Herkeslere günaydınlar,
Nasılsınız bugün kızlar?
Akşam bizim okulda toplantı var onun için erken çıkıcam bugün biraz.
Dün sizin burada anlattıklarınızı evde yaşadık, sinirlendik, ağladık, fenaydı yani.
Para ile ilgili 1 sayfa doğrudan hesaplama soruları, 1 sayfada problem çözümü vardı. Kafayı yedik akşam akşam. kumbarayı boşaltıp hesaplamaya çalıştık ama çocuk problemi anlamıyor ki çözebilsin.
Çocuk çift rakamlı sayıları toplama tekniğini bile öğrenmedi ki. Hadi diyelim topladı çubukla abaküsle neyse, Kuruşların Liraya dönüşünü anlatmak kabus...
Mesela aklımda kalan bir tanesi şöyleydi. Satıcı sattığı her gömlekten 20 Kr/tl kar elde ediyor. 10 gömlekten ne kadar kar elde eder?
Çocuk nerden bilsin kar nedir? Hadi diceksin ki anlat da o an zaten her soruda sinir krizleri yaşarken birde ayrıca bilmediği bir şeyi hem de soyut bir şeyi anlatmak çok zor.
Birde müfredatta olmadığı halde sayıların büyüklük küçüklükleri ile alakalı ders var yardımcı kitapta, Öğretmene dün sormuştum dedi ki öğretmeden geçmeyin öğretin konuyu dedi. Dün zaten o yeni bir konuydu onun için. Birde sıra sayılarının önündeki nokta (inci, ıncı) ifadelerini dün öğrendi.
Özetle kötüydü akşamımız ama ben erken gittim dün eve o yüzden 9:30 da bitti ödevler ama beyefendi yine uyumadı yatakta döne döne 11 i geçti saat
Siz neler yaptınız?