• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsellikten soğumak

isteksiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2010
11
0
36
İstanbul
Aranıza yeni katıldım arkadaşlar.Ve konuyu nereye açacağıma karar veremedim,bu bölüme yazıyorum.

Sorunuma gelince,biraz uzun olacak ama;

10 senedir sevdiğim kişiyle sonunda nişanlandık.2 sene öncesine kadar hep ayrı şehirlerde,senede 15 gün tatile gittiğimizde görüyor anca toplasan belki 1 ya da 2 saat yanlız kalabiliyorduk.Askerliğini benim olduğum şehirde yaptı.Yanlız kaldığımızda yakınlaşmaya çalıştıkça sınır koyuyordum.Sonra nişanlandık ve tabii istekleri dahada arttı.O kadar yıl ayrı kaldık,şimdi nişanlıyız ve yaza evleneceğiz,sabret deme diye diye sonunda beraber olduk.Benim hiç bir zaman tasvip etmediğim birşeyi yaptım.Pişman mısın derseniz,şunu da düşünüyorum,Allah korusun evlenmeyecekte olsak,Ben 10 yıldır sevdiğim,beklediğim kişiyle beraber oldum,ara sıra kendimi suçlu hissetsemde bunu sevdiğim kişiyle yaşadığım için mutluyum diyebilirim.

Bilmiyorum sizlerin nasıl karşılayacağını ama ne olursa olsun bunu sizlere danışmadan edemedim...

İlk ilişki sırasında hiç acı hissetmedim ve zaten bu yüzden nasıl oldu anlamadım.Ama kan gelmedi.Aklında soru işereti kaldığının farkındaydım ama sonuçta bildiğimiz birşeydi esnek olabileceği.Yine de neden gelmedi acaba dediğide oluyordu arada.Bende kendi kendime sorun yaptım bunu.Bu şekilde 2 kere ilişkiye girdik.Ancak 2. ilişkide kasıklarımda dayanılmaz bir ağrı oldu.Bu beni korkuttu biraz.

Daha sonra bir gün arkadaşımızın evinde kaldığımızda olan oldu ve o merak ettiğimiz kan gelmişti.Ancak ben o çarşafı gördüğümde neden bilmiyorum bayılacak gibi oldum.Çok korktum.Beklemediğimden mi bilmiyorum.Bu kez başka birşeyi düşünmeye başladım onu bırakıp,arkadaşıma ne diyecektim... Gidip yıkadım çarşafı ve sabah hastalandığımı söyledim.

Ancak nişanlımdan beklediğim ilgiyi göremedim.Biliyorum oda şaşkındı ama gayet sakin,normal karşıladı herşeyi.Gayet soğukkanlıydı.Hiç birşey olmamış gibi uyudu sonra.Bense sabaha kadar uyumadım,ağladım,düşündüm.En çok düşündüğüm şey arkadaşımızın anlamamasıydı.

1,5 ay geçti üzerinden ve o zamandan beri nişanlımla bırakın ilişkiye girmeyi,yakınlaşmak bile istemiyorum ilerlemesin diye.O da farkında o günden sonra bu kadar isteksiz olduğumun.Benim yüzümden ama bunu telafi etmeye çalışacağım diyor.

İsterdim ki evlendiğimizde yaşayalım,olması gerektiği gibi yaşayalım.Böyle baskı yaşayacağımız bir ortamda değil.Özel olsun isterdim.

Madem öyle istiyordun neden izin verdin dediğinizi duyar gibiyim.Ama dediğim gibi,hiç hissetmedim bile.

Benim sormak istediğim ilk ilişkiden sonra bu şekilde isteksizlik duyanlar,soğuyanlar var mı? Geçici bir durummudur?

özetlediğiniz yaşamınızı hiç yargılamayacağım çünkü görüşlerim farklı ve sizi üzebilir..sadece sordgunuz soruyu yanıtlayıp size yolunuz açık olsun diyebileceğim..

evet ilk ilişkide özellikle kızlık bozulup böyle kanama oldugunda gerçekten kadın için tuhaf bir ruh hali oluyor ve buna korku,endişe,isteksizlik,duygusal boşluk gibi şeyler eşlik edebiliyor..endişe etmeyin düzelir ama tabi sizinkinde başka birinin evinde ve özel olmaması psikoljinizi bozmuş,bu durumu bilemeyceğim..ben normal evlenip bu olayı yaşayan biri olarak anlattım..kendimden ve çevremden bildiğim kadarıyla yorumladım..

muhtemelen ilişki sonra sitrese girdiğin için en ufak yakınlaşma seni korkutur olmuş soğutmuş bu geçici bir durum olmalı muhtemelen ufak çapta bir tramva gibi.bu durumun aşılmasında en büyük görev sevgiline düşüyor oda telafi edeceğini söylemiş zaten sana daha nazik daha sevecen ve aşk dolu yaklaşırsa aşacağını düşünüyorum

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.

Çok düşündüm bunu sizlere açıkça anlatıp,sorup sormamayı.Benim de hiç bir zaman düşünmediğim birşeydi bunları yaşamak.Gelebilecek tepkilere karşı evliyim diyerekte sorabilirdim ancak bunu da yapamam ben.

Tekrar teşekkürler bayans ve asya60

bende eşimle 15gün ilişkiye girememiştm sanırım sende kan flan glince etkilendin geçicibir durum düzelir mutlak cnm

geçici bir durumdur canım.bu kadar büyütme.istemişsiniz yaşamışsınız zaten de evleneceksiniz.naçizane fikrim eğer için rahat değilse nikahı önceden de kıydırabilirsiniz malum tarihte de düğününüz olur.böyle bir durum olmasa bile insan kimi zaman cinsellikten soğur,kimi zaman çok istekli olur.ruh haline göre değişir bu durumlar.onun için bu durumları fazla kurcalamamakta fayda var.bırak oluruna

kan nerden ve ne şekilde gelirse gelsin insanda ürkütücü bir durum yaratıyor sanırım
bu sorunu halleder evlenir çok mutlu olursunuz inşallah

Toplumsal baskıdan ötürü kötü bir şey yaptığını düşünüyorsun ve bunun için kendini baskılıyorsun. Bir psikologla görüşmeni tavsiye ederim.

cnm bence toplumun beklentileriyle uymayan bi sey yaptigin icin geriliyosun. evlenince rahatlarsin, gecer, ilgin tekrar yerine gelir. tabi bence yani ben de bekarim sonucta, bilemem :)

ha bu arada seni asla yargilamiyorum, yanlis anlama,hepimiz insaniz,, ve ayipladigimiz seyin de basimiza gelecegini biliyorum. o yuzden seni ayiplayanlara kulak asma sen de kendini ayiplama

bence cok büyük bi yanlis bizde nisanliyken esimle cok yakinlasmistik ben herseyi ona birakmistim esimi okdar seviyodumki ne olursa olsun tek onun olak istiyordum

ama esimde kiyamam sana demisti herseyi evlenecegimiz güne biraktik
sizi kesinlikle yargilamiyorum herkesin kendi karari

bence sogukluk hissetmeniz normall kendi icinizde bi kirginlikda yasiyor olabilirsiniz herseyi zamana birakakin umarim düzelir

ilk ilişkiden sonra cinsellikten soğumak gayet normal. çünkü baskı, korku, tedirginlik, suçluluk hissediyor insan ilk önce. ama sonradan herşey yoluna giriyor. olmuş bi kere yapabileceğin bişey yok. kafaya fazla takma. nikahını en yakın zamanda kıyman iyi olur. böylece suçluluk duygusundan kurtulursun için rahat eder. Allah tamamına erdirsin. şimdiden mutluluklar :71:

evlenmeden önce ilişkiye girenler evlendikten sonra cinsel hayatlarında ve normal hayatlarında mutlu olamadıkları bir gerçek keşke yapmasaydın evliliğin nerde kaldı gizemi özelliği güzelli bitiyor ben hiç yapmadım iyi kde yapmadım iş kadında bitiyor olayı o raddeye getirmeyeceksin sizi yargılamak değil asla maksadım

Bazı şeyler beklediğin gibi gitmemiş olabilir, düşünmemeye çalış. Benim de hiç beklemediğim bir anda olmuştu (3. seferdi sanırım) ben de afallamıştım bir an, ama özel bir anlam yüklemediğim için üstünde durmadım. Sen de erkek arkadaşının umarsızlığına kırılmışsındır, ama belki o da o an şaşırmış, ne yapacağını bilememiştir. Bunun için ona gücenme derim ben. Kafana çok takılıyorsa da keyifli bir anınızda "bunu seninle yaşadığım için mutluyum, seninle bir bütün olmak çok özeldi" falan gibisinden konu açarsın, bakalım ne diyecek.. Ama hiçbir şey içini rahatlatmayacaksa ve bu isteksizliğin geçmeyecek gibi olacaksa muhakkak profesyonel destek al, olumsuz cinsel takıntılar hayatının geri kalanının da kalitesini düşürür çünkü.

Bir de söylemek istediğim, biz bireysel bilinç kavramından bihaber bir milletiz, bireysel değer yargılarımız yok, toplum ne der, insanlar ne der diye diye sanki kendimiz için değil de başkaları için yaşıyor gibiyiz.
Sen ne yaptığını biliyorsan, "yaptığımın arkasındayım ve bunu yaşamış olmaktan mutluyum" diyebiliyorsan kendine karşı bir suç işlememişsindir. Kendini başkalarının değer yargılarına göre yargılama, sen "bunu sevdiğim insanla yaşadığım için mutluyum" diyorsan, geri kalanı hiçkimseyi ilgilendirmez. Sen kendi doğru bildiğin şekilde yaşa ve mutluluğuna bak. Umarım her şey de en kısa zamanda yoluna girer. Mutluluklar..

Zaten nisanlisin ve insallah evlendikten sonra icin rahatlar diye düsünüyorum. Ama eger icin rahat etmeyecekse evlenene kadar birdaha beraber olmazsin..sakin düsünme baskasi ne der diye. Senin korkun biraz nisanlindanmi? Gözünden düstügünümü zannediyorsun acaba

seni anlıyorum... suçluluk duyuyorsun, kendince korkuların var, ilerisini, ötesini, berisini düşünüyorsun. bence bu konuda kendine zaman ver, olan olmuş artık, değiştirebileceğin bir durum yok ya da zamanı geri alma şansın da yok. aklını başka şeylere ver bir süre.. bu konudan uzak dur bir müddet, düzelecektir diye düşünüyorum.

aynen öyle gecici bir durum canım....

ben dügün gününde yani ilk gece benden de kan gelmedi..
ertesi sabah adet olmuştum..sonra 7 gün gectikten sonra tekrar yaptık anca kan geldi..

ikimizn kide hemen gelmeyenlerdenmiş. zar kolay kolay yırtılmadı yani..birkaç denemeyle oldu..

zaten ilişkiden biraz kaçar olur insan ilk günler..
keşke nişanlıyken yapmasaydın be canım
iyi cesaretmiş valla:1:

Back