Çok hızlı bir giriş yaptım bu haftaya, nasıl bir pazartesi bugün yahu duyan geliyor derler ya öyle. Bir posta görüşüp gönderiyorum, ardından birileri daha.. Yine 3 oldu saat masa pazar yeri gibi. elemanda tatilde
sınavlara kaldı 3 hafta ciddi ciddi artık ders çalışmam lazım bu akşam başlıcam artık.
Dilekciğim sen DGS ye girecekmisin karar verdin mi.
Bende bu sene yeniden YGS girsem mi onun hesabını yapıyorum ama bilemiyorum kararsızım aslında fırsat olsa bir gün karşılıklı soru cevap :) konuşsak bu konuyu face den filan yada burdan...
Çok hırpalıyorsun canım kendini. Biliyorum diyeceksin ki ben yapmasam kimse yapmaz, çocuklarım için yapıyorum vs. ama kime yapıyoruz bir düşün bakalım ama üstün körü değil gerçekten otur ve düşün. Bu her ne kadar insanın yapısı ile ilgili olsa da emin ol değişebiliyor insan. Bak hayatında nefes almaya vakit bırakmamışsın yazık değil mi canımıza biraz boş vermeyi kendine öğretmen lazım canım... Ne olur yanlış anlama beni olur mu bundan 4-5 yıl önce bunları bana kulakları çınlasın yakın bir arkadaşım söylerdi.
İşten gelip hafta içi cam tepelerinde temizlik yapıp eşime hazırladığım sofraları görünce yapma yıpratma kendini derdi...
Geçen zaman ömrümüzden gidiyor. Güya hayat müşterek diyerek evin mali yüküne destek olmaya çalışıyoruz ama bize kim destek oluyor kimse...
Haa bunları söylüyorum da kendim yapabiliyor muyum tamamen eğil ama yavaş yavaş ve emin ol hayat böyle daha güzel...
Yok canım ya ne kafa şişirmesi burası çok güzel birbirimizle sıkıntılarımızı paylaşıyoruz. İnsan paylaştıkça yükü hafifliyor ve başkalarının da bakış açısını görebiliyorsun anlat yani, hepimiz anlatalım, paylaşalım destek olalım birbirimize...
Karnelere gelince hiçbir beklentim olmadığı için merak dahi etmiyorum...
Çocuğum 1 haftadır gitmemesi gerekirken yemekhaneye gidip yemek yiyor. (yemiyorya oda ayrı gidip masaya oturup tırtıklıyor işte) öğretmen dinlemiyor beni diyor ilk gün söylemiş dinlememiş adam. Sonra oğlum tekrar söyle ben artık yemeyeceğim de dedim ama diyor ki anne ben söyleyemem çünkü kızar diyor düşünün durumumuzun vehametini
Neyseki bugün babası okula gitti ona da diyormuş ki neden beni aramadınız off offf.
Canım ama biliyor musun yüzünden okunuyor yorgunluğun...
Neyse ki Emir seni çok zorlamıyor dersler de canım. Allah herkese kaldırabileceği kadar yük verirmiş tamamda biz başkalarının yükünü de üstleniyoruz kadınlar (bazılarımız) olarak...
Şöyle örnekler de yok değil hayatta yakından tanıdığım bir çift var çocuklarımız aynı yaşta, kızla çocuk bizden sonra evlendiler kızın evlenmeden önceki hayatı da maddi olarak iyi olmasa da hiç böyle çalışayım filan düşüncesi yoktu. Evlendiği eşi devlet memuru, kız çalışmıyor ama görsen bizden iyi yaşıyorlar çünkü gelecek kaygısı yok. Ama adam da eş yani işten gelir eşi sinirli çocuğa bağırıyor diye çocuğun ödevlerini yaptırır karısının önüne yemek koyar başı ağrıyormuş diye, kadın ister tatillere gider vs vs. Ama sorsan bu hayatta kızdan daha dertlisi yok bide sebeplerini bilseniz ahh ahhhh. Biz hiç yaşamayalım yani...