Cinnet

Cinnet anında adamlar ailelerini katlediyorlar.Cinnet bu normal bir tartışma değil.İnanın o sözler en hafifi.İlk kez başınıza böyle bir şey gelmesi sizi hayal kırıklığına uğrattığı için bu kadar yıkıldınız.Ama babanızdan dolayı eşinizin mükemmel olması gerektiğine o kadar odaklısınız ki herkes bizi mükemmel bilirdi şimdi bizi konuşacaklar diyorsunuz.Hiç kimse mükemmel değildir.Çünkü insanız.Eşiniz de bir insan ve bunlar olağan şeyler.Kendi babanız yüzünden geliştirdiğiniz mükemmellik anlayışı yüzünden eşinizi harcıyorsunuz.Mübarek bir günde iftara yanınıza gelen eşinize kızının baba sen mutfakta yiyeceksin demesi ne kadar yaralayıcı farkında mısınız? Evin beslemesi mi bu adam? Bir eğitimci olarak söylüyorum bakın kızınız da sizi örnek alacak ve mükemmeliyetçi yetişecek.Çünkü anne öyle yapmış.Yapmanız gereken şuydu: Evet tavırlı olabilirdiniz ama akşam oturma odanızda hepiniz birlikte o masaya oturmalıydınız.Kızlarınıza da evet babanız bugünlerde çok stresli bazen büyükler içindekileri böyle dışavurabilirler biliyorum korktunuz ama babanız ne bana ne size zarar vermek ister hepimizi çok seviyor bugünlerde ona destek olalım üzmeyelim üstüne gitmeyelim,kafasını toparlasın.Hem bu sürede diyaloğunuzu azaltıp onun düşünmesine fırsat vermiş olurdunuz hem de aile birliğini bozmamış olurdunuz.
Teşekkür ederim, sağolun

Öncelikle bana söylediği sözleri unutamam yaraladı beni demişsiniz ama bir söz vardır belki duymuşsunuzdur bilmiyorum
Öfkrli ve mutlu oldugunuz anda karar vermeyin bir şeyi anlatmayın lafınıza dikkat edin diye.
İş yerinde okulda hastanede hergün o kadar insan görüyoruz ki bazen hiç istemesek bile çoğuyla muhattap olmak zorunda kalıyoruz
Ayrıca eşinizin geçim sıkıntısı da var üç çocuk ve işyetinde ne olacağı hiçbir zaman belli degil bugün iyiken yarın istifanı bile verebilirsin insanız çünkü hayatta ne yaşauacağımızı bilemeyiz. Eşinizin yerine koyun kendizi hergün bir sürü insana kafa yoruyorsunuz ve evde sorumluluklar var. Dengeyi kurmak zor ve bunu başarmak da zor
Eşiniz hiçbir zaman size yapmadığı bir davranışı yapmış çünkü adam dolmuş artık.
İş sıkıntısı,geçim ,sizin ilgiyi biraz azaltmanız. Erkekler kadınlar gibi her şeyi anlatamaz. Kimi içine atar kimi çeşitli yollarla kafa dağıtmaya çalışır. Sizin bir eş olarak uapmanız gereken ona destek vermek yanında olmak aranızda çoğu duvarı kaldırıp onun sıkıntısını anlatabileceği bir ortam oluşturmak evlilik sadece iyi gün degil kötü gün de destek olaktır. Nikah masasında verdiğiniz sözü unutmayın.Bu adam sizi seviyor değer veriyor. Ve sakın elalem ne der düşüncesine kapılmayın. Elalem bir hiçtir. Evinizin o kapısı kapanır siz 5 kişi vardır artık. Ayrıca yatağı ayırmanızda yanlış küs olsanız bile yatağa dargın girmeyin araya bir soğukluk girer. Keza kızınızın sana mutfakta hazırladık demesi çok yanlış o adam neler hissetmiştir ne kadar kırılsanız da aynı sofrada yiyin çünkü ilerde kızlarınızda nasipse birer yuva kuracaklar belki karşılarına eşiniz gibi sizi seven biri çıkmayacak allah korusun. Siz böyle yaparsınız onlarda sizin gibi yapacak kendinlerini degiştirmezlerse belki mutsuzluğa bile gidecek bu durum. Şimdi diyeceksiniz en kötü ihtimalleri söylüyorsun amma karamsarsın hayır bu karamsarlık degil ben ihtimalleri söylüyorum.
Siz şuan kızlarınıza bir rol modelsiniz onlar sizi örnek alıyor.
Önceki yorumlarda denildiği gibi mükemmelliyetçilik var biraz sizde şunu unutmayın hayatta mükemmel diye bir şey yoktur. Eğer mükemmiletçi iseniz kızınızda sizi örnek aldığı için o da öyle olucak ve mutsuz olacak
Annem mükemmelliyetçi bi kadındı. Aldığım notlarda niye daha yüksek değil hissiyatı verirdi açık söylemesemde eleştirirdi. Sonra başka insanları da kıyaslardı bende hırs yapardım ve hiçbir şeyi begenmeyen mükemmelliyetçi bir kız olmuştum.
Ama birgün dur dedim kendime. Düşündüm sence mükemmel olabilir miyiz dedim kendime ve inanın daha iyi oldum elimden geleni yaptım ama en iyisi olacak diye de strese girmedim. annemin eksi taraflarını çıkardım mesela sürekli eleştirici huyunu kötüyü düşünmesi gibi. Hayatta geçmişe takılmanın kötü bir şey oldunu anladım adı üzerinde geçmiş bitmiş artık. Geçmiş bir deneyim benim için
Eğer geçmişi çok takarsanız anı yaşayamaz ve mutsuz olursunuz bunu da unutmayın.
Sağolun yorumunuzu dikkate alicam

Sakin olun o ani unutup.
Belliki cok sıkısmıs hissediyor kendini daralmis ve patlagi bi anda evde vermis vermemesi lazimdi ama ne kadar yorulmussa artik o an yapmiycagi ve yapamamasi gereken seyleri yapmis.Su durumda o da pisman ve emin olun o gun size yasattiklari icin ici icini yiyo.Bence bi adim atip esinizle dertlesin konusun o gun sanki sen degildin ben o sekilde konusmak istememistim bunaldigini biliyorum ama keske o sekilde cikismasaydin ben senin oyle sinirlencegini bilsem asla konusmadan iki parca alip cikardim herzaman yanindayim diyerek guzelce tatliya baglayin.Cunku bilyomussunuz esinizin uzgun oldugunu.İnsallah hemen araniz duzelir
Allah razı olsun, teşekkür ederim

Söylediği şey ben onu hiç umursamiyormusum,hiçbir isteğine hemen istekle cevap vermiyormuşum.Köyümüz iki saatlik yol ,fakat üç dört gün kalalım dedi,bende yemeklerim hazır ,hiçbir hazirligim yok hazirlanmam lazım dedim.Bu onun için ,onu reddetmem bahane bulmam demekmiş ,bunu söylüyor
Acaba sürekli herşeye itirazmı ediyorsunuz. Benim ablamda ne dersen itiraz eder ama herşeyr. Evdekilerde o noktaya gelecek birgün

Çok üzüldüm ben çocuklara. Yine de eşine karşı tavırlı olsan da çocukları karşına alıp babanız iş yerinde çok üzülmüş bu yüzden bu şekilde davrandı. Size bunu yaşattığı için de çok üzgün demelisin. Tabi eşin de öncelikle çocuklardan özür dilemeli. Tabi söylemek kolay dışarıdan ama eşinin bunu akıl etmesi lazım. Maalesef öfke kontrolü olmayan insanlar bir yerde patlak veriyor

Bana çok düşkündür,kizlarada öyle.Herseyi anlatır ,konuşur.Ama dediğim gibi bu bir ilkti ama çocukluğuma döndüm.Babam geldi gözlerime .Babam her cinnet geçirdiğinde annemide benide doverdi.İstemsiz bana vuracak sandım.O buna daha çok sinirlendi.Sana nasıl dokunucagimi sanıyorsun diye eline geçeni firlatti
Bağırıp çağırıp duygusal şiddet göstermey, şiddetten saymayıp masumu oynaması da hoş değil. Bu zamanda psikolog yardımı almayan yok. Herkes bilinçleniyor artık. Eşinden çocuğundan çevresinden çıkarmak kendine zarar vermek yerine gidip stres kontrolü konusunda uzmanlarından yardım alıyorlar. Sizin kızlarınız niye ödesin işyerindeki problemlerini. Eve girerken dışarının sıkıntısını kapıda aşamıyorsa (kadın ya da erkek) bu çözülmesi gereken bir sorundur.

Acaba sürekli herşeye itirazmı ediyorsunuz. Benim ablamda ne dersen itiraz eder ama herşeyr. Evdekilerde o noktaya gelecek birgün
Yok canım niye itiraz edeyim ama o an akşam akşam hiç bir hazırlık olmadan gidemem diye düşündüm.Cocuklarin eşyaları ,evimi ayarlamam o yani.Aksam beş ti.Bana hemen gidelim ,hemen haxirlan dedi.Ben sabah gidelim dedigimde koptu kıyamet , açıkçası

Evlendigimizden beri böyle bir seyle ilk kez karşılaştım demişsin ben hergün karşılaşıyorum.İlkinde gerekli tepki verilmeyince hep tekrarlıyo benden demesi.
Allah yardım etsin ben bunu hazmedemezken ,sen napiyorsun?Allah yardımcınız olsun,aranız düzelsin insAllah

İyi aksamlar hanımlar , evet eşim resmen cinnet getirdi.İki gün oluyor iş yerinde çok sıkıntı olduğunu zaten biliyorum.Cok streliydi zaten.Aksam işten geldi.Hemen tatile çıkalım köye gidelim dedi.Bende hemen gidemeyiz hazırlık yapayım sabah gidelim dedim.Resmen çildirdi ,bağırıp çağırıp eline ne geçerse fırlatmaya başladı.Evlendigimizden beri böyle bir seyle ilk kez karşılaştım.İste bir şey istemiş ben hemen yapmamisim bir görseniz kapılara ,duvarlara vuruyor.Bende çocuklarimda çok korktuk.Allahim resmen tekrar yaşadım o anı.İki gündür konuşmuyorum.İftar yemeğini ondan ayrı kızlarla odamızda yiyoruz.Ondan ayrı oturuyorum.Şu an içimde nefretten başka birşey yok.Biliyorum en geç bir haftaya yalvarmaya başlıyacak.Ama bu çok ağır geldi bana.Hele evden gideceksin demesi kulağımdan gitmiyor.Kavga esnasindada dedim kendisine ,bundan sonra sakın beni eşin olarak görme,zira ben seni görmüyorum dedim.Okuyan herkese teşekkür ediyorum
Ee böyle lafları edip boşanmıyorsanız neden bunları söylüyorsunuz, boş boş konuşulacak mevzu değil bu beni eşin olarak görme falan.
Neyse en sondan başladım.
Eşinizin stresli olduğunu biliyorsunuz adam cinnet getirirken siz cevap mı verdiniz bu daha da yükseldi yoksa pasif kaldınız yine bu hale mi geldi
Bir süre konuşmayın yaptığı hatayı farketsin boşanmayacaksanız da uçlarda konuşma yapmayın.
Elinden tutun bir doktora götürün sakinleştirici kullansın ev geçindirme çoluk çocuk stres derken kayışı koparmış siz yardımcı olun

Ben cok uzuldum yasadiklariniza inanin.
Is yerinde son gunlerde yasadigim bir kac sıkıntıdan dolayı ki esinizle durumumuz cok benziyor o kadar moralim bozuktu ki evde konusmak bile istememistim mudurum arkamda olmasına ragmen o kadar cok yıprandım ki..
Simdi o uc cocuk babası bir adam arkasını dönüp gidemez..
Tabi ki bu onu haklı cikarmaz ama iftar sofrasını odada beklemesi sonra kızların sen mutfakta yiyeceksin demeleri içimi paramparca etti..
Her zaman yasadiginiz bir sey degil esiniz size her zaman boyle davranmıyor zamanla affedersiniz.
Bu arada guclu bir kadınsınız siz ayrica bu olaya kadar gercekten mukemmel bir evliliginiz varmıs ve esinizin sizden ozur dilemesiyle yine eski gunlerinize geri doneceksiniz.. cocuklarda her zaman olan bir sey olmadigi icin cok fazla etkilenmeyeceklerdir surekli tekrar eden bir sey degil cunku.

Ben cok uzuldum yasadiklariniza inanin.
Is yerinde son gunlerde yasadigim bir kac sıkıntıdan dolayı ki esinizle durumumuz cok benziyor o kadar moralim bozuktu ki evde konusmak bile istememistim mudurum arkamda olmasına ragmen o kadar cok yıprandım ki..
Simdi o uc cocuk babası bir adam arkasını dönüp gidemez..
Tabi ki bu onu haklı cikarmaz ama iftar sofrasını odada beklemesi sonra kızların sen mutfakta yiyeceksin demeleri içimi paramparca etti..
Her zaman yasadiginiz bir sey degil esiniz size her zaman boyle davranmıyor zamanla affedersiniz.
Bu arada guclu bir kadınsınız siz ayrica bu olaya kadar gercekten mukemmel bir evliliginiz varmıs ve esinizin sizden ozur dilemesiyle yine eski gunlerinize geri doneceksiniz.. cocuklarda her zaman olan bir sey olmadigi icin cok fazla etkilenmeyeceklerdir surekli tekrar eden bir sey degil cunku.
Çok teşekkür ederim , çok sağolun

Yok canım niye itiraz edeyim ama o an akşam akşam hiç bir hazırlık olmadan gidemem diye düşündüm.Cocuklarin eşyaları ,evimi ayarlamam o yani.Aksam beş ti.Bana hemen gidelim ,hemen haxirlan dedi.Ben sabah gidelim dedigimde koptu kıyamet , açıkçası
Anladım. Yinede alttan alın. İlk defa olmuş vardır Bi sıkıntısı

X