- 3 Temmuz 2007
- 2.006
- 5
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eee kızlar biz şimdi 3. Sınıf topiğine mi geçiş yapıyoruz
Merhabalar,tebrik ediyorum oğlunuzu ,benimde kızım girdi bilsem sınavına,2.aşamaya hak kazanmıştı ve 2.aşama wiscr testi yapıldı geçen hafta.Kızım bütün soruları hatırlıyor ,hepsini tek tek not ettim :) Test nasıl değerlendiriliyor tam olarak net bir bilgiye ulaşamadım,2 genel test yapılıyor (sözel ve performans) bu testlerde kendi aralarında alt testlere ayrılıyor.Genel kültür soruları,benzerlik,kelime dağarcığı ,muhakeme (ben sorulan sorulardan muhakeme yeteneğini ölçmeye çalıştıklarını düşünüyorum) ,zihinden problemler(kronometre tutulmuş) ,bazı sorular kronometre tutularak yapılmış,bi sayfa kağıt verilmiş,rakamlar ve sembollerden oluşan ,resim tamamlama,küplerle desen,resimlerle hikaye oluş sırasına göre sırala denmiş .Genel kültür soruları yaşlarının epey üstünde ,çocuklarınıza dünya atlasını oyun şeklinde öğretmeye çalışın(eskiden harita üzerinde şehir bulmaca oynardık,bunun gibi bi oyun olabilir).çocuğun etrafında olan bitene ne kadar ilgili olduğunu ölçüyorlar sanırım bu 2.aşama sınavda,sorular hayli ilginçti :)
bizde girdik 2.sınava dediğin gibi sormuşlar şimdi ağustosu bekleyeceğiz. sonuçlar için. hoca bir yorum yaptı mı kızız ile ilgili. Allahım hayırlısının nasip etsin inşallah
Hoca yorum yaptımı derken ,testi yapan uzmanımı kastediyorsunuz?
Sizin çocuğunuzun nasıl geçti sınavı ?Umarım muvaffak olurlar.
amin inşallah hayırlısıysa kazanırlar. Evet testi yapan uzman bize matematiği çok güzel süreleri kullanmadı dedi. eksiklik olarak yap bozu söyledi, kitap okuduğu belli anlamını bilmediği kelimeleri araştırsın dedi bu kadar. işleyen demir ışıldar ne demek demiş mesela soruları bayağı söyledi oğlum aklında kalmış. yap bozlar, küpler, türkiyenin komşuları, denizleri vs.
Merhaba, bizde tatil kitabımızı, test kitaplarımızı ve okuma yaptık bol bol, onun dışında bişiy yok 2.sınıfla ilgili hiç bir hazırlık yapamadık en çok çarpım tablosunu ezberlemesini istemiştim bende ama olmadı öğrenmek istemedi bende zorlamadı haliyle sıkıldı çocuk, aslında şimdi daha zor olacak diye düşünüyorum Ekim sonu 2.bebeğimi dünyaya getireceğim inşallah hem o hem ona derken derslerle hadi oda neyse çarpım tablosuyla nasıl baş etcem bilemiyorum kızlar