- 24 Mart 2020
- 9.888
- 35.539
- 31
- Konu Sahibi WunderLost
Sahurda ne kadar yersek yiyelim benim gibi yine de acıkanlardansanız size hem çok pratik hem de baya doyurucu bir tarifle geldim hanımlar
Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık krep böreği yaptım enfes olduu buyrun tarife geçelim
Malzemeler
Krep için
2 yumurta
2 su bardağı süt(1 su 1 süt de olur)
2 su bardağından biraz az un(kontrollü ekleyin)
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
domates
biber
salam
maydanoz
LABNE
eritme peynir(kaşar da olur)
mısır
Dışını bulamak için
1 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Önce krep malzemelerini karıştırıp akışkan bir kıvam elde ediyoruz, krep tavamıza çok az yağ döküp kepçe ile birer birer kreplerimizi pişiriyoruz.
Bu ölçülerle yaklaşık 7-8 adet krep çıkabiliyor. Kreplerimizi kenara alıp iç harcımız için olan malzemeleri minik minik doğuruyoruz.
Şimdi en eğlenceli kısma geldik. Krebimize Pınar Labne sürüyoruz, iç harcımızı ekliyoruz, kenarlardan kapatıp sarıyoruz.
Artık dışını yumurta ve galetaya bulayıp kızartma vaktiiii
Veee hazırrr afiyet olsunnnn
Şimdi sunum vaktiiiii
Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık krep böreği yaptım enfes olduu buyrun tarife geçelim
Malzemeler
Krep için
2 yumurta
2 su bardağı süt(1 su 1 süt de olur)
2 su bardağından biraz az un(kontrollü ekleyin)
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
domates
biber
salam
maydanoz
LABNE
eritme peynir(kaşar da olur)
mısır
Dışını bulamak için
1 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Önce krep malzemelerini karıştırıp akışkan bir kıvam elde ediyoruz, krep tavamıza çok az yağ döküp kepçe ile birer birer kreplerimizi pişiriyoruz.
Bu ölçülerle yaklaşık 7-8 adet krep çıkabiliyor. Kreplerimizi kenara alıp iç harcımız için olan malzemeleri minik minik doğuruyoruz.
Şimdi en eğlenceli kısma geldik. Krebimize Pınar Labne sürüyoruz, iç harcımızı ekliyoruz, kenarlardan kapatıp sarıyoruz.
Artık dışını yumurta ve galetaya bulayıp kızartma vaktiiii
Veee hazırrr afiyet olsunnnn
Şimdi sunum vaktiiiii