Açıklamada, son günlerde çeşitli platformlarda Coca-Colaya yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiği belirtilerek, "Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABDde kurulmuş olan, yüzde 100ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Colanın gelirinin İsraile aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır" denildi.
Eki Görüntüle 1197816
Coca-Cola'nın Filistindeki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcı olduğuna dikkat çekilerek, "Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistinde faaliyet göstermektedir. Coca-Colanın Filistinde 3 fabrikası, biri Gazzede olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.
Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.
Türkiyede de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiyede ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Coca-Colaya yönelik son günlerdeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna duyurulur" denildi.
İHA
Uretim degil de hizmet sektorunde saglanan is imkanlariyla ovundukce boykot ancak kendimize zarar verir. Bunun tek cozumu yerli uretim. Ayrica salgam suyu icin cola igrenc bisey :)
Bende böyle düşünüyorum. Çok çalışıp biz üretseydik ve hatta dünyaya satsaydık bazı şeyleri madem. Ayrıca şalgam suyu çektirdin canımı oooof işten çıkar çıkmaz gidip alacağım.
Firmanın yaptığı açıklamaya istinaden okumakta fayda var.
1966 yılından itibaren Coca-Cola İsrail'in sadık bir destekçisi olmuştur.
http://www.greateraltoonajewishfederation.org/articles/companies.html sitesine bakarak 739 barcodu taşımayı İsrailin katliamını destekleyen firmaları ve içlerinde coca colayı da görebilirsiniz.
Bu barkod meselesini duyunca,sözedilen markalara baktım.Mesela coca cola nın barkodu 739 değil,544 ile başlıyor.
739 olan ürünler İsrail'de "üretilen" ürünler olsa gerek.
Listelerde verilen markalar orada üretilmiyor ki,çoğu Türkiye'de üretiliyor.
Barkoddan zaten sadece nerede uretildigini anlayabiliyoruz. Turk menseili bi mal da gayet israil destekcisi olabilir. Anlatamadim ben de bunu kac gundur.
Bu barkod meselesini duyunca,sözedilen markalara baktım.Mesela coca cola nın barkodu 739 değil,544 ile başlıyor.
739 olan ürünler İsrail'de "üretilen" ürünler olsa gerek.
Listelerde verilen markalar orada üretilmiyor ki,çoğu Türkiye'de üretiliyor.
Barkoddan zaten sadece nerede uretildigini anlayabiliyoruz. Turk menseili bi mal da gayet israil destekcisi olabilir. Anlatamadim ben de bunu kac gundur.
544 Belçika'nın barkodu. Bu bize o şişenin cocacolanın Belçika şubesinden satın alındığını gösteriyor. Yani üretim yeri de farklı olabilir.
Üretildiği yer de değil. O parti malın çıkışının yapıldığı yerVe evet burda üretilen pek çok ürüne sahip olan firma İsrail destekçisi
Turkce isimli markalar barkodlar made in turkey yazilari hicbir sey ifade etmiyor yani..