Cinli kedim

Harika bir yorum 👏 👏
Bir de dalga geçiyor güya çok akıllı gibi.
Bu kadar kinayeyle laf sokup dalga geçeceğine dönüp bir kendine bakmıyor.
Sadece cins kedi sahiplenip hayvanın doğasına ters davranmaması a öfkeleniyor

Onu biliyorum bunu biliyorum deyip duruyor bir de.
Kedinin terastan, pencereden atlayıp düşebilecek bir canlı olduğunu bilme, önlem alma; orta yere tuvaletini yapan hayvan sırf sana iş çıksın diye kumu kullanmıyor diye düşün, sağlığından bihaber ol; bebeğinin bir yerini çizebileceğini düşünme, sonra suçlu olan kedi olsun. İnsan hiçbir şey bilmediğini bu kadar mı bilmez 🙄

Ayrıca çocuk kediye neler yapıyor, kaç defa tüylerini kıstırıp çekiştirdi, kaç defa orasına burasına vurdu onu da yazsaymış keşke.
Ama sorsak "E o ne bilsin" der.
Kedi nereden bilecekse hanım hanımcık oturmasının beklendiğini 🙄

Merhabalar herkese. Başlıkta da belirttiğim gibi konu kedim. Dert çok ama şu sıralar revaşta olan maalesef bu.
Ben ve eşim çok hayvan sever insanlarız, kendimi bildim bileli hayvan besledim gözüm gibi baktım (kedi, köpek, kuş), sokak hayvanları vs...
Geçen yıl kedimiz terastan düştü ve maalesef öldü, tabi eşim de ben de çok üzüldük çok ağladık uzunca bi süre etkisinden çıkamadık, üstelik hamileydim, kediye sahip çıkamadım çocuğuma nasıl bakacağım gibi duygusal kahrolmalar vs derken atlattık ama unutamadık... Gel gelelim cinli kedimize..
Hayalimiz bebeğimizin kediyle büyümesi hayvan sevgisi bilmesi vs idi, tabi ben kedimiz öldükten sonra hiç bir şekilde istememiştim kedi bir daha, arkadaşımızın kedisi doğum yaptı, sahiplenelim mi alalım mı edelim mi derken ortak kararımızla sahiplendik. Siyam cinsi bir CANAVAR.
Arkadaşlar bunu gerçekten utanarak söylüyorum, bazen kendime kızıyorum böyle düşündüğüm için ama hayatımda ilk defa bir hayvandan nefret ettim. Şuan 4 aylık, okadar yaramaz okadar hiperaktif ki, evde her yerde, asla rahat huzur vermiyor, uyutmuyor, kapatsam biryere deli gibi bağırıyor ve KAPININ KOLUNU AÇABİLİYOR. ayaklarıma yapışıyor sürekli yan yan zıplaya zıplaya sürekli ayağımda ısırıyor oyun yapıyor evet ama okadar bunalıyorum ki artık, kızımı uyuturken onu da oyun sanıp çocuğun saçına başına dalıyor, yatağına yatırıyorum, gidip uyandırıyor, sensörlü gibi her hareketi oyun olarak algılayıp üstümüze atlıyor deli gibi. Ve günün her saati her dakikası böyle. Eşime sahiplendirelim katlanamıyorum diyorum izin vermiyor, bazen vicdan yapıyorum, çünkü çok sinirleniyorum. Sonra kıyamıyorum, ama bu kıyamama hissi 5 dk bile sürmüyor ona bile vakit bırakmıyor. Ben ne yapacağım, eşimi nasıl ikna edeceğim bilmiyorum. Ama bu kediyle ciddi anlamda başım dertte. Benim kedilerim scottishti yıllarca baktım, bilen biler inanılmaz güzel huylulardır. Siyam besleyen var mı, bu hayvan durulur mu???
buradkilere aldırıs etmeyin çekilmez o kedi zor bence eşinizi ikna edin kediyi verin sevecek bulunur, size göre değilmiş.eşiniz de anlayıslı olsun azıcık

Onu biliyorum bunu biliyorum deyip duruyor bir de.
Kedinin terastan, pencereden atlayıp düşebilecek bir canlı olduğunu bilme, önlem alma; orta yere tuvaletini yapan hayvan sırf sana iş çıksın diye kumu kullanmıyor diye düşün, sağlığından bihaber ol; bebeğinin bir yerini çizebileceğini düşünme, sonra suçlu olan kedi olsun. İnsan hiçbir şey bilmediğini bu kadar mı bilmez 🙄

Ayrıca çocuk kediye neler yapıyor, kaç defa tüylerini kıstırıp çekiştirdi, kaç defa orasına burasına vurdu onu da yazsaymış keşke.
Ama sorsak "E o ne bilsin" der.
Kedi nereden bilecekse hanım hanımcık oturmasının beklendiğini 🙄
Hahahahaha ve ha. Ne çok biliyorsunuz ya tamam ben bilmiyorum 🤷‍♀️

Yıllar önce birazda arkadaşlarımın ısrarı ile kedi sahiplenmiştim. Normalde evde hayvan bakabilecek biri değilim, bakanlara özeniyorum saygı duyuyorum ama benim için imkansız gibi bir şeydi bu. Tüy vs sorunu nedeniyle. Neyse bir şekilde kediyi eve getirdik ama kedi küçücük bebek bir kaç aylık sürekli oynamak istiyor. Ben evde yokum kedi ilgi istiyor durmuyor. İki gün içerisinde evde ne koltuk bıraktı ne yastık ne perde heryeri parçaladı. Dayanamadım bakamıyorum diye kediyi sahiplendirdim başka birine. Ama senelerce vicdan azabı çektim sanki çocuğunu terkeden bir anneymişim gibi. Ben kendimi çok zorlamıştım ama olmadı, tekrar denemeye gücüm yok bu yüzden. Yoksa iyi huylu yerinde duran bir hayvanı sahiplenmeyi çok isterdim ama yine bir yaramaza denk gelir de günahına girerim diye korkuyorum bu yüzdende bir daha kedi sahiplenmeyi düşünmüyorum. Bence sizde madem yapamıyorsunuz kediyi başka birine sahiplendirin yeni bir kedi de getirmeyin eve. Sonuçta alıp alıp bırakmakta bir vebal

Bilen insan yavru kedilerin aşırı hareketli ve oyuncu, enerjisini atamazsa bazen saldırgan olabileceğini bilir el kadar kediye cin demez hanımefendi. Zaten sinir oldum diğer kedinizi de önlem almadan öldürmüşsünüz. Siz hayvan bakmayın mümkünse yavrucağı da sahiplendirin.
Öldürmüşmüyüm? Sende yanımdaydın heralde. Ya bak işine hadsiz.

Öldürmüşmüyüm? Sende yanımdaydın heralde. Ya bak işine hadsiz.
Trafikte kırmızıda geçip kazara birine çarpınca da ceza alırsınız. Taksirle ölüme sebep olmuşsundur çünkü.
Siz de bir kedi sahiplerince evet bir zahmet eve gereken önlemleri almalısınız. Tel takmak gibi. Taktırmadığınız için kedi camdan düştüyse evet siz taksirle ölüme sebep vermişsiniz o hayvan sizin evinizde olmasa belki yaşıyor olacaktı

Cinli dedim diye mi kedi sahiplemeyeyim, kedim de sizin gibi çok alındı ağlıuo şuan
Tabi ki hayir , siz cinli dediniz diye kedi sahiplenmeyin demedim . “ hayatimda ilk defa bir hayvandan nefret ettim “ dediniz “ cinli bu çok tatlı çok hareketli” anlamında olmuyor . “ nefret ettim” dediğiniz zaman ben de kedi sahiplenmeyin dedim. Çünkü onuda bir evladınız gibi görmeniz gerekiyor.
Hem de 4 aylik kedi bebekdir . Onunda ilgiye
sevgiye ihtiyaci vardir . Oyunlar oynamak ister başı boş bırakırsanız yaramazlık yapabilir aşırı davranışlar ilgisizlikten olabilir. Sizin de bebeğinizden dolayı zamanınız ve tahammülünüz olmayabilir .
Bazı kişiler hem kedi köpek sahibi hemde yeni bebeklerini bir arada mutlu mesut yetiştirebilirler .
Ama siz onlardan biri olamıyabilirsiniz , buraya konu açıp şikayet ettiğinize göre .
O yüzden kediniz bana alınmasın 😊

Ay her yorumu okuyacağım diye o kadar cin kelimesi okudum ki bi de Hayvan Mezarlığı kitabını okuyorum evde tekim kedim de peşimi bırakmıyor, hafiften altıma kaçıracağım şimdi :KK70:

Trafikte kırmızıda geçip kazara birine çarpınca da ceza alırsınız. Taksirle ölüme sebep olmuşsundur çünkü.
Siz de bir kedi sahiplerince evet bir zahmet eve gereken önlemleri almalısınız. Tel takmak gibi. Taktırmadığınız için kedi camdan düştüyse evet siz taksirle ölüme sebep vermişsiniz o hayvan sizin evinizde olmasa belki yaşıyor olacaktı
Ozaman şunu tekrar belirteyim kedim öldüğümde 9 aylık hamileydim ve kendimi yeterince suçladım kahrımdan öldüm öldüm dirildim canım çok yandı hala da yanıyor bu içini rahatlatır mı? Artı TEL TAKTIRMIŞTIM!

yok hapse girsin bir de yahu ne kolay yargılamak! inş başınıza gelmez. insan hata yapabilir.

Konu sahibi banlanana kadar size yardım etmeye çalıştım ama siz baya insanlarla kavga etmek istiyorsunuz sorunları çözmek değil . Derdiniz gerçekten kedi mi millete laf yetiştirmek mi ? Şunu kabul etmeniz gerekiyor kediyi unutmuşsunuz ve terastan düşerek ölmüş bu sizin ve eşinizin suçu evet . Inanın file pahalı değil şimdi file yapıldı mı mesela kedi gelmiş ?

yok hapse girsin bir de yahu ne kolay yargılamak! inş başınıza gelmez. insan hata yapabilir.
O da bir can hanımefendi. Sizden daha az değerli değil.
Bebeğiniz emekleyince nasıl her yere sünger çekip koruyucu takıyorsak, merdiven varsa koruyucu kapı takıyorsak bir zahmet eve yeni elen o canın sorumluluğunu alacağız.
Alt tarafı kapılara camlara tel takılacak. Buna dikkat etmeyen insan da kedi köpek almasın. Hç bir hayvanın günahına da girmesin.
Zaten gerçek hayvansever gidip de para verip cins kedi satın almaz. Hele hele hasta bir ırkı sırf kulağı küçük ve hareketsiz diye hiç almaz.

et tavuk balık yiyen insancıklar kedi haklarını savunuyor bayılırım:KK61:
Duyguları, zekası gelişmiş, iletişim kurabilen evcil bir hayvan olduğu için haklarını savunuyor olabilirler mi sizce? Nasıl aynı kefeye koyabildiniz anlamadım.
Dipnot: 3 yıldır vejetaryenim.

X