CMV IGM pozitif geldi, yaşayanlar yardım edebilir mi?

Benim pozitif olduğu için antibiyotik kullanıyorum dualarım sağlıkla kucağıma almak için
Acaba sizin toksoplazma mı pozitif? Ona antibiyotik kullandiriyorlar diye biliyorum cmv'ye bir sey yapilamiyor diye biliyorum

Benim bebeğim doğduğunda sarılığı vardı 2 ay geçmedş en sonunda cmv yüzünden olduğu anlaşıldı. Hamileliğin başındaki testte igm negatifti cmv yokmuş yanı ama igg pozitifti bu da daha önceden geçirdiğim anlamına geliyormuş. Şöyle ki daha önce geçirmiş olman iyi bir şeymiş çünkü hamilelikte tekrar cmv olursan bebeğin daha az etkileniyormuş ya da hiç etkilenmiyormuş. Şimdi bebeğim 10 aylık hala cmvsi devam ediyor düşmedi bir türlü ilaca rağmen. Doğduğunda sarılık vardı ve karaciğer enzimleri çok yüksekti ve bu 3 ay sürdü. Şimdi karaciğeri düzeldi sarılığıda yok ama dediğim gibi cmv devam ediyor. Artık 3 ayda 1 nöroloji gelişimsel pediatri göz kulak ve enfeksiyon bölümünde takip ediliyor sadece. Her şeyi normal çok şükür.

Insallah bebeginizde devami gelmez böylece gecer gider sizin icin bu dert de. Aslinda evet daha önce geçirmişim ama ayrintilida bagirsak parlakligi da görülünce, sanki simdiden bebegimi etkilemis gibi düşünüyorum. Bagirsak parlakligi baska nedenlere de bagli ya da sebepsiz olsa da kendimi düşünmekten alikoyamiyorum.
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Son bir sey daha sorayim sizde dogmadan herhangi bir ultrason bulgusu var miydi?

Hayır yoktu doğduktan sonra sarılığı vardı geçmeyen uzun süren o şekilde anlaşıldı. Bağırsak parlaklığı başka şeye de bağlı olabilir cmv daha çok gözü kulağı ve beyni etkiliyor. Mesela doğunca kafa çapını ölçerler işitme testi ve göz testi isterler

Anladim bakalim ben neler yaşayacağım... cok tesekkur ederim ilginiz icin

Bana da doktorum enfeksıyon var demıstı ama burda belırleyıcı olan eğer daha önce enfeksiyon gecırmemıssen ılk defa gecırıyorsan rısk olur demıstı bütün hamılelıgımı enfeksıyonla gecırdım maalesef ama çok şükür birsey olmadı

Ben hamileligimin 6. Haftasinda test yaptırmıştım, o zaman cmv igg 455, cmv igm negatif. Antikorum varmış ve geçirmişim. 20. Haftada ise igg yine yüksek ancak igm de pozitif olmuş. Yani tekrar geciriyor gibiyim. Avidite sonucu bekliyorum su anda. Sizde ultrasonda vs herhangi bir sey çıkmadı mi? Bebeginize geçmemiş demek ki amniyosentez yaptırmış mıydınız?

Ya sizde de mı yani var di bebeğiniz nasil

Benimde dün baktı doktor 5 haftalık hamileyim gecirmis görünüyorsun dedi ilk gittiğin doktora git falan dedi salı gidicem dün resmen ağlamaktan mafoldum sinirlerim bozuldu

Avitide cok onemki inşallah yüksek cıkar bende aynı durumdayım ilac kullanıyorum allahım yar ve yardımcımız olsum

8 haftalıkken yapılıyor bu testler ozaman igg niz pozitif miydi negatifmi acaba siz 19 haftalık kenmi kaptınız yoksa
7 haftalikken yapildi, o zaman cmv igg 450, igm negatifti. Bagirsakta parlaklik görülünce bir daha yapildi, boyle cikti. Avidite sonucumu dün aldim, 91 avidite. Yuksek gelmiş cok şükür ama ben rahatlayamadim yine de amniyosentez yaptirip içimden tüm sıkıntıyı atmak istiyorum.

Benimde dün baktı doktor 5 haftalık hamileyim gecirmis görünüyorsun dedi ilk gittiğin doktora git falan dedi salı gidicem dün resmen ağlamaktan mafoldum sinirlerim bozuldu
İlk gittiğin doktor derken hangi alanda anlamadm da ksr bakmayın daha evelden geçirmiş bağışıklık kazanmissin demek oluo galiba bana bı doktor IgM yuksekse endişe ediyoruz dedi igg ye önem vermedi

Bende daha erken bir haftada pozitifti. Avidite yüksek çıkmıştı bir sorun olmadı çok şükür.
Avitide yüksekse sorun yok demek oluyor bende hamileyim Avitide düşük amiyo sentez oldum bebege gecmemiş umudum duam inşallah gecmez allah kimseyi evladıyla sınamasın

Avitide yüksekse sorun yok demek oluyor bende hamileyim Avitide düşük amiyo sentez oldum bebege gecmemiş umudum duam inşallah gecmez allah kimseyi evladıyla sınamasın
Insallah geçmez ben de 10 gündür o kadar kötüyüm ki anliyorum ne yaşadığınızı. Haftaniz kac? Sizde de ayrintilida bir problem mi görüldü de bakildi cmvye?

Sizin de mi cmv igm yuksek geldi? Ne ilaci verdiler? Bunun bir olaci yok diye biliyorum ama
Benimde igg pozitif cıktı sonra igm ye baktılar o da pozitif sonra Avitide ye baktılar oda sınırda yani demek oluyorki ilk pozitif onemli degil onceden gecirmiş demek ama igm pozitifse şimdi geciriyoruz anlamına geliyor buda yalancı pozitiflikte olabilir diye Avitide ye bakıyor eger o yüksekse korkulacak birşey yok düşük se 20 haftada amiyo sentez yapıyorlar bebege gecmesse sorun yok ilaclara doguma kadar devam ilaci antibiyotik spıramisin ben 29 hatalık hamileyim siz kac haftalıksınız perinoteloji gitmeniz lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…