Çirkin hissetmek?

handecimm

Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2025
122
114
18
18
Hayatım boyunca hiçbir zaman öyle güzel, alımlı bir insan olmadım. İnsanlar genelde hep zeki oluşumu överlerdi. Bundan hep de gurur duydum yanlış anlaşılmasın. Bundan birkaç sene öncesine kadar da güzel olmakla ilgili pek derdim de yoktu. Ama çevremde gördüğüm kadarıyla dış görünüş olarak daha iyi görünen daha yukarıda tutuluyor.( iki çift laf etmeyi bilmeyenler bile) Belki de saçmalıyorum ama akşam akşam kafamı kurcaladı. İkizime hep ben güzel miyim sence diye sormaya başladım. Özgüvenim zaten düşük. Sınav dönemim diye de saldım. Öyle içimi dökmek istedim.

Çok sevdiğim bir söz var.

'Karakterin güzelliğin ötesinde
bir gücü vardır.'

İnsan güzeli görmek ister, güzelden hoşlanır. Ama konu insan ilişkilerine gelince şahsen biri bana sırf bu sebepten kıymet veriyorsa değeri olmaz gözümde.
Ne de başkasına güzel diye el üstünde tutana saygı duyarım.
Güzelliğin yanında takdir edilesi bir karakter yoksa sığlaşıyor bu bakış açısı

yüzünde çok bariz bir kusur varsa estetik düşün, fazla kilon varsa beslenmeni düzene koy. Bunlar yok da genel olarak güzel hissetmiyorsan klişe olacak brlki ama özgüven ve özbakım salt güzellikten çok daha çekici olabiliyor sosyal hayatta

Çünkü 18 yaşındasın hayatının ergenlik denilen dönemindesin bu duygular düşünceler olmasa tuhaf olurdu.
Ben görmeden bilmeden güzel olduğundan eminim

Gençliğinin kıymetini bil. Önceliğin sınav olsun kaç ay kaldı ki zaten. Kimse sana senin gözünle bakmıyor. Kusur gördüğün şeylere dikkat etmiyor. Sınav bitince güzel bir glow up geçirirsin. Üniversiteye bambaşka başlarsın

Geçen sene 50 binde bırakmıştım bu yüzden tek odağım sınav. Dış görünüşüme o kadar dikkat etmiyorum belki o yüzden öyle hissettim. Sınavdan sonra bir sürü vaktim olacak aslında doğru söylüyorsunuz

Güzel yüzden 40 günde bikilir ama güzel huydan 40 yılda bikilmaz demiş atalarmz. Rabbim hepimizi eşsiz yaratmış huyu güzel insanlardan eylesin inşallah.
Ve aşırı güzel olmak başa bela asıl önemli olan kendinizi sevmeniz bu hayatta.
Sağlıklı sıhhatli olmak da en büyük güzellik ayrıca bunu bira düşünün.

Güzellik göze hoş görünen dümdüz bir terim hatta illüzyon bile olabilir anlam yükleyen şey bence ilk önce ruh halimiz , enerjimiz, bir duruşumuzun oluşu yani karakter, hatta mevsimler bile etkili , mesela en çok yaz aylarinda aşık oluyoruz ya hani kendimizi aşırı iyi ve güzel hissediyoruz ,samimiyetimiz, saygımız yani maneviyatımız vb.. liste bu şekilde uzar gider .. Geçici bi düşünce sizinki eminim çok güzelsinizdir mutlu kalın

İnsan dediğin ortalama kaç yıl ömrü olan bir canlı? Güzelde olsa zenginde olsa cirkinde olsa fakirde olsa herkesin varacağı yer kuru toprak ve birgün unutulmak. O nedenle şu kısacık ömrümüzde bahtımız güzel olsun, gezin eğlenin başkalarına takılı kalmayın.

O yaşlarda öyle oluyor.büyüdükçe geçer.

Dış görünüşünle para kazanmayacaksan - manken, model vb - güzel olup olmamak umrunda olmamalı. Her kadının kendine özgü bir aurası vardır karşısındaki insanı da önce aura etkiler dış görünüş değil. Temiz ve bakımlı ol yeter.

Canım dış görüntü önemsiz diyemem malesef önemli. İlk izlenim çünkü. Nasıl dikkat etmiyorsun? Nrler yapmıyorsun mesela sınava çalışmak bahane değil saatler sürmüyor ki kilolu musun cildin mi kötü kıyafetin mi özensiz sıkıntı nedir

Ama çevremde gördüğüm kadarıyla dış görünüş olarak daha iyi görünen daha yukarıda tutuluyor.( iki çift laf etmeyi bilmeyenler bile)
Bu sözünüze istinaden yazıyorum. Aslında bu kişiler içlerinde de duygu olarak bunu hissettikleri için bu şekildeler. Benim yakın arkadaşım çok cana yakındır, kendine çok bakar, güzel bir fiziği vardır, alımlıdır ama kalabalıkta kaybolur gider. Çünkü özgüveni eksik, kendine değer vermiyor. Bedeninde ne yaparsa yapsın yansıyan aurası. O nedenle yukarıda falan tutulmuyor. Bedensel örnek vermek için söylüyorum. Ben yıllar öncesinde 115 kilolarındaydım ama o zaman dahi herkesin ilgisini çeken biriydim. Çünkü kendime güvenirim. Kendimi severim. O zaman ki sevgilim saçlarımı koklayarak öperdi, her gün. Ki o kilolu değildi. Aynı işyerindeydik. Hatta bir kadın arkadaşım bana herkesin içinde bence kadınlar zayıf, zarif olmalı ama seni dışarıda tutuyorum çünkü sen kendini bu şekilde seviyorsun ve ışıldıyorsun demişti. Tabiki kilo sağlıklı olmadığı için şu an zayıfım ama hala aynı düşüncedeyim. Benim değerimi belirleyen bedenim değil. Kendinize olan bakış açınızı değiştirince her şey değişecek emin olun.

Yani galiba çevremdekiler biraz fazla kokoş. Porselen makyaj yapıp geliyorlar dershaneye. Ya da her gün farklı kıyafetler. Yanlış anlaşılmasın bir kadının bakımlı olması benim de hoşuma gider ama ders çalışmak dışında her şeyle ilgilendikleri için diyorum. Ben makyaj yapmam göz altımı kapatmakla bile uğraşmam. Günlük en rahat hissettiğim kıyafetimi, eşarbımı takar çıkarım çünkü sabah 8 de gidiyorum akşam 7 gibi dönüyorum. Zaten sınıfımız ayrı bi derece sınıfı ve neredeyse hiç dışarı çıkmıyorum. Yani aslında kötü bi giyimim yok sadece çevremdekilerle kendimi karşılaştırıyorum.

Haklısınız aslında düzgün akılla düşününce ben de böyle düşünmeye başladım.

Benim kız kardeşim de baya süslüdür topukluyla vs gezer benden daha süslü tıp okuyor yani bunun süsle alakası yok genç kızlar güzel giyinmek görünmek gezmek istiyorlar bu normal süslü olmak ders çalışmaya engel değil herkes saatlerce de çalışmıyor ki kimi 6 saat kimi 2 saat önemli olan öğrenmeleri. Senin istemiyor olman da normal. Eksik hissetme bu konuda. Senin gibi olan da çok mesela kuzenim sadece eşofman ve erkek tişörtleri giyiyor. Bence sen de heves ediyorsun. Biraz alışveriş yap tesettür için güzel kıyafetler var penye şal vs var. Ki normal 18 19 yaşındasın gençsin sadece ders çalışarak olmuyor. Ve evet insanlar ilk görüntüye bakıyor. Özensiz değilsen dert etme ama.

Kesinlikle süslenmelerine laf etmedim sadece benim o kadar seslenmek için zamanım olmuyor pek. Ve ruh hali olarak da pek iyi değilim. Onları dengede tutayım derken süslenme arada kaynıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…