• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cinsellik konusundaki tabular ve cehalet

propanol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2012
838
916
123
Uzun bir süredir forum üyesiyim. Her gün "bir derdim var" topiğine göz atarım. Dikkatimi çeken konuları okur, üzerinde düşünürüm.
Fakat bazı konular ve bu konulara yazılan cevaplar beni gerçekten şoka sürüklüyor.

Öncelikle ülkemizde bir "cinsellik tabusu" gerçeği var. Özellikle "kızlık zarı" konusunda yoğun baskıya maruz kalmış insanlar var. 6 aylık çocuğunun kızlık zarının bozulmasından şüphe edip konu açan üye gördüm. O daha 6 aylık bir bebek. O küçücük çocuğa bile "kızlık zarını korumak zorunda olan kişi" gözüyle bakılıyor.
Bekareti bozulanlar buraya gelip "bu utançla yaşayamam ölücem" şeklinde konular açıyorlar. Hani ya canını vereceksin ya bekaretini deseler canını vermeyi tercih edecek psikolojide insanlar var.

Bu kadar metalaştırılan, bu kadar hayati bir öneme sahip olan kızlık zarı nedir? Sağlık fakültesinde öğrenci olan biri olarak öğrendiğim ve tıp kaynaklarında geçeni size açıklayayım. Vajinanın 2-3 cm içerisinde yer alan bir zardır. Ortasında bir delik vardır. Bu delik sayesinde regl dönemindeki kan akışı sağlanır. Bazılarında yarım ay şeklindedir ve ilişki sırasında yırtılmaz. 6-7 çeşidi vardır. Kiminde tamamen kapalı olabilir ve cerrahi işlemle açılır. Aslında bilimsel olarak net bir şekilde fizyolojik bir işlevi yok. Bazı kaynaklarda mikroorganizma ve zararlı bakterilerin vajina içerisine girişini önlediği yazıyor. Ki aslında ergenlik dönemine kadar bu bilgi doğru sayılabilir. Çünkü ergenlik öncesi kalın olan zar ergenlikle beraber östrojen hormonunun artmasıyla incelip esnek bir hal alıyor. Yani eskisi gibi koruma işlevselliği çok olmuyor. Anlayacağınız fizyolojik işlevinden çok özellikle müslüman ülkelerde sosyolojik bir işleve sahip. (İsteyenler internetten daha detaylı bilgiye sahip olabilirler)

Bizim ülkemizde de sosyolojik etkilerini sadece şu forumda açılan konulara ve yazılan cevaplara bakarak bile anlayabiliriz. "Sevgilimle ilişkiye girdim kızlık zarım bozuldu" diyen bir üyeye
-cehennemde yanacaksın
-git evlen
-evlenmeden 2-3 gün önce diktirip eşini kandırırsın
-ailenin, çevrenin yüzüne nasıl bakacaksın
gibisinden cevaplar geliyor.

Bizler kadın olarak kendimizi bu konuda aşağılıyoruz. Yapmayın, altı üstü bir kızlık zarı. Bazı insanlar utanmasa bekaretini kaybetmiş kadınları vebalıymış gibi toplumdan dışlayacak.

Belki de bu yüzden ülkemizde vajinismus bu kadar yaygın. Çünkü "kızlık zarı korumamız gereken en önemli varlığımız" ve "cinsellik çok büyük günah" gibisinden düşünceler yerleştiriliyor zihnimize.

Herkesin inancı, değerleri kendine. Kimsenin kimseyi böylesine sert yargılamaya, aşağılamaya hakkı yok. İsteyen cinselliğini evlenmeden önce yaşar, isteyen evlendikten sonra. Ve siz ahlak bekçisi değilsiniz. Herkesin hayat tarzı kendini ilgilendirir.

Beni yanlış anlayanlar çok olacak bundan eminim ama doğru anlayanlarda olacaktır mutlaka. Düşüncelerimi elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Çünkü bu sitede her gün, kendi bedenini tanımayan, kızlık zarı bozulduğu için psikolojisi bozulan ve kızlık zarı bozulan insanları aşağılayan üyeler görüyorum. Ve bu gerçekten üzücü.

o değil de bu konular çevreden çevreye,kültürden kültüre,statüden statüye değişiyor bakış açısı bakımından.
sonu yok yani bunun..
bıkmadınız mı tartışmaktan?
şahsen kusuyorum artık..hep aynı şeyler çünkü.

tumblr_m4h5vmi5WT1qky7vf.jpg

o değil de bu konular çevreden çevreye,kültürden kültüre,statüden statüye değişiyor bakış açısı bakımından.
sonu yok yani bunun..
bıkmadınız mı tartışmaktan?
şahsen kusuyorum artık..hep aynı şeyler çünkü.

Bu tartışmalardan hiçbirine şimdiye dek katılmadım. Ve bugün düşüncelerimi belirtmek istedim. Fakat kadınların bir bekaret yüzünden böylesine aşağılanması kendine, hemcinslerine saygı duyan her insanı rahatsız eder diye düşünüyorum.
Biz birbirimizi böylesine aşağılrken erkeklerden "kadın"a saygı duymalarını beklemek zor.

Kadin yapamaz ama erkektir yapar diyenler taklidi iman sahibidir hakiki iman sahibi değil lütfen bu iki grubu birbirine karistirmayin. Bu şekilde bir durum yasayip buraya pismanliklarini yansitan üyeler de bunu bence imani ve vicdani boyutta düşünerek yaziyorlar. Yoksa ben evet kadinin evlilikten önce ilişki yasamasina karsiyim kendi gorusum ama buna karsi olduğum kadar ayni şeyi erkeğin de yapmasina karsiyim.

İnsanlar birbirine saygı duysa hiçbir sorun kalmayacak aslında da... olmuyor.

Ben evlenmeden ilişki yaşamayı onaylamayan birine "kendi kararınız, saygı duyarım" derken; "bence evlenmeden de insanlar sevgilileriyle sevişebilir eğer iki taraf da istiyorsa" diyorum diye rahat, geniş, mezhebi geniş vb. bir sürü sıfatla karşılaşıyorum. E hani saygıydı esas olan, siz bana niye duymuyorsunuz da ahlaksız oluveriyorum bir anda? : )

Bu tartışmalardan hiçbirine şimdiye dek katılmadım. Ve bugün düşüncelerimi belirtmek istedim. Fakat kadınların bir bekaret yüzünden böylesine aşağılanması kendine, hemcinslerine saygı duyan her insanı rahatsız eder diye düşünüyorum.
Biz birbirimizi böylesine aşağılrken erkeklerden "kadın"a saygı duymalarını beklemek zor.

katılmamanız imkansız zira internet ortamında her türlü forum ya da sitede illaki bu tartışmalara denk gelmişsinizdir.Şayet ilk defa karşılaşıyorsanız, eh günaydın diyelim o zaman.
günlük hayatta bile var bunların tartışması sonuçta.
fakat ne kadar tartışılsa tartışılsın bir sonuca varılabilmiş değil.bu konu yüzünden aşağılayanlar aşağılamanlarından vazgeçmiyor,ezilenler ezilmişliklerden kurtulamıyor.birazdan burası dinle,ayet ve hadislerle dolup taşacak onların karşısında modern görüşlerini dile getirenlerin kavgası..
şahsım adına kusuyorum artık aynı şeylerden..
herkes rahat ettiği çevrede takılsa yeterli olur belki.

Bir ekleme daha yapacak olursam evlilik öncesi ilişkiye giren kadın "günahkar, namussuz" olarak tanımlanırken, evlilik öncesi gününü gün eden erkeğe neden "erkektir yapar" gözüyle bakılıyor. Bu tamamen ikiyüzlülük ve kadın erkek eşitsizliği.

Günah yani işin dini boyutu, toplumdan ayrı bir mevzu. Hem kadına hem de erkeğe zina haramdır, tabi İslam'a göre, müslümanım diyen bunu inkar edemez.Lakin kimse kimseye cehennemliksin de diyemez, Müslüman olan bunu da bilir, bu zinadan daha büyük haramdır, kimse Allah adına hüküm veremez. Toplumdaki kadın erkek eşitsizliği konusunda maalesef haklısınız, erkeğin hakkı, ihtiyacı olarak görülüp, kadının ayıbı olarak görülmesi eşitsizlik. Yüzyıllardır kadını ezmek isteyen ve ezilmeyi de kadınlık olarak benimseyen görüşün eseri bu. Günümüzde bu düşünceleri erkeklerden daha çok kadınlar yürütüyor. Bir kaç uç örnek hariç, kızlığı umursayan erkek görmedim ama kadınlar bu konuda birbirlerini yermek için yarışıyorlar. İnsan önce kendine değer vermeli, kendini zardan ibaret görmemeli, herkes inancına, görüşüne göre yaşar, saygı duymayı öğrenmeli

Herkes kendi ahireti ve yaşamıyla ilgilense..
Kimse sorumluluğunu alamayacağı ilişkiler yaşamasa..
Namusun iki bacak arasında olmadığı ah bir öğrenilse..
Erkek cinsi tamamen ortadan kalksa :KK53:

Güzel ülkem bunlarla keşke uğraşmasa.

Son düzenleme:
herkes rahat ettiği çevrede takılsa yeterli olur belki.
Ay evet. Hayır sanki bekarete önem verenlere zorla seviş deniyor, önem vermeyene de bekaret kemeri takılıyor. Zaten çoğumuzun kendi görüşüne göre çevresi var, niye her zaman birbirimize giriyoruz anlamıyorum valla.

Ay evet. Hayır sanki bekarete önem verenlere zorla seviş deniyor, önem vermeyene de bekaret kemeri takılıyor. Zaten çoğumuzun kendi görüşüne göre çevresi var, niye her zaman birbirimize giriyoruz anlamıyorum valla.

bakire olmayanlar-
"sevişeceksin doğanın kanunu ulen"

bakire olanlar-
"sevişmeyeceksin günah ulen"

valla herkesin düsüncesi kendine , benim icin kizlik zarri degil ama namus önemli kiz icinde erkek icinde .
bana göre evlilik öncesi cinsellik yanlis geliyor ama bunu yapanlarida kötülemek bana düsmez , cok var evlilik öncesi cinsellik yasamis arkadaslarim ve bu onlari kötü arkadas yapmaz hepsiyle iyi anlasiyorum gerisi beni ilgilendirmez :KK51:

Heh işte bunu demeye çalışıyorum..
Böyle konuları açmanın bir faydası yok, çok fazla kutuplaşma yaratıyor.
Hepsinden önce bıktık artık,kustuk.
Herkes kendi çevresinde takılsın kardeşim.problem yok o zaman.

bakire olmayanlar-
"sevişeceksin doğanın kanunu ulen"

bakire olanlar-
"sevişmeyeceksin günah ulen"

Kavga etmeden tartışamıyoruz çünkü farklı düşüncelere saygımız yok. En büyük problem bu. Biraz da bunu anlatmak istedim. Çünkü biri pişmanlıkla bir konu açılıyor. Hatalı görüyorsan senin düşünce yapına tersse uygun şekilde belirtirsin ama karşındakini aşağılayıp daha da ezmek doğru değil.

İnsanlar birbirine saygı duysa hiçbir sorun kalmayacak aslında da... olmuyor.

Ben evlenmeden ilişki yaşamayı onaylamayan birine "kendi kararınız, saygı duyarım" derken; "bence evlenmeden de insanlar sevgilileriyle sevişebilir eğer iki taraf da istiyorsa" diyorum diye rahat, geniş, mezhebi geniş vb. bir sürü sıfatla karşılaşıyorum. E hani saygıydı esas olan, siz bana niye duymuyorsunuz da ahlaksız oluveriyorum bir anda? : )

Çünkü gizli erkek olmandan dolayı:KK48:

O değil de ahlak bekçisi deyince bekçi lafından dolayı yine bir maskülen bir hava var ama mesela keyfimin kahyası deyince o kadar yok. Bu da benim derdim, ahlak bekçisi tamlamasında hep Miss Minchin'ı aklıma getirmek zorunda kalıyorum Bekçi Murtaza'yı düşünmek yerine, el birliğiyle ahlak mürebbiyesi falan yapalım en azından burada, derdime bi el atın. :KK15:

Miss_Maria_Minchin.gif

Son düzenleme:
Back