İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Hiiişşşşşşş kızlar napsak yılbaşı çekilişi mi yapsak ne dersiniz :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Son düzenleme:
nerde bu millet..

benim ilgimi çekti desem yalan olur zelişim ya..ben katılmak istemem .2011 ocak anneleriyle bebeklerimize hediye çekilişi yapmıştık biz..doğumdan sonra bebeklerimiz 5 aylıktı..sonra çoook problemler yaşandı..üzülen arkadaşlar oldu ..bu sebeple yaniii

Merhabalarr

Bugün SGK işlemleriyle uğraştım tüm gün. Ancak gelebildim.

Nasılsınız?

Bi geçmişi okuyayım, burdayım.

benim ilgimi çekti desem yalan olur zelişim ya..ben katılmak istemem .2011 ocak anneleriyle bebeklerimize hediye çekilişi yapmıştık biz..doğumdan sonra bebeklerimiz 5 aylıktı..sonra çoook problemler yaşandı..üzülen arkadaşlar oldu ..bu sebeple yaniii

canım sizin mesai 17 demi bitiyor.

Hoşgeldin cnm,senin kıza bayıldım ya aferin ona hakkını arıyo bak ezdirmiyo kendini çok ödev nedir yani çocuk kendini biliyo,sınırlarını biliyo yerim onu ya.Sende 2 çocuklu ve çalışan bir bayan olarak taktire şayansın işin çok zor sanada hepimizede Allah kolaylık versin:)
Çok teşekkür ederim canım, hepimiz böyleyiz burada.
Yani hepimiz çalışkanız,güzeliz, iyi anne olmaya çalışıyoruz, di mi ama kızlar:)))

Günaydın kızlarrr,:KK16::KK16:
Dün bizim de 1 sayfa arkalı önlü Türkçe okuma metnimiz vardı, bir de yine yardımcı kitaptan yapılacaklar vardı. Artık fazla ilgilenmemeye çalışıyorum, kendi yapması için, bilemediklerini soruyor tabii ama her şeyi bana sorma diyorum, sen yap ben en son kontrol edicem diyorum işte, yavaş yavaş olacak inşallah. Ben de kitap almıştım, DEbbie Macomber, 2 gündür onu okuyorum, bayağı keyifli, kitap okumayı özlemişim, eşim de eve geç gelince güzel oluyor, televizyon kapalı, çocuklar ders başında, ben de güzel kiabımı okuyorum.:KK16::KK16:

Kendilerinin ödev yapacağı günleri de görecek miyiz acaba.......
Debbi Macomber benim de çok sevdiğim bir yazardır, çok sürükleyici ve insanı yormayan bi üslubu var.

günaydın canım. bizimde 1 sayfa arkalı önlü Türkçe den fotokopi vardı.metin ve soruları birde kelimelerin 5 haliyle ilgili örnek
verilmiş. Ağaç kelimesini 5 haliyle siz örnek cümleler yazın demiş.

Bana da fazla geldi ismin halleriyle ilgili sorular. Biraz kafalarını karıştırır gibi şimdi sanki.

günaydın arkadaşlar..ödevlerimiz çok değildi..çabuk bitti..

ölçülerden devam ediyorlar..bugün sbs olacaklar sınıfta..para topladı öğretmen yine..1 sbs testi 1,5 tl..:KK53:
işte böyle ..yazısını düzeltsin dedi bize..bizim oğlan da inatçı keçi gibi..uğraşınca güzel yazıyor..sonra boşluyor..büyük büyük yazıyor.iste böyle..öğretmen bu konuda sınıfta 4 kişiden şikayetçi..böyle giderse persormas ını 2 veririm dedi...:26::26::26::26::26:

neyse ...yani bizim oğlan da okunacak gibi yazsa iyi olacak...söyledim emir e dün akşam..gerçi öğretmeni ile konuşurken duydu bizi ..evde de söyledim..böyle böyle..çok da söylemek istemiyorum..notları düşüyor..moral motivasyonu kaçıyor sanırım...hem iyi gidiyorsun..daha iyi olacak dersem iyi oluyor..fazla eleştirmek yaramıyor oğluma..neyse bakalım defterine yine çizgi çizdim..satır arasını iki ye ayırıyorum..çünkü b nin göbeğini kocaman yapıyor..harflerin boyutları kötü oluyor..bu sebeple haftleri düzgün yazacak inşallah..işte böyle benden bu kadar..

Bence bu konuda öğretmen çok üzerine gidiyor oğlunun. Çocuklar bu el yazısı yöntemiyle iyi bile yazıyorlar. Benim kızın da yazısı iyi sayılmaz ama öğretmeni birşey demedi bize. Zamanla düzelir bence.

Sesteş ve zıt anlamlı kelimeleri bizde işliyoruz ama kelimenin halleri konusu çok ağır geldi bana müfredatta var mı emin değilim açıkçası.

Türkçe bizde de çok zayıf ama ben okumanın geriliğinden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü zor okuduğu için zaten okuduğunu anlamıyor bir de kelime haznemiz çok dar bunu nasıl geliştirebiliriz bilmiyorum ama bu noktada ciddi gerideyiz...

Zeliş kelime hazinesi için yaptırabileceğimiz tek şey bol bol kitap okutturmak ve okumak.

Evet bi inay bide boncuk gelemiyorlar herhalde :))))

Geldim kız geldim.:)))))))))

Hiiişşşşşşş kızlar napsak yılbaşı çekilişi mi yapsak ne dersiniz :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Zeliş ben katılmak istemiyorum canım.
Birincisi birbirimizi yüzyüze tanımıyoruz ve tanımadığım insanlara hediye almak konusunda çok zorlanırım.
İkincisi de benim için yılbaşının başka günlerden çok da bi farkı yok açıkçası.
Üçüncüsü de bu işlere zaman da yok.
Düşüncelerimi fazla açık yazdım , umarım darılmazsın.

canım sizin mesai 17 demi bitiyor.

evek fatmacım..5 de bitiyor..

boncuk hoş geldin canım..haklısın..ben üzüldüm açıkcası..tehtid eder gibi diretmesine..olacak da olacak yani..

bizim eski öğretmenimiz de çok zorlamazdı oğlumu..düzelir zamanla derdi..ama şimdiki öğretmenimizin hırslı olduğunu söylemiştim daha önce..o yazı düzelecek illa ki :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Son düzenleme:

boncuk hoş geldin canım..haklısın..ben üzüldüm açıkcası..tehtid eder gibi diretmesine..olacak da olacak yani..

bizim eski öğretmenimiz de çok zorlamazdı oğlumu..düzelir zamanla derdi..ama şimdiki öğretmenimizin hırslı olduğunu söylemiştim daha önce..o yazı düzelecek illa ki :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Üzülme canım, çocuğu da üzme. Zamanla düzelir mutlaka.

Yani hepimiz çalışkanız,güzeliz, iyi anne olmaya çalışıyoruz, di mi ama kızlar:)))

Debbi Macomber benim de çok sevdiğim bir yazardır, çok sürükleyici ve insanı yormayan bi üslubu var.

Bana da fazla geldi ismin halleriyle ilgili sorular. Biraz kafalarını karıştırır gibi şimdi sanki.

Bence bu konuda öğretmen çok üzerine gidiyor oğlunun. Çocuklar bu el yazısı yöntemiyle iyi bile yazıyorlar. Benim kızın da yazısı iyi sayılmaz ama öğretmeni birşey demedi bize. Zamanla düzelir bence.

Zeliş kelime hazinesi için yaptırabileceğimiz tek şey bol bol kitap okutturmak ve okumak.

Hoş geldin canım...

Gözümüz yollarda kaldı...

ismin hallerini anlatmaya çalıştım ama zamanla anlar artık.
benimkinin de yazısı güzel değil büyüdükçe düzeltir nasıl olsa...

bu kadar zorlamanın ne anlamı var ki. illaki insanın moralini bozacak.
zamanla düzelecek nasıl olsa.
benim kızım bile eski yazılarını görünce bu ne ya diyor ama şimdi inci gibi yazıyor.

Biraz önce aradı oğluş test çözüyormuş bir soruyu anlamadım dedi. Oku bana dedim. Soru şöyle,

Namık 19 yaşındadır, Cengiz 12 yaşındadır Sevgi ise Namık'tan küçük Cengiz'den büyüktür. Sevgi en çok kaç yaşında olabilir.

Biraz anlatmaya çalıştım ama bizim burası açık ofis olduğu için çok da rahat olamıyor ki insan :))) Baktım kulak kabartıp kıs kıs gülüşüyorlar dedim oğlum ben sana gelince anlatırım :)))))

Evet canım çok satanlar listesindeymişya ben de ilk defa aldım, okuyacağım bakalım. :Sen de görürsün canım zamanla inşallah.

Biraz önce aradı oğluş test çözüyormuş bir soruyu anlamadım dedi. Oku bana dedim. Soru şöyle,

Namık 19 yaşındadır, Cengiz 12 yaşındadır Sevgi ise Namık'tan küçük Cengiz'den büyüktür. Sevgi en çok kaç yaşında olabilir.

Biraz anlatmaya çalıştım ama bizim burası açık ofis olduğu için çok da rahat olamıyor ki insan :))) Baktım kulak kabartıp kıs kıs gülüşüyorlar dedim oğlum ben sana gelince anlatırım :)))))
O neymiş arkadaş yaaa nasıl anlatacaksın ki telefonda?:26::26:

X