- 26 Mart 2009
- 5.168
- 11
- 38
-
- Konu Sahibi cileklipuding
ayyy çok teşekkür ederim buraya yorum yazdığın için a.s.. İnşallah bizimkide iyileşir. Tabii ki tedaviyi es geçmeyeceğiz ama iş onu doktora gitmeye ikna etmek de eyvahedigeldismile...ablam evlenince böyle bir bunalımı bende geçirmiştim brz kıskançlıkta denebilir büyüğü evlenince insan bocalayabiliyor malesefki bende bir krz geçirdim ve atlattım hatırladıkça utanırım.bence normale dönecektir zamanla yani öyle umut ediyorum..
bakalım ilaç içmemektede direnecektir. İnşallah kolay atlatırız bu döemi... Aslında tedaviye hemen başlanabilse keşke... Okullar açılmadan.... Okul döneminde ilaç kullanması zor olur akannehirVerilen ilaçları düzenli olarak kullansın burda annene büyük görev düşüyor dr memnun iseniz kesinlikle değiştirmeyiniz kardeşiniz uyuşuk olacak üzülmeyin iyileşecektir ama bazen sözleri ile kırıcı olacaktır sabır gerekli
merhaba arkadaşlar;
erkek kardeşim için yazıyorum buraya. Nasıl anlatıcam bilnmiyorum ama kardeşim geçen gün cinnet geçirdi . Kısaca özetliyeyim. Benim kardeşim çok hassas bir insandır, küçükken de garip takıntıları vardı, ergenliğe geldiğinde bayağı değişmişti, iyileşmiş gibiydi. Şu an 20 yaşında. Okuldan bir kız kardeşimden hoşlanıyormuş, yakınlaşmaya çalışıyormuş ve duygularını belli ediyormuş. Kardeşimde bu kızı pek beğenmiyormuş ve ilgi duymuyormuş. Kız, kardeşimin arkadaş ortamına girip samimiyeti arttırmış ve mesajlar atmaya başlamış, daha sonra çıkmaya başlamışlar, aradan birkaç ay geçtikten sonra bir şeyler bahane olmuş ve ayrılmışlar. Ama ayrılığın görüünmeyen nedeni daha çok kardeşimin kızı sevmemesi. Ayrıldıktan sonra kardeşim çok pişman oldu ve ben bu kızı neden oyaladım niye bunu ona yaptım diye günlerce uykusuz, mutsuz ve zaten zayıf olan kardeşim yemek yemeden dolaştı. Annemde gel bir psikoloğa gidelim falan demiş ama ben deli değilim gitmem demiş. İkna edememişler. Tam o sıralardada benim düğün telaşım vardı. Sonraki günlerden birinde kardeşim annemden zor bir yemek yapmasını istemiş, annemde şu düğünü atlatalım ondan sonra istediğini yapayım demiş. Film orda kopmuş. Ben o sırada işteydim. Eve bir gittim ki evde kırılmadık sandalye kalmamış, sürahiler, bardakları yere atmış, evdeki karpuzu parçalamış, gözü dönmüş gibi, ev savaş alanına dönmüş. Ben burda gözünüzün önünde eriyorum siz bana yemek yapmıyorsunuz diye diye evde kırılmadık birşey bırakmamış. Babam hastaneye gitmiş sakinleştirici iğne getirmiş. Ama yapmak ne mümkün… Bana o iğneyi yaparsanız öldürürüm sizi diye bağırıyor, ağlıyor, bize hakaretler, küfürler yağdırıyordu. Sonra evden çıkmak eve 1 – 1,5 saat uzaklığında bir türbe var oraya gitmek istedi. Ağbim götürmek istemedi. Arabayı almak istedi. Arabayı o durumda vermek istemedik ve ben arabayı alıp uzaklaştım evden. O sırada evden kaçmış. Bu defa peşinden yollara düştük. Güç bela bulduk. Sonra babamın arkadaşı geldi ve evden götürdü kendisini. Birkaç gün eve gelmedi. Sonra kendi rızasıyla eve geldi, özür diledi. Normale dönmüş gibiydi. Ben bu olayın üzerinde kalmasından ve tekrarlamasından korkuyorum. Bu çocuğun problemi ne? Buna benzer şeyler yaşayan var mı aranızda? Bu konuda ön bilgi almak istiyorum ki ona göre kendisini doktora gitmeye razı edelim ve tedavi ettirebilelim… Biraz uzun oldu ama belki biryerlerden bir ipucu çıkar diye yazmak zorunda kaldım. Bana yardımcı olun lütfen. Okuduğunuz için teşekkür ederim …
Canım sanada geçmiş olsun. biz bugün psikiyatriste gittik kardeşim için . kardeşimin haberi yok bundan. dr. bizi dinledi. bunun bir öfke patlaması olduğunu söyledi. birde kardeşimin küçükken ki davranışlarını sordu. neyse bazı takıntıları vardı küçükken bunları söyledik. ilaç verdi, birde kendisini gelmeye ikna edin dedi. babanız alkol alıyor muydu falan diye sordu. böyle şeyler daha çok geçimsiz ailelerin çocuklarında olur dedi. neyse böyle işte merak edenler olur diye yazıyorum bunları.... Canım bence sende hiç beklemeden doktora git. Hatta annende gitse süper olur. Sormak istediğin bişey varsa cevaplarımMerhaba.. kardeşin için çok üzüldüm..
Yaklaşık 2 hafta önce buna benzer birşey yaşadım..
20 yaşındayım, normalde annemle çok iyi geçinen biriyim ama nolduysa son 1 aydır kimseyle anlaşamaz durumdayım.. Herşeye kzıyorum, bağırıyorum, durduk yere ağlıyorum..
Bu cinnet midir bilmiyorum kendi tabirimle sinir krizi geçirdim diyorum..
Benim yaşadığım olayda şuydu..
Annemle 1 aydır geçinemiyorum.. Herşeyime karışır oldu.. Öyle böyle değil herşeyime.. Sürekli bana bağırır.. Şunu yap bunu yap.. İstediğini yaptığım halde isteklerinin ardı arkası kesilmez.. Evde küçük kedilerim var.. Kedilerim yüzümden de bana bağırmaya başladı..
Sırf annem de değil babam da öyle.. Sinir krizi geçrdiğim akşam kedim halıyı tırmıkladı bir iki tane ip kopardı.. Annem de görünce yine bana bağırmaya başladı..
Bende ağlama başladım.. Ama öyle bir ağlıyorum ki kendimi durduramıyorum.. İçimden allahım noluyor bana diyorum.. Yok yok olmuyor asla durduramıyorum.. Hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım.. bitmek bilmedi.. ben öyle ağlıyorken annem hala bağırıyor.. Yalandan ağlama diye.. Bunu söylediğine inanamadım.. Oturduğum yerden bir hışımla kalktım anneme vurmaya başladım.. gözlerim kararmış durumda.. kontrolümü kaybettim bir an için.. Babam geldi tuttu beni.. Oturdum yerime.. İnanırmısınız hiçbir yerim tutmaz oldu.. Bayılcak gibiydim.. Hayatımda ilk defa böyle birşey yaşadım.. Lavaboya götürmek istedi ablam yerimden kalkamadım.. Her tarafım uyuştu ama bir anda oldu bu.. 1 dakika içinde.. Ablam felç vurdu sandı.. Her tarafım mosmor kesildi.. Kendime inanamadım.. Çok soğuktu vücudum.. Ölü gibiydim..kolumu kaldıramadım.. Annem bana o durumumda vurmaya çalıştı.. Babam aldı götürdü onu.. Birde şu oldu.. Sanki evimde değildim.. Lavaboya götürdüklerinde ben nerdeyim ya diyorum içimden.. 2 saat kadar sürdü bu.. yatağıma yattım.. mışıl mışıl uyudum o akşam.. uyuyamam sanıyordum.. kaslarım o kadar gerilmiş ki ertesi gün uyandığımda her yerim ağrıyordu..
Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama, onun öncesi başka bir rahatsızlığım var benim..
Tedavi olduktan sonra mutlaka bir psikoloğa görünücem..
Bazen o günkü gibi değil ama, herşeye sinirlenir durumdayım..
Canım sanada geçmiş olsun. biz bugün psikiyatriste gittik kardeşim için . kardeşimin haberi yok bundan. dr. bizi dinledi. bunun bir öfke patlaması olduğunu söyledi. birde kardeşimin küçükken ki davranışlarını sordu. neyse bazı takıntıları vardı küçükken bunları söyledik. ilaç verdi, birde kendisini gelmeye ikna edin dedi. babanız alkol alıyor muydu falan diye sordu. böyle şeyler daha çok geçimsiz ailelerin çocuklarında olur dedi. neyse böyle işte merak edenler olur diye yazıyorum bunları.... Canım bence sende hiç beklemeden doktora git. Hatta annende gitse süper olur. Sormak istediğin bişey varsa cevaplarım
yok canım ben istanbulda değilim. doktorda devlet hastanesinde bir doktor. sende üniversitenin sunduğu imkanlardan faydalanabilirsin... ailene gelince aslında herkesin böyle bişeye ihtiyacı var. benimde annem babam birbirleriyle hiç geçinemezler, çok zıt karakterleri var. biz her zaman bu kavgalarda annemin yanında olduk. babam ağzına içki sürmez ama ben ona içmeden sarhoş diyorum laelaelaelaelae. alkoliklerden farkı yok anlamışsındır sen nasıl biri olduğunu ... üstelik cahilde değiller okumuşlar ama bu iş okumaya bakmıyor.. Aslında bizim aile komple psikiyatriste gitmeli bence sempatiksalakcinni. Bende sana şey diyecektim part time bir işe girsen nasıl olur bilmiyorumkismile? hemde evde geçirdiğin süre azalır hem sosyalleşirsin hemde evdekilere bir bahanen olur daha rahat hareket etmek için sengözlerimebaksanabTeşekkür ederim bilgiler için..:)
Kardeşin umarım iyileşir, o kadar kötü bir durumdayım ki bende onu gayet iyi anlıyorum..
Benimde öfke patlaması oldu.. o krizden önce o kadar doldum ki herkese herşeye karşı..
Bende geçimsiz bir ailenin çocuğuyum..
Etrafımda hiç arkadaşım yok.. Üniversiteye gidiyorum.. Okulumda bir ortama girmeye korkuyorum.. Asosyal biriyim.. Evde de annemle babamla uğraşmak bana artı sinir kazandırıyor.. Bir arkadaşımla sinemaya gitsem, hangi erkekle buluştun gibi saçma sapan soruları oluyor.. hiçbirşeyde kendime güvenemez duruma geldim.. sürekli ailemden nefret ediyorum.. inan ki sevmiyorum her kisini de..İğrenç bir ailenin çocuğuyum.. her ikisinden de iğreniyorum.. O kadar cahiller ki.. Akıllıyız diye geçiniyorlar.. Herşeyin en iyiysni onlar biliyorlar.. Ben hiçbirşey yapamazmışım hayatımda öyle diyorlar.. kendime olan güvenimi yitirtiyorlar.. Takmamak istiyorum noları ama aynı evdeyiz sonçta.. Ne kadar takmayabilirimki onları.. Neyse öyle işte..
Sen istanbuldamısın? Doktorun adını rica edicektim.. Kardeşine tavsiyeleri iyi gelirse bende doktrla görüşmek isterim..
Bu arada seninde görünmende fayda var.. Bu işlerin erken teşhis edilmesi inan çok iyi.. Ben önceden gitseydim bu hale gelmezdim kesinlikle..
geçmiş olsun canım allah en yakın zamanda şifa verir inşallah...Ben şunu yazmadanda geçemiycem senin ailenin sana karşı davranışlarını doğru bulmuyorum o ayrı mesele ..ama ailene iğrenç kelimesini kullanman beni üzdüTeşekkür ederim bilgiler için..:)
Kardeşin umarım iyileşir, o kadar kötü bir durumdayım ki bende onu gayet iyi anlıyorum..
Benimde öfke patlaması oldu.. o krizden önce o kadar doldum ki herkese herşeye karşı..
Bende geçimsiz bir ailenin çocuğuyum..
Etrafımda hiç arkadaşım yok.. Üniversiteye gidiyorum.. Okulumda bir ortama girmeye korkuyorum.. Asosyal biriyim.. Evde de annemle babamla uğraşmak bana artı sinir kazandırıyor.. Bir arkadaşımla sinemaya gitsem, hangi erkekle buluştun gibi saçma sapan soruları oluyor.. hiçbirşeyde kendime güvenemez duruma geldim.. sürekli ailemden nefret ediyorum.. inan ki sevmiyorum her kisini de..İğrenç bir ailenin çocuğuyum.. her ikisinden de iğreniyorum.. O kadar cahiller ki.. Akıllıyız diye geçiniyorlar.. Herşeyin en iyiysni onlar biliyorlar.. Ben hiçbirşey yapamazmışım hayatımda öyle diyorlar.. kendime olan güvenimi yitirtiyorlar.. Takmamak istiyorum noları ama aynı evdeyiz sonçta.. Ne kadar takmayabilirimki onları.. Neyse öyle işte..
Sen istanbuldamısın? Doktorun adını rica edicektim.. Kardeşine tavsiyeleri iyi gelirse bende doktrla görüşmek isterim..
Bu arada seninde görünmende fayda var.. Bu işlerin erken teşhis edilmesi inan çok iyi.. Ben önceden gitseydim bu hale gelmezdim kesinlikle..
Offf bu babalar,anneler çoçuklarını düşünmeden nasıl yanlarında kavga ederler anlamıyorum....Çileklipuding kardeşine geçmiş olsun canım.. inşallah iyileşir bişeyi kalmaz ilgilendiğine göre kardeşini çok seviyosun sen opuyorumnanaktan opuyorumnanaktanyok canım ben istanbulda değilim. doktorda devlet hastanesinde bir doktor. sende üniversitenin sunduğu imkanlardan faydalanabilirsin... ailene gelince aslında herkesin böyle bişeye ihtiyacı var. benimde annem babam birbirleriyle hiç geçinemezler, çok zıt karakterleri var. biz her zaman bu kavgalarda annemin yanında olduk. babam ağzına içki sürmez ama ben ona içmeden sarhoş diyorum laelaelaelaelae. alkoliklerden farkı yok anlamışsındır sen nasıl biri olduğunu ... üstelik cahilde değiller okumuşlar ama bu iş okumaya bakmıyor.. Aslında bizim aile komple psikiyatriste gitmeli bence sempatiksalakcinni. Bende sana şey diyecektim part time bir işe girsen nasıl olur bilmiyorumkismile? hemde evde geçirdiğin süre azalır hem sosyalleşirsin hemde evdekilere bir bahanen olur daha rahat hareket etmek için sengözlerimebaksanab
yok canım ben istanbulda değilim. doktorda devlet hastanesinde bir doktor. sende üniversitenin sunduğu imkanlardan faydalanabilirsin... ailene gelince aslında herkesin böyle bişeye ihtiyacı var. benimde annem babam birbirleriyle hiç geçinemezler, çok zıt karakterleri var. biz her zaman bu kavgalarda annemin yanında olduk. babam ağzına içki sürmez ama ben ona içmeden sarhoş diyorum laelaelaelaelae. alkoliklerden farkı yok anlamışsındır sen nasıl biri olduğunu ... üstelik cahilde değiller okumuşlar ama bu iş okumaya bakmıyor.. Aslında bizim aile komple psikiyatriste gitmeli bence sempatiksalakcinni. Bende sana şey diyecektim part time bir işe girsen nasıl olur bilmiyorumkismile? hemde evde geçirdiğin süre azalır hem sosyalleşirsin hemde evdekilere bir bahanen olur daha rahat hareket etmek için sengözlerimebaksanab
geçmiş olsun canım allah en yakın zamanda şifa verir inşallah...Ben şunu yazmadanda geçemiycem senin ailenin sana karşı davranışlarını doğru bulmuyorum o ayrı mesele ..ama ailene iğrenç kelimesini kullanman beni üzdüben senin neler çektiğini bilemem tabiikide..Çoçukların ailelerini seçmek gibi bir durumlarıda yok öyle olsaydı sende iğrenç aileyle yaşamak zorunda kalmazdın canım :çok üzgünüm: en yakın zamanda doktora gidersen iyi olur...Tekrar geçmiş olsun canım. opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
bunlarda şakaydı , ciddiye almayın lütfen :hulya:kardeşimide o kadar sevmiyorum aklinialirimsmile, abla yüreği işte :umursamaz:, yoksa ben bu çocuğun ne istediğini biliyorum :mymeka:
Yok canım manik depresif değilmiş...manic depresif başlangıcı bence kız arkadaş olayı hastalığı tetiklemiş 20 li yaşların başı hastalığın en çok ortaya çıktığı zaman geçmiş olsun
annemin davranışında bişey yok, çünkü o sırada kına gecesine 3 gün kalmıştı, dağıtılacak bir sürü davetiye vardı ve yapılacak bir sürü iş... , terziye gidilecek, onun kıyafeti alınacak, ötekisine ayakkabı alınacak, evde yatılı misafirlere yemek yapılacak, ev temizlenecek, eksiklikler tamamlanacak... anne olmak zor be kaç parçaya bölünsün .... neyse zaten bu olay yüzünden bizim taraftan adam akıllı kimseyi düğüne çağıramadık. olaydan sonra 2 gün elimiz kolumuz kalkmadı.ne yalan söyliyim annenin davranışı da çok ters.ne olursa olsun çocuğu yemeden içmeden kesilmiş ve bir yemek istiyor annenin kardeşinin ağzının içine bakması gerekirdi yeterki benden bişey istesin diye ve o an hemen o yemeği yapması gerekirdi.normal psikolojideki bi insan bile bu durumdan etkilenirdi.bi anlık cinnet....herkesin hayatında olabilecek bişey.siz zaten üstünüze düşeni yapmışsınız biraz daha ilgi ve sevgiyle herşey yoluna girer umarım