• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

civanperçemi içen var mı?

asutay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar
daha önce sizkere civanperçemi ile ilgili bilgiler vermiştim.her derde deva ve çikolata kistini küçülttüğü söyleniyor. ben iki haftadır içiyorum.Allerjik bir yapım olduğu için günde 1 fincan içiyorum. akıntım çok bollaştı yalnız 1 haftadır zaman zaman sol yumurtalığımdaki kistler epeyce ağrıyor,kalçama vuruyor ağrısı. birde bağırsak düzenime iyi geldi.merak ediyorum sizlerden kullanan var mı varsa fayda sağladı mı?ağrısı olan var mı?

walla kardeşim ne diyim belkide içmişimdir kocakarı ilçları diye tabir edilir annem bize bekarken içmemizi tavsiye ederdi çünki öyle otlar felan adet ağrılarının oluşmasını engelliyor....

ben de içeceğim ama,tedavi amaçlı dogum kontrol hapı verdi dr um.onunla beraber yan etki yapar mı diye merak ediyorum.bir de kırk kilit otundan bahsediyorlar.onunla ilgili bilgisi olan var mı acaba?

kırk kilitmi?ilk defa duyuyorum hangi yörede yetişiyo bilgin varmı?

bende adet söktürmak için içtim söktürmedi malesef.. yada ben düzenli içemediğim için söktürmedi bilemiyorum Ama akıntımı arttırdı. Artı bağırsaklarım daha fazla çalışmaya başladı.. Yalnız tadı çok berbat...

hangi yörede yetiştiğini bilmiyorum ancak kulananlardan bildiğim kadarıyla bu kırk kilit otu da akıntıyı arttırıyormuş daha sonra kesiliyor ve kisti küçültüyormuş.tadı berbat ben sürekli içmedim.çok ağrım olunca bıraktım.baharatçılarda bulunabiliyor.

bende adet söktürmak için içtim söktürmedi malesef.. yada ben düzenli içemediğim için söktürmedi bilemiyorum Ama akıntımı arttırdı. Artı bağırsaklarım daha fazla çalışmaya başladı.. Yalnız tadı çok berbat...

aynı etkileri bende yaşadım inşallah kistimi de küçültür.adet düzeni için ilk günden itibaren adaçayı içen arkadaşlar var bir de onu dene istersen canım

hangi yörede yetiştiğini bilmiyorum ancak kulananlardan bildiğim kadarıyla bu kırk kilit otu da akıntıyı arttırıyormuş daha sonra kesiliyor ve kisti küçültüyormuş.tadı berbat ben sürekli içmedim.çok ağrım olunca bıraktım.baharatçılarda bulunabiliyor.
canım bu ot ile ilgili detaylı bilgin var mı?

kızlar ben acı meyan kökünüde duymuştum kist küçültme özelliği varmış denemek isterseniz oda baharatcılarda satılıyo.tadı acıdır içemezseniz tarçınla karıştırıp için.Allah şifanızı versin...

aynı etkileri bende yaşadım inşallah kistimi de küçültür.adet düzeni için ilk günden itibaren adaçayı içen arkadaşlar var bir de onu dene istersen canım

valla canım içmediğim ot kalmadı açıkçası... :( gene farlutala kaldım. yarın sabah bitecek inşallah olurum artık..

kızlar bende civanperçemi iştim dogal östrojen içeriyor.ama keşşke içmeseymişim 4-5 ay içtim.zayten benim yumurtalıklar fazla çalışıyordu birde fazla oströjenden dolayı polip oluştu ben civanperçemine baglıyorum içmeden önce yaptırdıgım testte hiç bir şeyim çıkmamıştı şimdi poliplerim var 1 tanesi alındı fındık büyüklüğündeydi ve gebelige engel oluyormuş bu polipler.

civanperçemi adaçayı ne duyduysam içtim iltihaba iyi geliyor diye ama banamısın demedi üstelik civanperçemi çok acıııı ıyhk ama eskiden beri kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılırmış yani ömrünüzde bir kere bile olsun için ihmal etmeyin diyorlar ne birkeresi 2 ay içtim yok bendekide ne bünyeymiş be:)

ayrıca kızlar şunu söyleyeyim yumurtalıkları güzel çalışan kadınlar birde böyle otlar içtimi arkadaşın dediği gibi bir sürü problem oluşuyor eee ne yapacağız şimdi işimiz allaha kaldı allah herkesin şifasını versin inşallah

vallahi bende bırakıcam içmeyi zaten regl olucam yarın. çikolata kisti olanların östrojenden kaçmaları gerektiğiini okudum.bunu araştıracağım

ben de içeceğim ama,tedavi amaçlı dogum kontrol hapı verdi dr um.onunla beraber yan etki yapar mı diye merak ediyorum.bir de kırk kilit otundan bahsediyorlar.onunla ilgili bilgisi olan var mı acaba?

Atkuyruğu, zemberekotu, çamotu, kırkboğum, tilkikuyruğu, katırkuyruğu olarak da bilinen kırkkilitotu, ilkbahar başlangıcında, derinlere kök salmış olan köksaptan, önce spor taşıyıcı kahverengi başak sapları olan düzgün yapılı küçük çam ağaçlarını andıran 40-50 santim boyunda bir yabani bitkidir. Çok yıllık, otsu ve çiçeksiz bitkilerden olan kırkkilitotu, gövdesi silindir biçiminde, dallı veya dalsız, yeşil veya esmer-yeşil renkli, sert ve içi boştur. Yaprakları çok küçük, pul biçiminde ve sivri uçludur. Bitki spor ile çoğalırlar. Spor keseleri verimli gövdelerinin uçlarında başak şeklinde toplanmışlardır. Bu bitkinin Türkiye'de 7 kadar türü yetişmektedir. Saponin, silisilik asit, potasyum tuzları, tanen ve az miktarda alkaloitler palustrin, nikotin ve diğerlerini içerirler. Çay yapıp içmek için tarlalar veya orman kenarlarındakiler veya yol boyundakiler toplanarak halk hekimliğinde kullanıla gelmiş olan kırkkilitotu, güçlü bir idrar söktürücü olarak bilinmektedir.

Kullanım Biçimi : İdrar yolları iltihaplanmalarında kullanılabilir. Çay olarak tüketilebilir. Kanamalarda, kan kusmalarda, mesane ve böbrek rahatsızlıklarında, taş ve kum rahatsızlıklarında, işe yarayabilir. Çürüyen yaralarda ve çıbanlarda sonuç verbilir. Islak ve sıcak bitki nemli bezlere yatırılarak, hasta bölgeye kompres olarak uygulanabilir. Tüm romatizma, gut ve nevraljik ağrılar böylece yok olur ve sağlıklı bir yaşlılık devresi yaşanabilir. Kaynama suyu ile yapılan yıkamalar ve banyolar, dolamalara, bacaktaki açık yaralara, işleyen eski yaralara, kanser türü çıbanlara, fistüllere, kıl dibi iltihaplarına ve deri tüberkülozuna karşı iyi sonuç verebilir.

bunlar internette bulduklarım.benim bildiklerime gelince,bu yörede(izmir ve aydın) kırkkilit,tilkikuyruğu adıyla bilinir.ve kavurması çok sevilerek yenen bir ottur.kırkkilitin faydalarını çoktandır duyuyordum ama tilkikuyruğu olduğunu yeni öğrendim ve çevremdeki birçok kadına söyledim,hepsi şunu dedi: 'ben de tilkikuyruğu yedikten sonra idrarımın kokusuna dayanamıyordum.' ben de aynı şekilde kullandım.iltihap temizleyici özelliğine yürekten inanıyorum.

kızlar civan prçemi hakkında: benim iş arkadaşım senede bir defa adet oluyormuş doktorlar kesinlikle hamile kalamazsın imkansız demişler etraftan herkes kadıncağıza kısırsın damgası vurmuş... ve bir tanıdığı civan perçemi iç demiş düzenli olarak hergün bir fincan içmiş ve oğlu olmuş doktor bile inanamamış bu duruma. banada kışın iç demişti inanın içtiğim aylarda adetimi çok rahat geçiriyordum ama aşırı değil sadece bir fincan abartmanın anlamı yok herşeyin fazlası zarar az olursa tedavi edici özelliği oluyor çünkü..... sevgiler....

benımde son adetım 45 gun gecikmişti civanperçemine basladım 4 gun sonra adet oldum ama 2 gun surdu hıc bu kadar az olmazdı kullanan arkadaslar aranızda boyle olan oldu mu?

ben en son 2 gün önce içtim normalde bugün adet olmalıydım iki gündür birkaç damla kan ve sonra ara ara kahve rengi akıntı geliyor. benim adetimi söktürmedi . bakalım yarına olcak mı. kistlerim ağrımaya başladı. hiç gecikmezdi ikinci kez günü şaştı.hatta bu ay çok üzüntü yaşadım,erken bile gelmeliydi.

arkadaşlar bu civan perçemini adete 1 hafta kala hergün bir fincan için adet başlayınca bırakın.sizler kimbilir iyi geliyor diye otlarıda yiyorsunuzdur. abartmayınnnnnnnnnnnnnnnnnn......

Back
X