İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

merhaba cnm,çocukların enerjilerini boşaltmaları lazım mutlaka yoksa uyku bile uyumuyolar benimkinde uyku problemi var sabah geç kalkıyo ama akşam yatmak bilmiyo mesela veye gecenin bi yarısı uykum kaçtı diye kalkıyo...Matematikte çok iyi bravo.Dans grubuda fena fikir değil,onların hayal gücüne ulaşmak çok zor ama dinlemek çok keyifli

Ah canım benim işiniz gerçekten zor, Allah yardımcınız olsun.
Haberleri veririm ıspanakla ilgili Yemek hazır olunca, insanın kafası rahat oluyo. Sen de kaynana rahatını yaşa bakalım, ne güzel.
Bizim öğretmen de haftada 1 kitap veriyordu, geçen hafta vermedi, bu hafta da yok, öğretmen verince itirazsız okuyordu. Sizin kitapta ağır geldi demekki oğluşa.
Birinci dönem sbs sonuçları hiç iyi gelmedi canım yaaa, bulgar ile karıştırdın sanırım, hep 50-50-65 almış sınavlarda, tam kritik. O yüzden çalışması lazım.
İyi ne güzel sen de ütünü yapmışın, ben bakmıyorum muhteşeme ya, tarihi doğru yansıtmıyor falan diyorlarya, o yüzden bakasım da gelmiyor açıkçası, ama takipçisi çok etraftan duyduğuma göre. Bitecek herhalde değil mi bu yıl?

Selamlarrrrr

Kızlar nasılsınızzzzz

Daha bakamadım yazdıklarınıza yine önce yazayım dedim bakarsın bi iş çıkar giderim diye

Sabah beri sahada çalışıyorum anam ağladı yine

Şimdi çay söleyip oturdum biraz bakim dedim kimler ne yapmış akşam

Akşam eve gittim ödevi yokmuş oğlanın ve ben gidene kadar 6-7 sayfa filan matematik testi çözmüş okuldan gelince gerçi kontrol edemedim onları bu akşama kaldı, ben gidince hikaye kitabının okumasını bitirttim haritaya başlarız bu akşam aslında buraya getirecektim unuttum size göstermek için.

Dün derste test çözmüşler Türkçe testinde noktalama işaretleri ile ilgili 15 sorunun tamamını doğru yapmış, Hayat bilgisinden ise 13 sorudan 4 yanlış yapmış ama nerelerde yanlış yapmış ben bakamadım babasıyla baktılar.

Akşam birazda karışık olarak çarpım tablosundan sordum bazılarını hemen cevaplıyor bazılarında düşünüyor. 6 lara geçmeyi de çok istiyor ama bilemiyorum biraz daha çalışsak mı yoksa 6lara geçip te arada eskileri tekrar mı yaptırsam.

Bu pazar okulda toplantı varmış aslında hiç gitmek istemiyorum ama gideceğiz mecburen eşime yalnız git diyorum oda olmaz diyor birlikte gideriz yine her zaman ki gibi..

Bakalım onca şeyden sonra neler söyleyecek öğretmen...

Akşam hazır mantım vardı onu yaptım, çorba ve salata yaptım menümüz bu şekildeydi.

Önceki günden kalan ütülerimi bitirdim. Banyo ve tuvaleti temizledim. Oğluşu yıkadım...

Sonra eşimle oturduk biraz çay içtik sohbet ettik...

Sonra biraz kitap okudum ama bitirmek istemedim bu akşam serviste bitireyim istedim o yüzden bıraktım okumayı

Son 30 sayfam filan kaldı bu akşamı bekliyorum okumak için heyecanla

İşler yine yoğun o kadar yapıyorum yapıyorum masamda milim yer açılmıyor yahuuuu....

Çok çalışmam lazım çokkkk...

Merhaba canım,

Ohh ne güzel yemeğin hazır akşama... Bakalım nasıl olacak kekin..

İnsanın elinde değil üzülüyor ama çocuklarında çalışmak içinden gelmesi lazım zorla çalışsa bile ne kadar verimli olurki. Zaten sanırım şuan ergenlikle ilgili sıkıntılarda vardır öyle değil mi canım. Her çocukta olur geçiş dönemi hepimizde olmadı mı illa sorunlu sıkıntılı okul dönemlerimiz olmuştur. Sen çok ilgili bir annesin mutlaka düzeltecektir ders çalışma düzenini.

Sizi baya etkilemiş bu tarafta aksine pek trafik yoktu akşam hatta bir miktar erken gittim eve ben. Ama Marmaray ne güzel işine yarıyormuş oturabiliyorsan birde ohhh ne güzel.

Dediğin gibi kitabı öğretmen verince zorunluluktan okuma daha kolay oluyor...

Kızının karne notları yüksekti diye hatırlıyorum bende mi yanlış anladım acaba...

Ben televizyonu tamamen unuttum artık içimden de gelmiyor izlemek ama bir iki tane yabancı dizi ayarlayıp haftada bir iki gün izlemek istiyorum aslındaaa

Ahh ahhhh bir zamanlar sabahlara kadar Lost izlerdik kardeşim ve arkadaşımlaaaa

merhaba kızlar..işler çok yine..
dün akşam yine matematikten fotokopi vardı onu yaptık..

Karıştırdımmı acaba yarı yıl tatilinde teşekkür getirmemişmiydi senin kız?öyle kalmış aklımda karıştırmışta olabilirim..

Ben muhteşemi kanuni yüzünden seyrediyorum ya adam mükemmel oynuyor yok böyle bir oyunculuk oscarlık bana göre,evet bu dönem bitiyor ama ne zman bilmiyorum haziranda herhalde..

merhaba arkadaşlar..

nasılsınız..

biz iyiyiz..inşallah oğluşum bugün okuluna gidebilecek..

daha iyi..

ben izlemiyorum ..ama izleyen çok kanuni yi

tarihi doğru yansıtıyor aslında fadimeciğim..kanuni oğullarından bayezid i de boğduracak..tarihte hiçbir padişahın kanı akıltılmamıştır..hepsi boğularak öldürülmüştür..kanları kutsaldır çünkü..
1 osmanlı padişahı hariç hepsi kardeş katli yapmıştır..kardeş katlini yasalaştıran padişah ise fatih sultan mehmettir..

çok padişah abi ve kardeşlerini öldürmüştür tarihte..nedeni taht kavgalarını önlemek..

ahhh neydi o lost

vay ya..sonu enteresandı yalnız.

toplantıya gideceksiniz demi zeliş..gidin bakalım belki artık yola gelmiştir öğretmeniniz..hem oğluşun dersleri de yükselmiş .yanlışlar azalmış..maşallah oğluşunaaaaaa

hoş geldin tekrar arkadaşım..sen 3. bebiş haberini patlat canım..kızlar maviş maviş ...maşallah..

yine gel..

bale ye yazdırabilirsin mesela..hem duruşu hep düzgün olur..dik yürür..hanım hanım olsun ..zarafet dersleri de vardır onların çünkü..

emir küçükkene çok yaramazdı,haydut gibiydi ..teyzesi çok kızardı.."bu oğlanı lord"luk okuluna yollamak lazım " derdi..Allahtan gerek kalmadı da efendi oldu..

Son düzenleme:
Ah canım ne zaman sakinleyecek senin bu işler, hep mi böyle devam edecek?
Maşallah oğluşuna kendi kendine test yapması da bir başarı, Türkçe de tebriklerr. Bizim öğretmen çarpım tablosu için 6 lara kadar ezberleyeceksiniz bu sene, diğerlerini 7-8-9-10 ları 3.sınıfta demiş:26::26: Geçen gün öyle diyor bana, anne sen beni sıkıştırıyon ama diyor, sizden ötürü bahsediyom bazen, onlara 6-7 lere geçmişler diye, öğretmenim böyle dedi diyo.

Evet canım haklısın, içinden gelmesi lazım ama dediğin gib ergenlikten herhalde rüya aleminde sanki çocuk, dünyaya dönemedi bir türlü, önemsemiyor hiçbirşeyi, hatırlıyor musunuz bilmem bahsettim mi, 1.dönem 8 gün okula gitmemişliği var, bizden habersiz Allah biran önce akıl-fikir versin de inşallah sorunsuz atlatırız bu dönemi. Teşekkür almıştı evet ama performan ödevleri sayesinde, sözlü notu falan yüksek veriyolar da, yükseliyor, yoksa sınav notları 3.sınavlar da fen de 45 matematikte 50 öyle yani, ana dersler düşük maalesef. Televizyon ben de haftada 1 gün TRT Böyle Bitmesin var onu izliyorum, dizilere takılıp kalmak istemiyorum, yoksa insan izleyemedi mi üzülüyor.

Selam canım, Allah kolaylık versin.

Evet yukarda yazdım canım.
Hıımmm Halit Ergenç hayranıyım diyorsun yani, ben onu Zerda dan hatırlıyorum ama tabi ozaman böyle değildi.

Selam canım,
Bizler de iyiyiz şükür. Ben izlemedim canım dediğim gibi.

Fırsat bulursam bakarım canım birara, teşekkürler.

ayyy bende de işler fena durumdaaa

evet padişahlar hakkında özet vermişsin lisedeyken merak salmıştım bende oradan kalmış aklımda kutsal kan mevzusu benimde hatta ismini anımsayamadığım bir romanda anlatılıyordu mahzenlerde yaşayan şehzadelerin durumları bu ruhsal bunalımları konu edinmişti çok etkilenmiştim o zamanlar...

Evet canım ailece gideriz topantıya herhalde oğluşu da alıp gideriz oradan da bir yerlere gideriz artık

Lost' çook beğenerek heyecan içinde deli gibi izlerdim ama gel gör kü final resmen hayal kırıklığı idi...

Sonrasında the vampire diaries izledim bir kaç sezon bıraktım

gerçi komple bıraktım tv yi ama arada izlemek istiyorum bir iki dizi seçip...

Canım işler konusu biraz muallak şu dönemki artış ekstra işlerden kaynaklanıyor toparlıcam 1 aya kadar inşallah

Kendi kendine çalışmıyor aslında yine bizim yönlendirmemizle hazırlayıp bırakıyoruz ya eşim veya dedesi veriyor ve telefonlada kontrol ediyoruz belki daha ilerde kendisi alıp yapar. ama bu dönem ödev bilinci ve sorumluluğu arttı bunu farkediyoruz..

Yaa zaten benimde bildiğim yarısını bu yıl yarısını gelecek yıl ezberleyecekler fazla baskı yapmamak lazım 5lere kadar ezberleyip pekiştirmek en mantıklısı gibi geliyor banada ama akşam ban diyor ki anne 6 lara geçelim artık ben çook sıkıldım diyor ama daha tam olmadı diyorum bu seferde offflamaya başlıyor

Kızın kursa/dershaneye filan gidiyor mu canım

faydası olur mu acabaaa düşünüyormusun

atlatırsınız inşallah bu dönemleri sorunsuz

ama onunla herşeyi açık açık güzellikle hep konuşman laızm

annem hep öyle yapardı bize dile kolay 4 kızzzz

Anladım canım, illaki takip diyosun yaniii, inşallah zamanla kendi kendilerine de yaparlar.
Kızım dershaneye gidiyor ve 1.dönem bir ara dershaneye de gitmememye başlamıştı, hafta içiyd, hafta sonuna aldırdık, cumartesi sabah kendim bırakıyorum, pazar günü yine akşam babası alıyor falan öyle hallettik.
Ben de hergün emin ol konuşuyorum, anlatıyorum, herşey senin elinde diyorum ama bakalım, geleceğin sana bağlı falan anlatıp duruyom ama artık inşallah anlar.
4 kız ne kadar şanslısın, 3 kızkardeşin var, benim 1 tane bile yok Hep isterdim bir kızkardeşim olsun ama yok maalesef.
2 oğlan var, biri küçük, biri abiim, hiç anlaşamayız, maalesef çok kafasızlar, iş bilmezleri başka ne diyebilirm ki. 2 si de okumadı, küçü bekar olan 1 ay çalışıp, gidip maaşını 1 günde harcayan tiplerden, abim desen öyle evli, 2 çocuğu var ama onlar da işte idare eder derecede geçinip gidiyolar,
hani diyorya Dilek hayatımı yazsan roman olur, ben de ailemin hayatını yazsam roman olur, babam abimi evlendirdikten sonra yıllarca abimin kirasını ödedi, belki şimdi bile halaaa yardım ediyordur, küçük bekar ama bir kenarda 5 kuruş para yok, böyle bir ailem var işte, babam da hesap -kitap bilmez, iyiki bir emekliliği var, ama evde misal en basitinden 2 tane ev telefonu var, PTT den emekli o zamanlar almış, baba birini iptal ettirelim deriz, onlar benim emeğimin karşılığı, hey Allahım yaaa, her ay 2 telefon 20+20 boşuna biri fazladan yani, oyyyy oy Allah akıl fikir versin, bizde böyle işte.

Canım anlar sen hiç merak etme ama seninde sabırlı olman lazımm, sende geleceğin annesini yetiştiriyorsun

Evet biz bu anlamda şanslıyız aslında 4 kız kardeş çok güzel seni karşılıksız seven kızsanda küssende 2 gn bile sürmüyor en yakın arkadaşın dosyun seni en iyi anlayan oluyor kız kardeş

Çocuklar içinde teyze demek anne yarısı derler ya çok doğru bayılır benim oğlan teyzelerine özellikle en küçüğüneee
3 sene o baktı çünkü onun elinde büyüdü kuzucuğum...

Evin ayrı yuvan ayrı olsa bile anne baba kardeşler insan hep bir yanıyla düşünüyor değil miii? Baksana anlaşamayız diyorsun ama onlar için endişeleniyorsun...

Hepimiz kendi hayatlarımızın başrolündeyiz canımcımmm

30 lu yaşlarımızdayız ve görünenin

ardından her birimiz neler yaşamışızdır neler yaşamaktayızdır, herkesin hayatı ayrı bir roman yani :)))

Benimde çook zor bi hayatım oldu aslında ama ben kolay kolay açamam kendimi ne yazık ki çoğu zaman bunu kendime bile yapamam...

Neyse ki artık evlatlarımız varrr hayatta her şeyin önüne geçiyor evlat sevgisi onun sorumluluğu

evet canım haklısın, endişelenmemek elde değil.
Anlat sen de arada sırada dinleriz biz, burda birbirimizin dert ortağı-sırdaşı arkadaşıyız ne de olsa.
Evet evlatlarımız olunca, onlar için yaşıyoruz zaten, yoksa bu kadar çaba ne için.

teşekkür ederim canımmm

evet hepiniz ayrı ayrı değerlisiniz benim için de....

Hayatımıza anlam katıyorlar ne kadar kutsal bir durum annelik yaaaa

dün face de bir video vardı yeni doğan bir bebek annesinin yanında alamıyorlar teni uzaklaşınca basıyor ağlamayı

bende izlerken ağladım yaaaa

Bazen fişi olsada çeksem diyorum En iyi kurs bencede.
Uyku sorunu bizdede var.Erkende kalksa zar,zor uyuyor..Bunları yormak lazım ki pert olsunlar Canım dinlemek keyifli demişsin ama ben bazen daralıyorum kafam kazan sankim Matematikte iyiyiz çok şükür teyzesi çok sağol :113:
Aaaaaa 3.çocuk mu? Valla dürüstçe söylüyorumki evet düşünmüyo değilim ama ya 2 yıl içinde yada bu fikiri tamamen kapatmak istiyorum,artık kısmet diyelim

Baleyi bende çok severim..Bakalım artık!

Bugünki ödevimiz testti,matematik ve hayat bilgisinden gayet başarılıydık..Tabi tek başına yaptı ve ben sonra kontrol ettim..

Yarın cuma hafta bitiyor nihayet! Zaman nasıl geçmiş ikinci dönemin 2 haftası bitiverdi..

Evim aldı başını gitti ve herzamanki gibi yarın temizlik yapmam lazım tabi yapabilirsem küçük kızımla çok zor oluyor süpürgeyi istiyor viledayı istiyor pöffffff napıcam ben

Artık yapabildiğim kadar yapmaya çalışıcam yemeğede karar verdim bugünden ondan rahatım..

Evimde bir türlü düzene girmiyor çokmu döküklüyüm hayır ama oyuncak,okul araç-gereçleri çok ondan ev çok karışık duruyor,acaba sizlerin evleride böylemi çok merak etmişimdir herkes benim gibimi diye!!!!

evet 2.hafta da bitti şükür.
Bizim ev de dediğin gibi hafta içi karışır alabildiğine, hafta sonu temizlik-toparlama derken öyle öyle geçiyor işte. Dediğin gibi ben de heves etmişimdir, derli toplu evlere, ama çocuklar küçükken mümkün olmuyor canım onların oyuncakları-ıvır zıvırları derken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…