- 5 Mart 2017
- 1.786
- 1.988
- 133
Arkadaşlar direk olayı anlatıyorum özellikle hukukçu arkadaşlar olayı dinleyip yol gösterirse sevinirim. Gezme amaçlı 2 günlüğüne annemle köyümüze geldik. Dün akşam saatlerinde dayımın 12 yaşındaki oğlu ve köyün çocukları muhtarın evine yakın bir bölgede, yolda top oynuyorlarmış. Oynadıkları yer köy meydanı kimsenin rahatsız olma hakkı yok ortak bir alan. Allah'ın yolu işte. Muhtar rahatsız olmuş sözde. Sustalı bıçağıyla çocukları kovalamış. Kuzenimin elindeki topu alıp kesmiş, ve kestiği ağır futbol topuyla kafasına ağır darbe indirmiş. Çocuklar koşa koşa gelip bize olanları anlattı. Kuzenim ise yaşadığı şoktan dolayı arka bahçeye saklanıp orada gizlice ağlıyordu. Aradık aradık arka bahçede bulduk çocuğu. Çocukların dediğine göre bu bir değil iki değilmiş. Adam bildiğiniz çocuk düşmanı. Çocukları nerede oynarken görse koyuyor, azarlıyormuş. Benim kan beynime sıçradı zaten. Polisi aramayayım diye elimden zorla telefonu aldılar. Neymiş akrabaymışız yüz yüze bakıyorlarmış. Yerim onun akrabalığını da muhtarlığını da. Anneannem polise gerek yok, ben gider konuşurum bir daha yapmaz dedi ve gitti konuşmaya. Nitekim orada kavga çıktı. Sesleri bizim eve gelince ben de gittim ve olayın bir kısmına şair oldum. Adam özür dileyip utanacağına hakaretler savuruyor, bir daha olsa bir daha yaparım vururum diyor, itlerinizi bağlayın diyor. İsterseniz mahkemeye verin diyor. Kadın düzgünce "edem niye vurdun bir derdin varsa gelip bize diyeydin" demiş sadece. Bunun üzerine Annanemin de üzerine yürümüş, karısı tutmasa annaneme de vuracakmış yani. Ben tek bir laf ettim adama. "Darp raporu alıp sizi dava edeceğiz" dedim. Etmezseniz en adi şerefsizsiniz dedi. Hiç çekinmeden aradım şikayet ettim.
Çocuğu, annesini, babasını ve bizi çağırdılar. Çocuk için darp raporu alındı. Fiziksel bir hasar yok ama psikiyatride çocuk sorulara ağlayarak yanıt vermiş zorla konuşmuş. Sanırsam rapora "ağır psikolojik şiddet" diye not düşülmüş doktor öyle bir şeyler demiş.
Annesi ve babası adamdan sonuna kadar davacı. Şahitler ve deliller var. Kesip kafasınâ vurduğu topu savcılığa yolladık.
Adamın parçayı kolay kurtarmasını istemiyoruz. Merak ettiğim şu; bu davanın seyri nereye gider? Muhtarlığı düşer mi? Yoksa kolayca kurtulacakmı? Biz nasıl bir yol izlemeliyiz?
Çocuğu, annesini, babasını ve bizi çağırdılar. Çocuk için darp raporu alındı. Fiziksel bir hasar yok ama psikiyatride çocuk sorulara ağlayarak yanıt vermiş zorla konuşmuş. Sanırsam rapora "ağır psikolojik şiddet" diye not düşülmüş doktor öyle bir şeyler demiş.
Annesi ve babası adamdan sonuna kadar davacı. Şahitler ve deliller var. Kesip kafasınâ vurduğu topu savcılığa yolladık.
Adamın parçayı kolay kurtarmasını istemiyoruz. Merak ettiğim şu; bu davanın seyri nereye gider? Muhtarlığı düşer mi? Yoksa kolayca kurtulacakmı? Biz nasıl bir yol izlemeliyiz?