Cinnet.. Yardım Lütfen

cileklipuding

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
2.745
16
39
merhaba arkadaşlar;

erkek kardeşim için yazıyorum buraya. Nasıl anlatıcam bilnmiyorum ama kardeşim geçen gün cinnet geçirdi . Kısaca özetliyeyim. Benim kardeşim çok hassas bir insandır, küçükken de garip takıntıları vardı, ergenliğe geldiğinde bayağı değişmişti, iyileşmiş gibiydi. Şu an 20 yaşında. Okuldan bir kız kardeşimden hoşlanıyormuş, yakınlaşmaya çalışıyormuş ve duygularını belli ediyormuş. Kardeşimde bu kızı pek beğenmiyormuş ve ilgi duymuyormuş. Kız, kardeşimin arkadaş ortamına girip samimiyeti arttırmış ve mesajlar atmaya başlamış, daha sonra çıkmaya başlamışlar, aradan birkaç ay geçtikten sonra bir şeyler bahane olmuş ve ayrılmışlar. Ama ayrılığın görüünmeyen nedeni daha çok kardeşimin kızı sevmemesi. Ayrıldıktan sonra kardeşim çok pişman oldu ve ben bu kızı neden oyaladım niye bunu ona yaptım diye günlerce uykusuz, mutsuz ve zaten zayıf olan kardeşim yemek yemeden dolaştı. Annemde gel bir psikoloğa gidelim falan demiş ama ben deli değilim gitmem demiş. İkna edememişler. Tam o sıralardada benim düğün telaşım vardı. Sonraki günlerden birinde kardeşim annemden zor bir yemek yapmasını istemiş, annemde şu düğünü atlatalım ondan sonra istediğini yapayım demiş. Film orda kopmuş. Ben o sırada işteydim. Eve bir gittim ki evde kırılmadık sandalye kalmamış, sürahiler, bardakları yere atmış, evdeki karpuzu parçalamış, gözü dönmüş gibi, ev savaş alanına dönmüş. Ben burda gözünüzün önünde eriyorum siz bana yemek yapmıyorsunuz diye diye evde kırılmadık birşey bırakmamış. Babam hastaneye gitmiş sakinleştirici iğne getirmiş. Ama yapmak ne mümkün… Bana o iğneyi yaparsanız öldürürüm sizi diye bağırıyor, ağlıyor, bize hakaretler, küfürler yağdırıyordu. Sonra evden çıkmak eve 1 – 1,5 saat uzaklığında bir türbe var oraya gitmek istedi. Ağbim götürmek istemedi. Arabayı almak istedi. Arabayı o durumda vermek istemedik ve ben arabayı alıp uzaklaştım evden. O sırada evden kaçmış. Bu defa peşinden yollara düştük. Güç bela bulduk. Sonra babamın arkadaşı geldi ve evden götürdü kendisini. Birkaç gün eve gelmedi. Sonra kendi rızasıyla eve geldi, özür diledi. Normale dönmüş gibiydi. Ben bu olayın üzerinde kalmasından ve tekrarlamasından korkuyorum. Bu çocuğun problemi ne? Buna benzer şeyler yaşayan var mı aranızda? Bu konuda ön bilgi almak istiyorum ki ona göre kendisini doktora gitmeye razı edelim ve tedavi ettirebilelim… Biraz uzun oldu ama belki biryerlerden bir ipucu çıkar diye yazmak zorunda kaldım. Bana yardımcı olun lütfen. Okuduğunuz için teşekkür ederim …

çok zor bir durum allah size ve ailenize sabır versin
ergenlik bunalımı dyeceğim ama onun için de yaşı büyük, acaba hep 2. plana kalma gibi bir durum mu oluştu ki? nedense bu izlenim uyandı bende.
aile içi şiddet ya da başka bir problem var mı?belki de arkadaş ortamında yolunda gitmeyen bir şeyler vardır bunu araştırdınız mı?
mutlaka yakın bir arkadaşı vardır sizin de bildiğiniz biri, acaba öyle birinse sorsanız??

teşekkür ederim nilceren . aile içinde annem bana düşkündür onun etkisi olabilir, ama bence psikolojik problemleri var. ona nasıl davranıcaz onu kestiremiyoruz :1no2:

canım bu olay olalı 2 hafta falan oluyor. olaydan önce psikoloğa götürmek istedik fakat ben deli değilim gitmem diyordu. olaydan sonrada zaten konusu açılınca utanıyor üsteliyemiyoruz. bende evleneli 1 hafta oldu, ancak kendimize geldik.

çok zor bir durum, üzüldüm onun adına da sizin adınıza da. daha önce hiç böyle bi davranışta bulundu mu, hep böyle saldırgan mıydı yoksa ilk defa mı karşılaşıyorsunuz? Eğer ilk defa oluyorsa bir nörologla da görüşmenizi öneririm. ya da en azından bir kan tahlili yaptırın. ani saldırganlıklar başka rahatsızlıların habercisi olabilirler. çok geçmiş olsun.

En kısa zamanda ikna edip bir doktora ( ki bence pskiyatriste ) götürmenizi öneririm, küçüklükten beri kendisini 2. planda hissettiyse şimdi de düğün telaşından dolayı bu hisleri tekrarlamış ve saldırganlaşmış olabilir.

cnm bnm cok gecmıs olsun..sanırım 3 kardessınız hangınızın arası kardesınle ıyıyse tatlı dılle konusarak o ıkna etmeye calıssın bence psıkıyatrste gtmeyı kardesını daha gencecık bak sonra daha kotu seyler olur allah korusun
allah sıfa versın ınsallah tatlım

Öncelikle evliliğin hayırlı uğurlu olsun..ve kardeşinede sizede geçmiş olsun..
bu olaya benzer bir durumu komşumuzun oğlu yaşıyor.onunda önce ne sorunu olduğunu algılayamadılar blue çağına bağladılar ergenlıktır geçer dediler vs.vs. zaman geçirdiler derken çocuk kendini tamamen ortaya koymaya başladı tuhaf agresif davranışları kat be kat arttı annesine kardeşine etraftakılere hiç sebep yokken küfürler edip tartısma çıkarıp dövmeye kendıne zarar vermeye çalısıyordu..bir süre yine götürmediler zaman yine geçti

Çocuk intihar etmiş odasında küçük kardeşi görmeseymiş ölecekmiş...hastaneye gidince biliyorsunuz soruşturma açılıyor sebep araştrılıyor çocuğun acil olarak pisikolojik tedavi görmesi sağlanıyor..

ve komşumuzun oğluna maalesef 'Gizli Şizofreni ' teşhişi kondu!
sorumluda ailesi,
küçük yaşlarda oluşan aşşağılık kompleksi yüzünden bu hale gelmiş

ve unutmayın en önemliside ERKEN TEŞHİS VE TANI ailesi eğerki ergenlik dönemine bağlamayıp doktora götürseydiler bişekılde şuanda çocukları Şizofreni değil sağlıklı bir birey olacaktı.

tavsiyem acil ama çok acil birşekılde doktora götürmeniz!!!

bence çok acil doktora götürün, gitmiyosa doktoru getirin, piskologa giden birini falan örnek gösterebilirsiniz, bunun delilikle falan alakalı olmadığını, insanın bi yerinde nasıl ağrı olunca doktora gidiyosa bununda aynı olduğunu söyleyin
olmadı doktora kendiniz gidin ve doktordan nasıl ikna edebileceğinize dair tavsiye alın, hem hangi doktora gitmesi gerek psikolog mu psikiyatrist mi sizi yönlendirmiş olur, kardeşinle doktor doktor gezmek zorunda kalmazsınız.
yani o anda annene bi bıçak saplayabilirdi allah korusun, demekki iyi değil, bir yemekten kıyamet kopmaz. Belkide o kızı seviyordu, insan sevmediği kızla neden çıkar neden ayrılınca yıkılır, kızı istemiyor muydunuz?
bilmiyorum eğer siz birbirbirinize çok yakınsanız evlenip gidiyor olmanıda takmış olabilir kafaya
ama kafayı neyi takarsa taksın bu yaptıkları normal değil
geçmiş olsun tek çözüm doktora gitmesi....

Son düzenleme:
Bence en kısa sürede ne yapıp edip bir dra götürün.Allah korusun daha kötü şeyler yaşanmasın.Malesef etrafımızda buna benzer ne olaylar yaşanıyor.Hemen dr a ....

bence çok acil doktora götürün, gitmiyosa doktoru getirin, piskologa giden birini falan örnek gösterebilirsiniz, bunun delilikle falan alakalı olmadığını, insanın bi yerinde nasıl ağrı olunca doktora gidiyosa bununda aynı olduğunu söyleyin
olmadı doktora kendiniz gidin ve doktordan nasıl ikna edebileceğinize dair tavsiye alın, hem hangi doktora gitmesi gerek psikolog mu psikiyatrist mi sizi yönlendirmiş olur, kardeşinle doktor doktor gezmek zorunda kalmazsınız.
yani o anda annene bi bıçak saplayabilirdi allah korusun, demekki iyi değil, bir yemekten kıyamet kopmaz. Belkide o kızı seviyordu, insan sevmediği kızla neden çıkar neden ayrılınca yıkılır, kızı istemiyor muydunuz?
bilmiyorum eğer siz birbirbirinize çok yakınsanız evlenip gidiyor olmanıda takmış olabilir kafaya
ama kafayı neyi takarsa taksın bu yaptıkları normal değil
geçmiş olsun tek çözüm doktora gitmesi....
biz kızı tanımıyoruz, iyi mi kötü mü bilmiyoruz, o konuya hiç karışmadık. kendisi çıkmaya başladı daha sonra kendi kararıyla ayrıldı. İşte çok hassas bir çocuk onu üzdüm diye üzülüyor :bbo: , dünyayı kendisine zindan ediyor . doktora gitmek şart, Allah beterinden saklasın inşallah iyi olur :Saruboceq:

çok zor bir durum, üzüldüm onun adına da sizin adınıza da. daha önce hiç böyle bi davranışta bulundu mu, hep böyle saldırgan mıydı yoksa ilk defa mı karşılaşıyorsunuz? Eğer ilk defa oluyorsa bir nörologla da görüşmenizi öneririm. ya da en azından bir kan tahlili yaptırın. ani saldırganlıklar başka rahatsızlıların habercisi olabilirler. çok geçmiş olsun.
ilk defa oluyor

Büyük ihtimak manik depresyon hastalgına yakalanmış olabilir tedavisi iyileşmesi 3 yıl süre biliyor

manik-depresif olduğunu sanmıyorum, şu an doktor araştırıyoruz. bütün doktorlar çok sonraya randevu veriyorlar (3 hafta sonra 1 ay sonra gibi...) hayırlısı artık... İnşallah Allah şifasını verir , bir an önce iyileşir.

X