- 14 Aralık 2018
- 343
- 195
- 29
Kağıt üzerinde bakınca öpüşmek de seks de vücut sıvılarıyla, sıvı alışverişiyle yapılan eylemler evet. Ama istediğiniz gibiyle bunları yaparken aklınıza bile gelmiyor "ay adamın sıvısına temas ettim" diye. Çünkü işin doğası o.
Mesela normal doğum da pis bir eylem, sonuçta birçok sıvı var; amniyotik sıvı, bebeğin plasentası vs... Ama binlerce yıldır doğum yapılıyor, hatta insanlar severek isteyerek doğum yapıyor, doğum sürecinin o pisliği kimsenin gözüne batmıyor. Seks de aynı şekilde.
Karşınızdakinin hijyenine dikkat etmemesi ayrı bir konu. Bu seksin kendisiyle ilgili değil, partnerinizle ilgili.
Öyle ki, zaten ben ileride çocuk yapmayı da düşünmüyorum, sırf bu tip şeyler yüzünden. Kimseyi de kırmak veya aşağılıyormuş gibi görmek de istemem ayrıca, ama doğum yapmak bile bana biraz tiksindirici geliyor, maalesef... İleride çocuğumun olmasını istemiyorum. Bunun için dua bile ediyorum bazen. Kendine beddua gibi gelebilir size.
"Başkaları tecavüz ediyor o yüzden ben seksten soğuyorum" mantığı "elalem insan öldürüyor o yüzden çocuk yapmayacağım", "bazı kadınlar dayak yiyor o yüzden ben sevgili yapmayacağım" gibi önermelerle aynı mantıkta aslında. Başkalarının kendilerine hakim olamayıp bir şey yapması sizin kendi güdülerinize ket vurmanıza sebep olamaz.
Siz 90 yaşına kadar sevişmeseniz mesela dünyadaki tecavüzler bitecek mi? Hayır. Ya da milyonlarca kadının sevişiyor olması erkeklerin tecavüz nedeni mi? Yine hayır. Niye başkalarının eylemlerinin sorumluluğunu alıp kendi hayatınıza bunu yansıtıyorsunuz?
Tecavüz insanlık tarihi kadar eski bir suç. Keşke olmasa, keşke çok daha ağır cezalar verilip önüne geçilse. Keşke kadınların imkanı olsa evlilik içi tecavüz yaşamasa. Ama bu yüzden kendi cinselliğinizden uzaklaşıp vazgeçmeniz bana mantıklı bir sebep gibi gelmiyor.
"elalem insan öldürüyor o yüzden çocuk yapmayacağım",
"bazı kadınlar dayak yiyor o yüzden ben sevgili yapmayacağım"
vb. Bunlar zaten benim için gene doğru önermeler.
Bu dünyaya çocuk getirme fikrine karşıyım hatta bu düşüncemden sebep arkadaş çevremde linç yemiş bir insanım.
Veya şöyle diyelim, mesela bir kadının ileride sevgilisi olduğu vakit , ve söz konusu adamla evlendiği vakit müstakbel kocasının bir sapık çıkmayacağını kim bilebilir ?
Veya dayakçı, zorba bir adam olmadığını? İçkici, kumarbaz olmadığını ? Ya bunları evlendigi güne kadar hiç açığa çıkarmamışsa ?
Çevremde ailecek böyle hikayeler çok duymusuzdur. Maalesef olan şeyler.
Bazen en iyisi evlenmemek diye düşünmüyor değilim. Nitekim bu önermemi haklı çıkaran birçok olay gazetelerin 3. Sayfa haberlerinde ve ana haberlerde mevcut. Kime güvenebiliriz ki artık ?
Ne için psikolojik tedavi görüyorsunuz bilmiyorum ama cinselliğe dair bu görüşlerinizi bence psikologunuzla paylaşıp tedavinizin bir parçası haline getirin, çünkü yazdığınız şeyler sağlıklı değil. Buna forumda bir çözüm bulabileceğinizi düşünmüyorum, en sağlıklısı terapistinizle paylaşmanız olur bence.
Bipolar bozukluk tedavisi görüyorum. Hastalığım 14 yaşında iken çıktı. Yaklaşık 10 sene oldu yani hastalığımdan bu gune geçen zaman. İlaçlarımı düzenli kullandığım için çok şükür hastalığımın ilk yıllarından kat ve kat iyi durumdayım... Başka sorunları tedavi etmekten psikoterapik sorunları tedavi etmeye fırsat olmadı maalesef. (Kendime zarar verme, öfkeyi kontrol edememe vb. Sorunlarım vardı önceden.)
Bunların haricinde anksiyete ve benzeri birkaç hastalık daha taşıyormuşum, raporumda yazılana göre...