• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsiyet ayrımcılığında son nokta: Kadınlara özel meyve suyu

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Pınar ‘kadınlara özel’ diye adlandırdığı ‘Pink’ meyve suyunu satışa çıkardı, satış reklamında cinsiyetçi tutumdan taviz vermedi

Meyve suyu üreticisi Pınar, kadınlara özel olduğunu iddia ettiği Pınar Pink meyve suyunu satışa çıkardı. Meyve suyu tanıtım afişinde ‘kadın rengi’ olarak kabül edilen pembe renginin kullanılması ve ürün pakedine çanta sapı eklenmesi dikkat çekti.

Basın bültenlerinde meyve suyunun kadınlara özel olmasının içerisinde b6, b12 ve b1 vitaminin ve biotin bulunması ve melisa özlerine sahip oluşu olarak açıklayan Pınar, ayrımcı tutumunu bilimsel temellere dayandırmaya çalıştı.

Medyadaki cinsiyetçi tutumları değerlendiren Erktoli, konuyla ilgili şunları söyledi:

Erkeklerim de sindirim ve sinir sisteminden, beyin ve saçtan mahrum olmadığını hatırlatmak istiyoruz. İçerisindeki bu vitamin ve biotin özellikleri ile bir meyve suyu katiyen kadınlara özel olamaz. Meyve suyunun içerdiği melisa özlerinin rahatlatıcı özelliğinin, her gün kadınları taciz eden, onlara tecavüz eden, onları öldüren erkekler için daha uygun olacağını Pınar’a hatırlatmak ister, rahatlamaya asıl ihtiyacı olanın kadınlar olmadığını, aksine kadınların rahat bırakılmaya ihtiyacı olduğunu bilmelerini isteriz.
pinar-pink-manset.png

Son düzenleme:
İçinde östrojen mi var da kadınlara yönelik bir ürün olsun.
Hunharca işlenen kadın cinayetlerini ticari bir meta yapmış şirket .
Çok lüzumsuz yahu.
Sanki her gün erkekler bize tecavüz ediyor ,erkek milleti canavar.
Kocalarmız ,erkek kardeşlerimiz ,babalarımız potansiyel sapık ya

İçinde östrojen mi var da kadınlara yönelik bir ürün olsun.
Hunharca işlenen kadın cinayetlerini ticari bir meta yapmış şirket .
Çok lüzumsuz yahu.
Sanki her gün erkekler bize tecavüz ediyor ,erkek milleti canavar.
Kocalarmız ,erkek kardeşlerimiz ,babalarımız potansiyel sapık ya

Yok o vurguyu yapan şirket değil ; şirketin bu pembe ürününe karşı çıkan erktolia (cinsiyetçi ayrımcılığa karşı olan grup )

Yok o vurguyu yapan şirket değil ; şirketin bu pembe ürününe karşı çıkan erktolia (cinsiyetçi ayrımcılığa karşı olan grup )
Ben kadınların sürekli aciz ,güçsüz gösterilmesinden aşırı derecede rahatsız oluyorum her nedense.

Ben kadınların sürekli aciz ,güçsüz gösterilmesinden aşırı derecede rahatsız oluyorum her nedense.

Bundan hiç bir kadın hoşnut olmaz diye düşünüyorum . Pembe kutular bizi aciz , mavi kutular erkekleri güçlü mü gösterir bilemem de ;

Ama bence Pınarın bu ürününden daha çok , adı cinsiyet ayrımcılığına son olan bir grubun ; bu reklamı eleştirirken erkekleri b... sokması daha saldırgan ve ironik olmuş .

Son düzenleme:
pms zamanı için deselerdi keşke bi anlamı olabilirdi:KK53::KK53:

Elif Şafak Aşk adlı kitabını pembeden siyaha dönüştürmüştü ya.Erkekler utanıyormuş okurken bak bak bak

Back