Mutfak Dekorasyonu cimstone tezgahi neyle temizliyorsunuz?

beyker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
98
0
yeni mutfak yaptırdım tezgahım çimstone benim gibi tezgahı çimstone olan arkadaşlar tegahınızı ne ile temizliyorsunuz tezgahınıza çamaşır suyu kullanıyormusunuz acaba CADIARZUyorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar

valla o dediğinden mi benimki bilmiyorum. kiradayım ben yaptırmadım ama fotolara baktım benzio
bu simlilerden yani benmki. benimkine hiçbirşey olmadı şimdiye kadar. kirlenince bi çamaşırsuyu, ohh tertemiz. ilk günkü gibi. hatta ocaktan tencereyi alıp tezgahın üzerne koydum bikere yanlışlıkla, hiçbirşe olmadı. o zaman yanmadığını da anladım. süpe rbişey yani. kendi evime de öle yaptırmayı düşünüyorum. aşağıdaki linkte de evimin fotoları var. ordan tezgaha bakabilirsin. biraz uzak ama anlaşılır heralde. gene de istersen yakından foto koyabilirim.

http://www.kadinlarkulubu.com/evim-...in-oglumdan-onceki-oglumdan-sonraki-hali.html

benim tezgahım beyaz çimston kesinlikle çamaşır suyu kullanma bi kere çamaşır suyuyla bişeyler yaptım tezgaha damlayan yerlerin rengi açıldı damga damga direk göze çarpıyo çok üzülmüştüm sonra kendiliğinden koyboldu ben çifle temizliyorum

uzun süredir forma girememiştin şimdi görüyorum yazdıklarınızı kusura bakmayın lütfen .... vakit ayırıp beni bu konuda aydınlattığınız için çookteşekkür ederim

vakit ayırıp yardımcı olmaya çalştığınız için çok teşekkür ederim uzun süredir foruma giremediğim içn yazınızı geç gördüm kusura bakmayın lütfennn...eviniz çok güzel allah evinizden huzuru sağlığı bereketi ve sevdiklerinizi eksik etmesin iyi günler..

Çimstone Temizliği
Merhabalar,

Çimstone Banko ve tezgâhınızın uzun yıllar ilk günkü görünümünde kalması için, muhtelif kirleri uzun süre bekleyip kalıcı lekeye dönüşmeden silin.
Lekeleri oluştukları anda silmek kuruduktan sonra çıkarmaktan çok daha kolaydır. İçerisinde ağartıcı ve ovucu partikül bulunan deterjanlar zamanla yüzeylere kalıcı zarar verebilir.
Bu nedenle, deterjan seçimine özen gösterin ve temizlikten sonra yüzeyi mutlaka durulayın. İçinde yumuşak ya da sert ovucu partiküller bulunan ürünleri kullanmayın.
Bunların yerine jel ve sıvı türünde temizlik maddelerini tercih edin. Her zaman pH’ı nötre yakın veya pH etkisi azaltılmış ürünler (raflarda bulunabilecek genel temizlik ürünleri) kullanılabilir.
Ancak, Kireç çözücü ve kireç çözücü içeren ürünler ile yağ çözücü ve yağ çözücü içeren ürünlerin uzun süreli temasından kaçınılmalıdır.
Kuruyup çıkması zorlaşan boya, oje, sakız, hardal, ağır yağlar gibi artıkları plastik bir spatula yardımı ile nazikçe kazıyın, suyla temizleyin.
Çimstone’un yapısını oluşturan ve doğadaki en sert mineral taşlardan biri olan kuvars, Çimstone ürününüzün kolay çizilmesini ve aşınmasını engeller. Ancak, diğer yüzeylerde olduğu gibi Çimstone da fiziksel özelliklerini zayıflatan çok güçlü etkilere maruz kalması halinde kalıcı olarak zarar görebilir. Sivri ve kesici aletlerin yıpratıcı etkisinden banko ve tezgahınızı korumak için her koşulda kesme tahtası kullanınız. Ocaktan veya fırından alınan sıcak kapların direk taşa temas etmemesi için nihale kullanmayı ihmal etmeyiniz...

Umarim bu bilgiler biraz faydali olmustur sizlere...
Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…