• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çin Takvimi

arkadaşlar isim konusunda yardım edermisiniz.... 32 haftalık hamileyim kızım olacak kısmetse ama daha isim konusunu netleştiremedik.fikirlerinize ihtiyacım varrrrrrrrrr:))))

arkadaslar sat a goremi yoksa hamile kalinan aya goremi hesapliyosunuz ben 05 03 1979 dogumlu sat im 17 07 2012 hamile kaldigim ay ise 07 08 2012 yardimci olursaniz sevinirim

Çin Takvimine Göre Yaş Hesaplama, Çin takvimine göre kaç yaşındayım

Çin takvimi ile yaş hesaplarken, yapmanın gereken teş şey miladi yaşınıza +1 ya da +2 eklemek. 1 ya da 2 eklemek için tek kuralımızı var. Doğum tarihinizin o seneki çin yılının başlama tarihinde önce olup olmaması.

Mart ve Sonraki Aylarda Doğanlar İçin Çin Takvimine Göre Yaş Hesabı

Doğum tarihi ocak ve şubat olmayanlar, hiç kafa yormasınlar. Mart ve sonraki aylarda doğanlar için normal miladi yaşlarına +1 eklemeleri yeterli.

Ocak ve Şubat Aylarında Doğanlar İçin Çin Takvimine Göre Yaş Hesabı

Çin takvimine göre yaş hesaplarken, yaşı farklı çıkabilecek olan tek grup, ocak ve şubat ayında doğanlar. Ocak ve şubat ayında doğanlar, aşağıdaki yıllara göre çin takvimi başlangıç tarihlerine göz atsınlar. Doğduğunuz sene, o yılın çin takvimi başlangıç gününden önce doğmuş iseniz, miladi yaşınıza +2 ekleyeceksiniz. Çin takvimi başlangıç gününden sonra doğmuş iseniz, mart ve sonraki aylarda doğanlar gibi +1 ekleyeceksiniz.

Yıllara Göre Çin Yılı Başlangıç Tarihleri

Şubat 06, 1970
Ocak 27, 1971
Şubat 15, 1972
Şubat 03, 1973
Ocak 23, 1974
Şubat 11, 1975
Ocak 31, 1976
Şubat 18, 1977
Şubat 07, 1978
Ocak 28, 1979
Şubat 16, 1980
Şubat 05, 1981
Ocak 25, 1982
Şubat 13, 1983
Şubat 02, 1984
Şubat 20, 1985
Şubat 09, 1986
Ocak 29, 1987
Şubat 17, 1988
Şubat 06, 1989
Ocak 27, 1990
Şubat 15, 1991
Şubat 04, 1992
Ocak 23, 1993

Örnek Hesaplama: 1980 yılında doğan bir bayan, 16 şubat ve sonrasında doğdu ise, miladi normal yaşına +1 ekleyecek. Eğer 1 ocak- 15 şubat 1980 tarihleri arasında doğmuş ise, çin takvimine göre bir yaş daha büyük olacağı için, normal yaşına +2 ekleyecek.

:kkk:Merhaba ben 25.06.1975 doğumluyum 28.07.2011 de oğlum oldu kız diye niyetlenmiştim çin takvimine göre ayarlamıştım ama tutmadı ben yanlış hesaplamışım +1 eklememişim bu 2.oğlum 1 kız 1 erkek olsun istedik ama olmadı dünyalar tatlısı bir oğlum daha oldu sizden tek bir şey istiyorum şimdi son bir şans daha kız için bana yardımcı olabilirmisiniz bana bu takvimi çok iyi anlayan birileri lağzım galiba siz anlıyorsunuz ne zaman hamile kalmam lağzım kız için anlayamıyorum.:55:

Bana çin takvimini çok iyi anlayan biri lağzım kız istiyorum 25.06.1975 doğumluyum.2 tane yanlış hesaplamalarımdan dolayı 2 tane dünyalar tatlısı oğullarım var ama o kadar çok kız istiyorum ki anlatamam yolda kız çocuklarını görünce içim gidiyor,çok tatlılar çok şirinler yaaa ben kız istiyorum yardımmmm.:52:

Bana çin takvimini çok iyi anlayan biri lağzım kız istiyorum 25.06.1975 doğumluyum.2 tane yanlış hesaplamalarımdan dolayı 2 tane dünyalar tatlısı oğullarım var ama o kadar çok kız istiyorum ki anlatamam yolda kız çocuklarını görünce içim gidiyor,çok tatlılar çok şirinler yaaa ben kız istiyorum yardımmmm.:52:

:50: ya kusura bakmayın ama böyle takvimle falan olmuyo bu işler benim herşeyim tam düzgün hesaplı ama olmuyo... erkek çıkıyo ve kızım olcak.. Allah çocuklarınıza uzun ömürler versin Allah yazdıysa olur kızınız böyle takvime saplanıp kalmayın lütfen çok saçma şeyler bunlar.. birilerini rastgele denk gelmiş onlar da takvim diye bişi çıkarmışlar ve maaşallah sanki Allah peygamber gibi inanıyosunuz böyle şeylere.. Allahım akıl fikir versin cümlemize

:50: ya kusura bakmayın ama böyle takvimle falan olmuyo bu işler benim herşeyim tam düzgün hesaplı ama olmuyo... erkek çıkıyo ve kızım olcak.. Allah çocuklarınıza uzun ömürler versin Allah yazdıysa olur kızınız böyle takvime saplanıp kalmayın lütfen çok saçma şeyler bunlar.. birilerini rastgele denk gelmiş onlar da takvim diye bişi çıkarmışlar ve maaşallah sanki Allah peygamber gibi inanıyosunuz böyle şeylere.. Allahım akıl fikir versin cümlemize

:emir_bebek:Amin hepimizin çocuklarına uzun ömür versin inşallah.Takvimle falan olmuyor tabikide burda arkadaşlar vakit geçiriyoruz işte hepimiz fikirlerini sunuyor kimi zaman gülüp kimi zaman eğleniyoruz işte,:1: Tövbe haşa Allah peygamber gibi inanmakta nerden çıktı siz nerelerdesiniz Allah aşkına biz işin muhabbetindeyiz fala inanma falsızda kalma hesabı bizimkisi cinsiyet belirlemek öyle herkesin harcı değil bunun bilincindeyim çok şükür cinsiyet belirlemeyi ancak ve ancak bazı ülkelerde oluyor bizim ülkemizde yasak tüp bebek yapan bazı doktorlar cinsiyetinide belirliyor kıbrısta falan oluyor.Öyle takvim falan hikaye,bunu anlamayan arkadaşlar varsa burdan onlarada duyurulur.Böyle şeylere inandığımızı düşünüyosanız Allah sizede akıl fikir zeka versin inşallah. :19:

:50: ya kusura bakmayın ama böyle takvimle falan olmuyo bu işler benim herşeyim tam düzgün hesaplı ama olmuyo... erkek çıkıyo ve kızım olcak.. Allah çocuklarınıza uzun ömürler versin Allah yazdıysa olur kızınız böyle takvime saplanıp kalmayın lütfen çok saçma şeyler bunlar.. birilerini rastgele denk gelmiş onlar da takvim diye bişi çıkarmışlar ve maşallah sanki Allah peygamber gibi inanıyosunuz böyle şeylere.. Allahım akıl fikir versin cümlemize

:emir_bebek:Amin hepimizin çocuklarına uzun ömür versin inşallah.Takvimle falan olmuyor tabikide burda arkadaşlar vakit geçiriyoruz işte hepimiz fikirlerini sunuyor kimi zaman gülüp kimi zaman eğleniyoruz işte,:1: Tövbe haşa Allah peygamber gibi inanmakta nerden çıktı siz nerelerdesiniz Allah aşkına biz işin muhabbetindeyiz fala inanma falsızda kalma hesabı bizimkisi cinsiyet belirlemek öyle herkesin harcı değil bunun bilincindeyim çok şükür cinsiyet belirlemeyi ancak ve ancak bazı ülkelerde oluyor bizim ülkemizde yasak tüp bebek yapan bazı doktorlar cinsiyetinide belirliyor kıbrısta falan oluyor.Öyle takvim falan hikaye,bunu anlamayan arkadaşlar varsa burdan onlarada duyurulur.Böyle şeylere inandığımızı düşünüyosanız Allah sizede akıl fikir zeka versin inşallah. :19:

18 haftalık hamileyim. 27 yaşındayım.bebeğim kız:))bu takvim tutmuyor.bence boşuna bakmayın.

:)) tabii ki tutmaz, her şey allahtan. fala inanma falsız kalma gibi düşündüren bir şey bu .. annem için baktım, benim için tutmuş :) benim bebeğim içinse erkek diyor, göreceğiz artık ;)

benimki tuttu 24 yaş son adet nisan erkek çıkıo doktor önce kız die tahmin yürüttü sonra tamamen gösterince erkek...kuzenim için baktım onun kız çıkıo bakalım neyi olacak...

tabi bu bi fal gibi bişey ama benim 2 gebeliğimde de tuttu. yanlız şu var yaş hesabını doğru yapmak gerekiyor. bazıları 1 ya da 2 yaş ekleyerek bakması lazım listeye

hangi aylarda doğanlar bir ya da iki yaş ekliyor? ben otuzu doldurdum, otuzbir yaşa bakıyorum. mart doğumluyum. yanlış mı bakıyorum ki??

benimki tuttu 24 yaş son adet nisan erkek çıkıo doktor önce kız die tahmin yürüttü sonra tamamen gösterince erkek...kuzenim için baktım onun kız çıkıo bakalım neyi olacak...

canım benim de bu takvime göre erkek çıkıyodu dr kız diye tahmin etti sonradan değişirmi diye düşünüyorum ben de senin dr kaçıncı haftada kız demişti ve hangi hafta kesinleşti erkek olduğu

Back