Cinli kedim

Konu sahibi banlanana kadar size yardım etmeye çalıştım ama siz baya insanlarla kavga etmek istiyorsunuz sorunları çözmek değil . Derdiniz gerçekten kedi mi millete laf yetiştirmek mi ? Şunu kabul etmeniz gerekiyor kediyi unutmuşsunuz ve terastan düşerek ölmüş bu sizin ve eşinizin suçu evet . Inanın file pahalı değil şimdi file yapıldı mı mesela kedi gelmiş ?
Canım kediyi unutmadım SABAH 5 GİBİ UYUDUM 10 DK İÇİNDE OLDU OLAN KEŞKE OLMASAYDI AMA OLDU SİNEKLİĞİM DE VARDI FİLEM DE PELUŞ YASTIK GİBİ DURMUYORDU ODA SABAHA KARŞI TERASA GELEN KUŞLAR İÇİN DELİRİYORDU GÖZÜM DALMIŞ UYANDIM EŞİMİ KALDIRDIM ARADIM ARADIM ARADIM BULAMADIM YAN DAİRENİN TERASINA GEÇMİŞ ORADAN DÜŞMÜŞ OLACAK OLAN OLUYOR BİR ŞEKİLDE BU BENİ KATİL Mİ YAPIYOR SİZ BENİM NE YAŞADIĞIMI NERDEN BİLİYORSUNUZ YA NE KOLAY İNSAN YARGILIYORSUNUZ GÜNLERCE KAHROLDUM KANAMAM OLDU KONTROLE GİTTİM DOĞURDUM ÇIKTIM NELER YAŞADIM YA HALA DA İÇİM SIZLIYOR ONUN O KÜÇÜK CANINA. YILLARCA EVDE KEDİ BESLEDİM KÖPEK BESLEDİM KUŞ BESLEDİM ŞUAN EVDE ZIPIR BİR KEDİYLE YAŞIYORUM VE EVET CİNLİ BU DA ONA TAKTIĞIM Bİ LAKAP, ADI DA CİNNAH. DİDİK DİDİK ANLATTIRIYORSUNUZ İNSANA. BENİM ÇEKTİĞİM ACIYI EN İNCE AYRINTILARINA KADAR ANLATMAM SİZE ZEVK Mİ VERECEK NE İSTİYORSUNUZ SİZİ NE TATMİN EDER TAM OLARAK. BEN EVDEKİ KEDİYE EZİYET ETMİYORUM Kİ, SEVGİ GÖSTERMEMEZLİK YAPMIYORUM Kİ. Yemek yapıyorum ocağa dadanıyor yemek kokusuna bırakayım yansın ozaman? Odaya kapatsam OOOOO KEDİYİ ODAYA KAPATMAK DESEN VAR!!! mutfağın kapısını kapatsam yemeği sadece bebeğim uyuuunca yapabiliyorum ağlarsa duymam, kediyi kapatsam bana dadanmazsa çocuğa dadanıyor, paçalarıma yapışıyor ezerim zarar veririm diye aklım çıkıyor. Yani abartmıyorum fazlası var eksiği yok. Hadi gel yer değişelim sabahtan akşama akşamdan sabaha kadar koş evin içinde? Kediye ayrı, bebeğe ayrı, mutfağa ayrı, çamaşır ayrı, ne bileyim evin rutin işlerine ayrı, şimdi çocuğu uyuttum ışık hızında duş alacağım, bunları yazarken baya vakit kaybettim 🥰🤷‍♀️

Canım kediyi unutmadım SABAH 5 GİBİ UYUDUM 10 DK İÇİNDE OLDU OLAN KEŞKE OLMASAYDI AMA OLDU SİNEKLİĞİM DE VARDI FİLEM DE PELUŞ YASTIK GİBİ DURMUYORDU ODA SABAHA KARŞI TERASA GELEN KUŞLAR İÇİN DELİRİYORDU GÖZÜM DALMIŞ UYANDIM EŞİMİ KALDIRDIM ARADIM ARADIM ARADIM BULAMADIM YAN DAİRENİN TERASINA GEÇMİŞ ORADAN DÜŞMÜŞ OLACAK OLAN OLUYOR BİR ŞEKİLDE BU BENİ KATİL Mİ YAPIYOR SİZ BENİM NE YAŞADIĞIMI NERDEN BİLİYORSUNUZ YA NE KOLAY İNSAN YARGILIYORSUNUZ GÜNLERCE KAHROLDUM KANAMAM OLDU KONTROLE GİTTİM DOĞURDUM ÇIKTIM NELER YAŞADIM YA HALA DA İÇİM SIZLIYOR ONUN O KÜÇÜK CANINA. YILLARCA EVDE KEDİ BESLEDİM KÖPEK BESLEDİM KUŞ BESLEDİM ŞUAN EVDE ZIPIR BİR KEDİYLE YAŞIYORUM VE EVET CİNLİ BU DA ONA TAKTIĞIM Bİ LAKAP, ADI DA CİNNAH. DİDİK DİDİK ANLATTIRIYORSUNUZ İNSANA. BENİM ÇEKTİĞİM ACIYI EN İNCE AYRINTILARINA KADAR ANLATMAM SİZE ZEVK Mİ VERECEK NE İSTİYORSUNUZ SİZİ NE TATMİN EDER TAM OLARAK. BEN EVDEKİ KEDİYE EZİYET ETMİYORUM Kİ, SEVGİ GÖSTERMEMEZLİK YAPMIYORUM Kİ. Yemek yapıyorum ocağa dadanıyor yemek kokusuna bırakayım yansın ozaman? Odaya kapatsam OOOOO KEDİYİ ODAYA KAPATMAK DESEN VAR!!! mutfağın kapısını kapatsam yemeği sadece bebeğim uyuuunca yapabiliyorum ağlarsa duymam, kediyi kapatsam bana dadanmazsa çocuğa dadanıyor, paçalarıma yapışıyor ezerim zarar veririm diye aklım çıkıyor. Yani abartmıyorum fazlası var eksiği yok. Hadi gel yer değişelim sabahtan akşama akşamdan sabaha kadar koş evin içinde? Kediye ayrı, bebeğe ayrı, mutfağa ayrı, çamaşır ayrı, ne bileyim evin rutin işlerine ayrı, şimdi çocuğu uyuttum ışık hızında duş alacağım, bunları yazarken baya vakit kaybettim 🥰🤷‍♀️
Şunu da ekleyeyim, o kuşlara okadar çok DELİRİYORDU ki atlayıp zıplıyor diye o halimle terasın kapısının eşiğinde yattığım günler oluyordu, o gün sadece azcık yatağa uzanmıştım.... Ah keşke olmasaydı, keşke uyumasaydım..

Çocuğunuzdan bana ne tam olarak? Kedinin çocukla ilişkisiyle ilgili bir şey yazmış mıyım ben? Böyle demagojiye devam ederseniz bence siz bayılacaksınız feriha hanım 🙄

Hayvanseverim deyip kedi doğasına dair zerre kadar bilginiz olmadan kedi sahiplendiğiniz için eleştiriliyorsunuz burada.
Kedi bu, üstelik yavru kedi. Tabii ki hareketli olacak.
Dünyanın en enerjik, en aktif, en çevik avcılarından birini eve alıp "E bu biblo gibi durmuyor" diye ağlanmak anlamsız.
Eve aslan sokup "yeni aslanımız önceki hasta aslanımız gibi değil, biblo gibi durmuyor, kocamı yedi" diye konu açsaydınız da aynı eleştirileri alırdınız.

Kediler orta yere tuvaletini yapmaz ayrıca. Yapıyorsa ya bi sağlık sorunu vardır ya da psikolojisini olumsuz etkileyen, onu mutsuz eden bir şey vardır, sağlıklı davranamıyordur.
Hayvan en temel içgüdülerinden birine aykırı davranıyor. Siz yaramazlıktan halıya yaptığını sanıyorsunuz.
Bunun için veterinerle görüştünüz mü mesela? Hiç sanmıyorum.

O yüzden sahiplendirin diyorum ben de işte ilk mesajımdan beri.
Siz de kedi çimi falan bakarsınız bundan sonra. O öyle durur köşede.
Şimdi veterinerle görüştüm desem ne kulp bulacaksın? Yaramazlıktan yapmadığının Bi problemi olduğunun farkındayım desem ne kulp bulacaksın? Biblo gibi dursun diye bi ibarede bulunmadım hiç çözüm arıyorum siyam besleyen varmı durulur mu vs diye mezvu dallandı budaklandı böyle saçma sapan bişey oldu.

Merhabalar herkese. Başlıkta da belirttiğim gibi konu kedim. Dert çok ama şu sıralar revaşta olan maalesef bu.
Ben ve eşim çok hayvan sever insanlarız, kendimi bildim bileli hayvan besledim gözüm gibi baktım (kedi, köpek, kuş), sokak hayvanları vs...
Geçen yıl kedimiz terastan düştü ve maalesef öldü, tabi eşim de ben de çok üzüldük çok ağladık uzunca bi süre etkisinden çıkamadık, üstelik hamileydim, kediye sahip çıkamadım çocuğuma nasıl bakacağım gibi duygusal kahrolmalar vs derken atlattık ama unutamadık... Gel gelelim cinli kedimize..
Hayalimiz bebeğimizin kediyle büyümesi hayvan sevgisi bilmesi vs idi, tabi ben kedimiz öldükten sonra hiç bir şekilde istememiştim kedi bir daha, arkadaşımızın kedisi doğum yaptı, sahiplenelim mi alalım mı edelim mi derken ortak kararımızla sahiplendik. Siyam cinsi bir CANAVAR.
Arkadaşlar bunu gerçekten utanarak söylüyorum, bazen kendime kızıyorum böyle düşündüğüm için ama hayatımda ilk defa bir hayvandan nefret ettim. Şuan 4 aylık, okadar yaramaz okadar hiperaktif ki, evde her yerde, asla rahat huzur vermiyor, uyutmuyor, kapatsam biryere deli gibi bağırıyor ve KAPININ KOLUNU AÇABİLİYOR. ayaklarıma yapışıyor sürekli yan yan zıplaya zıplaya sürekli ayağımda ısırıyor oyun yapıyor evet ama okadar bunalıyorum ki artık, kızımı uyuturken onu da oyun sanıp çocuğun saçına başına dalıyor, yatağına yatırıyorum, gidip uyandırıyor, sensörlü gibi her hareketi oyun olarak algılayıp üstümüze atlıyor deli gibi. Ve günün her saati her dakikası böyle. Eşime sahiplendirelim katlanamıyorum diyorum izin vermiyor, bazen vicdan yapıyorum, çünkü çok sinirleniyorum. Sonra kıyamıyorum, ama bu kıyamama hissi 5 dk bile sürmüyor ona bile vakit bırakmıyor. Ben ne yapacağım, eşimi nasıl ikna edeceğim bilmiyorum. Ama bu kediyle ciddi anlamda başım dertte. Benim kedilerim scottishti yıllarca baktım, bilen biler inanılmaz güzel huylulardır. Siyam besleyen var mı, bu hayvan durulur mu???
Genelde kedinin karakteriyle alakalı belliki böyle hareketli olucak yaramaz,küçük bir bebiş büyütürken yaramaz canlar bı tık yorabilir ,kız kardeşim farklı şehirde British kedisi okadar hareketli ki benimde kedilerim var ama çok sakinler hiç alışık değilim hareketliye ,kızımla kız kardeşime gittiğimde 1 aya yakın kalıyoruz ,inanılmaz yoruyor,bu anlattıklarınızin hepsi kardeşimin miniginde de var ,iki bebek büyütüyor gibi oluyorsunuz bir nevi , eşinize ilgilenemediğinizi ve oynamaya vakti olan ailelerle daha mutlu olacağını anlatabilirsiniz mesela , sahiplendirebilirsiniz , bu sizide rahatlatir , tahmin edebiliyorum ne derece yoruldugunuzu

türcülük oluyor her halükarda
O yorumu yapan ineğin, koyunun, tavuğun duygusuz olduğunu nereden çıkarmış anlamadım. Benim birlikte büyüyen 2 tavuğumdan biri ölünce diğeri birkaç gün bağırarak onu aramıştı, üzgün olduğu o kadar belliydi ki.

Ayrıca iletişim kuramadıklarını da nereden çıkarmış? Bizim kedi köpek yemememizin sebebi etçil hayvan olmaları, dinen yasak ama örneğin Çinliler köpek yiyor mesela.

Nur topu gibi bi sarmanim var. Ben hariç herkes onu geri vermemi istedi. Yaşı ilerledikçe daha sakinlesicek ama hiçbir zaman sizin umduğunuz gibi ruhsuz bı kedi gibi tüm gün köşesinde uyumiycak. Hep de cins kedi sahiplenmissiniz ben böyle insanları hayvansever goremiyorum. Benim de sabrım çok taştı elektronik eşyalarıma çok zarar verdi beni çok ısırdı. Ama kendi dogurdugum evladım da umduğum kişiliğe sahip olmayabilir. Ne yani sokağa mi atalım?

Nur topu gibi bi sarmanim var. Ben hariç herkes onu geri vermemi istedi. Yaşı ilerledikçe daha sakinlesicek ama hiçbir zaman sizin umduğunuz gibi ruhsuz bı kedi gibi tüm gün köşesinde uyumiycak. Hep de cins kedi sahiplenmissiniz ben böyle insanları hayvansever goremiyorum. Benim de sabrım çok taştı elektronik eşyalarıma çok zarar verdi beni çok ısırdı. Ama kendi dogurdugum evladım da umduğum kişiliğe sahip olmayabilir. Ne yani sokağa mi atalım?
Sokağa atmak gibi bir düşüncem yok olmadı olamaz :)

Konu sahibi siz benim yazdıklarımı hiç okumamissiniz
Birincisi kedinizi odaya koyabilirsiniz bunda bir problem yok bana göre çünkü her uyurken bizde odasında durmasına alistiriyoruz aşırı saldırgan olduğu için mecbur bebekle birlikte bu sisteme geçmek zorundayız geceleri ayaklarımıza saldırıyor ve kanatiyor . Veteriner ile görüştüm bu durum psikolojisini bozar mı her ne olursa olsun denemedik diye bir sıkıntı olmaz uyur odasında dedi .
İkinici olarak fileyi daha yeni söylüyorsunuz önceki yorumlarınizda yoktu
Üçüncü olarak kamera öneriyorum size bebek uyurken kapısını kapatin ve kameralı bir telsiz alın yanınıza böylece izler ve işlerinizi yaparsınız .
Kedinizin tek çözümü enerjisini attirmak eğer eşiniz gitmesini istemiyorsa akşamları o enerjiyi attıracak yarım saat bir saat oyun oynayacak

Birincisi kedinizi odaya koyabilirsiniz bunda bir problem yok bana göre çünkü her uyurken bizde odasında durmasına alistiriyoruz aşırı saldırgan olduğu için mecbur bebekle birlikte bu sisteme geçmek zorundayız geceleri ayaklarımıza saldırıyor ve kanatiyor . Veteriner ile görüştüm bu durum psikolojisini bozar mı her ne olursa olsun denemedik diye bir sıkıntı olmaz uyur odasında dedi .
Üçüncü olarak kamera öneriyorum size bebek uyurken kapısını kapatin ve kameralı bir telsiz alın yanınıza böylece izler ve işlerinizi yaparsınız .
Kedinizin tek çözümü enerjisini attirmak eğer eşiniz gitmesini istemiyorsa akşamları o enerjiyi attıracak yarım saat bir saat oyun oynayacak
Kameramız da var 😃 idare ediyorum yapacak bişey yok cinnahcığım enerjisini her türlü atıyor zaten, yazdıklarını okudum tabi ki ve extra anladığın için teşekkür ediyorum 🥰 yazdıklarım genel tepkiye nazarandı hepsini bir arada çıkardım 😃

Bugün benimki en sevdiğim bardağımı kırdı. Kendisine küsüm saatlerdir konuşmuyorum, sevmiyorum. Geliyor, sırnaşıyor ama yüz vermiyorum. Gerçekten kızgınım ama yapacak bişey yok kediler böyle.

Bizim de kedimiz var, sakin ve uysaldır açıkçası ama beni ne zaman görse bir yavaşlar, nasıl diyeyim bir şey görmüşte ona sessiz sessiz yaklaşıyormuş gibi davranır ben durmam tabii o an orada.. Ne zaman kapıda olsam ya diğer odanın kapısının köşesine geçer beni izler ve birden önüme fırlar ya da koltuğun altında pusuya yatar izler ve birden hücuma geçer. Normalde sakin bir kedi bana yapıyor böyle sadece, bende bu durumu nasıl çözeceğimi bilemiyorum..:işsiz:

Cins kedi hiç beslemedim ama 4 kedi evladım var. Aslan 1 tanesi kedi değil canavar diyoruz :) bahsettiğiniz şeylerin 10 katını yapıyordur. uyurken dolap üstünden yaklaşık 1.5 metre yüksekten karnıma atlıyor gece uyandırmak için ve kucağıma alıp evde 10 tur atıp pışpışlamazsam bu devam ediyor. Çalıştığım için sabah 7 de kalkıyorum gece uykumu bölmek tam bir eziyet ama biz bunu gülerek bölüşüyoruz eşimle 1 gün o pışpışlıyor 1 gün ben sevmekle ilgili sanırım... sizin çocukla yıldızınız barışmamış sahiplendirin çocuğa eziyet olmasın.

Her kedi uslu olcak diye bir şey yok insan gibi her kedinin de karakteri farklı benim kedim uslu aynı cins kuzenimde var o yaramaz cinsle pekte alakalı değil her kedi bir değil ama malesef bu duruma kedi adına üzüldüm yaşadığı evdekiler 'cinli' olarak görüyor komik geldi yavru kediler oyuncu olur hele erkek ise aman aman şenlik ben bu konuda sadece kediye üzüldüm ben 7 senedir kedi besliyorum 2 aylıkken sahiplendim şuan 7 yaşında 2 kere camdan atladı keza ameliyat oldu annem kucağında bebek gibi salladı kedim mutsuz halsiz görsem deli divane oluyorum etrafa atlasın oynasın diye yani herkes hayvan beslememeli bunun cidden bi cezası bir kanunu olmalı. Şöyle düşün senin bebeğin büyüdüğünde çok yaramaz olsa ona da mı o itamda bulunacaksın gerçekten pes yani herkes hayvan beslememeli cidden

Ben sadece hüzünlendim. Kronik böbrek yetmezliği yaşayan kedim bir süredir oturduğu yerden kalkmıyor. Gece halıları kaldıracak kadar koşturur, masada beni asla yalnız bırakmaz, bilgisayarımın üstüne oturur, yatakta ayak ucumda uyurdu. 8 yıldır banyoya onsuz giremedim mesela. Ama artık onu da bıraktı. Bağ oluşturduğunuz evciliniz ne yapsa gözünüze gelmiyor. Kediniz sizi yorabilir, şikayet edebilirsiniz bunları ben normal karşılıyorum. Çok fazla tepki verilmiş. Ama sanki kediyle aranızda o bağ kurulmamış, belki o geçmediği için insanlar tepki verdi. Siyamlar çok zeki ve hareketli olur, Britishlerden oldukça farklıdır. Kediniz elbette durulur ama sizin beklediğiniz uyuşukluğa asla sahip olmaz. 1 yaşından sonra biraz daha rahatlarsınız. Ya beklentilerinizi düşürüp sabredin ya da sahiplenidirin. Enerjisine yetişecek istekli biri muhakkak vardır.

Siyam yanlis bir secim olmus galiba bende cok severim kedileri ama sanırım buda bebek gibi ilgi bekliyor sizden ama tabi ben anliyorum zor yani burda herkes baska birsey soyluyor ama yasamayan bilemez. İsteyen olursa sahiplendirin facebookta hayvan severler grubu var oraya koyun isteyen olursa esinizede bahsedin

Merhaba, fileye beni de kedi besleyenler yönlendirdi ben de file yazınca ip file çıktı ve aldık. Aslan çok yaramaz bir çocuk kemirmiş ve file dışına çıkmış 4. kattan düştü o gün kesin kalp krizi geçirdim Allaha bin şükür kırık bile olmadı. Biz sonra pvc kaplı stad teline geçtik (paslanma v.s için pvc kaplı seçtik) o fileler sanıldığı kadar güvenli değil öneri yaparken dikkat etmek lazım.

Benimde bir zamanlar besledigim yavru kedi aynende anlattığıniz gibiydi. İnanılmaz hareketli ve yaramaz bir kediydi öyle böyle değil. Asla yerinde duramiyordu perde koltuk duvar heryeri tirmaliyor yemek masasında koltuga koltuktan başka yere zıplar dururdu. Bazen kendi kuyruğunu yakalamaya çalışırdı başaramayınca kafayı yerdi. Sürekli dibimdeydi her deliğe girerdi. Bulaşık makinesinin içi dolapların içi. Evde büyük bir kedimiz daha vardı ondan dayak yiyeceğini bile bile gider satasirdi ona 🤣 Akşam ben yatağa girince oda gelip yanımda yatardı bensiz uyumazdi. Ben çok seviyordum o yaramaz hallerini ya. Ama annem dayanamamisti daha fazla zorla gönderdi çok üzülmüştüm arkasından.

Son düzenleme:
Merhaba, fileye beni de kedi besleyenler yönlendirdi ben de file yazınca ip file çıktı ve aldık. Aslan çok yaramaz bir çocuk kemirmiş ve file dışına çıkmış 4. kattan düştü o gün kesin kalp krizi geçirdim Allaha bin şükür kırık bile olmadı. Biz sonra pvc kaplı stad teline geçtik (paslanma v.s için pvc kaplı seçtik) o fileler sanıldığı kadar güvenli değil öneri yaparken dikkat etmek lazım.
Valla bilmiyorum ben file yaptirdim ilk defa böyle birşey duyuyorum hatta gelen adamla da konuştum böyle bir durumla karşılaşabilir miyiz diye yok dedi. Kendim de biraz araştırdım ama demek ki istisnası var

X