- 17 Mart 2011
- 2.656
- 1.200
Bizimkiler daha matematiğe geçmediler.Buradan okuyunca eşime sordurdum.
Bu dönem geçmeyeceğiz demiş öğretmenimiz.
Harflerde sınıf olarak k harfine geçtiler.
Ama bir mucize oldu ve oğlum okumaya geçti.
Görmediği sesler vardı,sürekli sorup duruyordu.
Öğretmene sorduk,sorduğunda söyleyelim mi diye.
Sınıfta onu da sıkıştırıp duruyormuş.Şu nedir nasıl yazılır gibi.
Yazılışlarını öğrendik,sordukça söyledik ki kendisi de bakıp bakıp yazmaya çalışıyordu.
Zaten bir dergi veriyorsa görmediği sesler bile olsa onu okuyup bitirmeden bırakmıyordu.
Baktık dergileri kelime kelime yeterli olmuyor.
Kardeşimden hikaye kitabı aldık.
Kızlar inanamadık,resmen kitabı okudu.
Tek söyleyemediği 'ğ' harfiydi.Onu da her karşılaştığında sorarak öğrendi.
Şimdi 2.kitaba geçmek istiyor.Yavaş gidelim diyoruz.
Dün öğretmen sınıfta k sesini verirken o dergisindeki metinleri okuyormuş.
Öğretmenimiz de memnun bu durumdan.Ama bana sanki sıkıntılı olacakmış gibi geliyor sınıfta.
aslında bu güzel bir durum siz sınıfta onlar yeni harflere geçtikçe oğlunuzun sıkılacağından endişelisiniz haklı olarak ama naparsanız yapın çocuk almak istediği sürece alacaktır bu konuda yapıcak bişey yok.Benim arkadaşımın oğlu anasınıfında söktü okuma yazmayı geçen yıl arkadaşımın hiç istememesine rağmen tamamen kendi çabasıyla hevesiyle şu an 1.sınıfa gidiyor ama kitap okuyodu zaten çoktandır bunun bir dezavantajını görmedi şimdilik.İçinizi ferah tutun bunu bir artı olarak düşünün ama öğretmenlede bu konuda irtibatınızı kesmeyin bu konuda onu gözlemliyecek olan daha çok öğretmeni olcak çünkü onun tavsiyeleriyle hareket edin.Eğer öğretmeniniz deneyimliyse bu konuda hiç sıkıntı çekmezsiniz.Benim oğlumun sınıfındada varmış tamamen söken 1-2 kişi benimkide çok heveslendi,anne öğretmenim bana bol bol okuma versin ödev olarak diyo