Öğretmenle ilgili yaşadığımız sıkıntıları biliyorsunuz ve hatta en başta yaşadıklarımız ve burada anlatmadığım şeylerde vardı ya neyse...
Konu sınıf değişikliğimiz...
Bu hafta gidip sınıf değişikliği için okul idaresi ile görüşecektim eşimin işleri nedeniyle gidemedik henüz aslında bugün gidebilirdik ama şuan ikilemdeyim neden derseniz...
Oğlum bu sene bu okula yeni geldi zaten, Daha okula, öğretmene, arkadaşlarına yeni yeni alışmaya başladı farkındayım şuan isteyerek gidiyor okula, arkadaşlarından bahsetmeye başladı belli ki arkadaşlarıyla yeni yeni paylaşıma başlayabildi.
Öğretmenden şikayetçi değil seviyorum diyor ama bazen bize kızıyor diyor. Bende olabilir diyorum. Hepsine aynı davranıyorsa sorun yok zaten. Kısmen de olsa...
Bu hafta sanırım ilaçla da ilgisi var bu durumun okulda ders yapmaya başladı, okuduğu yazıları daha dikkatle anlayarak okuyor sorular soruyor...
Dün akşam öğretmen aradı RAM ı sordu falan yaklaşık yarım saat kadar konuştuk içimde kalan ne varsa söyledim davranışlarının tutarsızlığı, birden bire gösterdiği tavırlar falan baya gerildik ve kapattık telefonu daha sonra sanırım yaptığının yanlış olduğunu anladı ki tekrar aradı açıkça olmasa da konuşmalarından onu anladım ki konuşmayı özür dileme boyutuna getirdi ve hatalı olduğunu kabul etti bize karşı olan tutumunda dolayı.
Neyse aslına bakarsanız tahmin edeceğiniz gibi benim bu noktada düşündüğüm tek şey oğlum onun bu durumdan ne kadar etkileneceği.
Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Okula gidip böyle bir talepte bulunsam hadi diyelim ki kabul edildi sınıf değişti. Oğlumun yeni sınıfına alışması 1-2 ay alacak yine, bu süre bir okul yılının yarısı olacak yarım dönem kaybetmiş olacağız.
Bundan sonra zaten sizde görüyorsunuz sıkı takip ediyorum okul hayatını oğlumun öğretmenin farklı bir davranış sergileyeceğini sanmıyorum. Ki eğer yaparsa sanırım konuşmalarımdan şunu anlamıştır ki işi şikayete kadar götürürüm.
Zaten 4. sınıfa kadar bu öğretmende kalacak sonra yine değişecek. Ne olur akıl verin bana düşüncelerinizi paylaşın benimle...
Şuan şunu da düşünüyorum. Tekrar okula gideyim, müdür yardımcısı ve rehberlikle görüşeyim tekrar yaşananları ama sınıf değişikliğini talep etmeyeyim sadece durumu bilsinler. Öğretmenle de tekrar yüz yüze görüşüp çocuğumla ilgili davranışlarından rahatsız olduğum şeyleri yine üzerine basa basa söyleyeyim ki oda ayağını denk alsın diyorum ama kararsızım işte...