- 20 Eylül 2007
- 9.880
- 3.782
günaydın arkadaşlar..
nasılsınız..
kimseler gelmemiş..burada hava yağmurlu..hava ılık..
çocuklar evde..
dun akşam çok ödev yoktu..ama öğretmenimiz 50 soru çözsün dediği için biz de akşam 50 soru çözmeye çalıştık..
benim oğlan yine derste rahat duramamış..2 çarpı daha almış.çarpılar iyice çoğaldı..yine bize bir kurabiye cezası görünüyor..oğluma akşam dedim..daha yeni yaptık kurabiye.sen yine ceza alacaksın.öğretmen sana kurabiye cezası verirse yapmayacağım kurabiye falan dedim..ki artık derste konuşmasın yani ..çarpı almasın ...tutsun dilini..
ozgeroz canım açık öğretim de olsa kayıt dondurma işlemleri 1 yıl için yapılır..bir sonraki yıl eğitim öğretime devam etmen gerekir..
askerlik durumu olanlar yada geçerli bir sebebi olanlar için 2 yıl kayıt dondurma işlemi yapılabilir..
bu yüzden kaydın silinmiştir arkadaşım
tekrar üniversite sınavına gir..açık öğretim den 2 yıllık bir bölüm oku..önlisans olarak kpss ye gir..sonra açık öğretimden 4 yıla tamamlarsın..eğer açıköğrtimden 4 yıla tamamlamak istersen bir sınava girmene gerek yok..sadece açıköğretim bürosuna gidip kayıt yaptırıyorsun..bildiğim kadarıyla 3. sınıftan başlıyorsun..bu şekilde sınavsız 4 yıla tamamlarsın..
ya da üniversite sınavlarına girersin..4 yıllık bir açıköğretim bölümü seçersin..4 yıllık bitirirsin..lisans kpss ye girersin..bu da bir ihtimal arkadaşım.
benim de öyle bir hakkım var..açıköğretimden 4 yıla tamamlayabiliyorum..fakat kamu iktisat ve işletme alanlarına ..benim alanım zıraat..zıraatın de açıköğretimde 4 yıllık bölümü yok ..örgün öğretimde var.onun için de dgs (dikey geçiş sınavı) ye girmem lazım..iyi bir puan almam lazım ..ve üniversite okumam lazım..kazanırsam zıraat mühendisliği 3. sınıftan başlayabiliyorum.
ama ben yine dört ayak üstüne düştüm ki üniversiteye atandım..bulunduğum ünivertisede ziraat mühendisliği bölümü var..memurlarına şart koşmuyorlarmış derse girme zorunululuğunu..
gerçi bazı hocalar derse katılmak zorundasın devamsızlıktan bırakırım dese bile bulunduğum yer bana müsade edecek ..sonucta şu an memur arkadaşlarımdan biri yüksek lisans yapıyor..deslere katılıyor haftada 2 gün..kimse birşey demiyor..
benim hayallerimi yakalama şansın 35 yaşımdan sonra oldu..inşallah yukarıda anlattıklarımı gerçekleştirebilirim..dgs den iyi bir puan alıp mühendis olabilirim..şimdilik tek hedefim bu...
ben 2000 mezunuyum önlisanstan..yıllar boyu önlisans diplomam işe yaramadı..yani kullanmadım..attım bir kenarda durdu..
ama geçen sene kpss aşkı geldi bana ,,atandım..memur oldum.
şimdi kafama koydum zıraat mühendisliğine tamamlayacağım bölümümü inşallah..seneye dgs ye gireceğim Allah nasip ederse..
ben mezun olduğum sene direk bölüm birincilerine dikey geçiş hakkı vermişlerdi...fakat ben istememiştim..bölüm birincisiydim..ama ben şimdiki eşim ile evlenmek istiyordum..bu yüzden bir işe girip para biriktirmem gerekiyordu..öyle de oldu..para biriktirdim..ev için birşeyler alabilmek için..tencere tava , porselen yemek takımı vs..hheheheheheeh
inşallah sen de açıköğretimden bir yer okursun..kpss ye girersin arkadaşım..evde oturmak ne zordur biliyorum..Allah gönlüne göre verir inşallah arkadaşım.
Bravo valla insanın yapısıyla ilgili bu durum herhalde enerjine hayran olmamak elde değil
Benimde bu yıl aklımda tekrar ygs ye girmek var endüstri mühendisliği için
ygs, lys, kpss, ales hepsine gireyim diyorum hazır kursa gidip bilgileri canlandırmışken