Ciltte kararmaya yol acan sebze

glo

Yuksek mimar adayi, 1 kedi annesi.
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2018
123
99
98
Merhaba arkadaslar. Az once firina kabak, havuc, patates ve patlican attim. Iki uc dakika sonra cildimde kararma ve parcalanma fark ettim. Tarim ilaci veya havuctan suphe ettim ve yemek icime sinmedi. Ziyan olsunlar da istemiyorum. Bunun sebebi ne olabilir, yememde sakinca var midir? Ilk defa boyle bir seye rastliyorum, renk giderek yayiliyor ve parmak uclarimda uyusma var.

Eklentiler

• 20190719_233934.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 581
Patlıcan yapıyor dışının siyahlığı geçiyor kararma ondan, kabakta yapıyor kabuğunu soyunca yeşilimsi oluyor.

Parçalanmada aslında bıçaktan oluyor benimde oluyor baş parmağım ve bu 2 sebzeyi soyunca renkleri çıkıyor elime.

Parçalanma dediğiniz nedir, fotoğrafta göremedim? Uzun süre suyla temas ettiyseniz, patlıcanın sapı minik minik dikenlidir, o kısım zarar vermiş olabilir. Renk değişimini patlıcan yapar. Hatta siyah suyunu salsın diye tuzlu suda bekletilir filan ya hani.

İlk kez yemek yaptığınızı düşünmüyorum .
Çok normal yani bu kabak yapıyor o yapışkanlığı soyulur zaten biraz irdeleyince , kararmada patlıcan kabuğundan .

Hepinize cok cok tesekkur ederim. Bicak kullanmadim, soyucu kullandim, buna ragmen parmak uclarim ve avcum catlak catlak oldu, derim parca parca soyuluyor, renk de avcuma kadar yayilmis durumda su an. Manav bir seyler mi cevirdi diye dusunecektim neredeyse cunku patatesin birinde cok kotu bir koku vardi, hepsi birbirine karisinca reaksiyon olmus olabilir, haklisiniz. Cildim cok hassastir zaten diyecegim ama arkadasimin da elleri mahvoldu. Yiyoruz, bir daha yazamazsam elveda kadinlar kulubu. :)

İlk kez mi yapıyorsun acaba ilk bunu merak ettim

Kabak zaten ele yapışan bir şey
Hani o elinde bir gerginlik yapar ve sanki denizde yanmışsın da sırtın soyuluyomuş gibi elin soyulur. He işte o soyulan elin değil, kabağın sümükümsü tabakası.

Patlıcan da zaten ele mor-siyah bir renk verir :)) ayrıca acıdır.
Soyup dilimledikten sonra yarım saat tuzlu suda bekletmek gerekir..

Cildine bir zararı olmayacağı gibi, faydası vardır sebzelerin

Soyulan derin değil kabağın yapısı

Ilk kez yemek yapmiyorum tabii, 34 yasindayim. Ellerimi cok guzel yikadim, kabagin yapiskanligi coktan gecti zaten ilk onu soymustum. Anlayamadigim sey renk degisiminin yaninda uyusma hissetmem oldu.

Deriniz soyulmuyor , kabağın yapışkanlığı o , çok garipsiniz cidden .

Ilk kez yemek yapmiyorum tabii, 34 yasindayim. Ellerimi cok guzel yikadim, kabagin yapiskanligi coktan gecti zaten ilk onu soymustum. Anlayamadigim sey renk degisiminin yaninda uyusma hissetmem oldu.

O uyuşma değil gerginlik

İşte kabak zamk gibi sarınca böyle oluyor

Çoklkkk normal bunlar

Bişey olmaz merak etmeyin alerjiniz yoksa zararı olmaz
O her kabak soyanda olur ve sürekli elini soyup yıkamazsan da kendiliğinden geçmez

Kabaktan gelen yapışkanlık öyle bir kez yıkamayla geçmez. Elde gerginlik de yapar. Soyulma olur çünkü kabağın bıraktığı sıvı kabuk bağlamıştır. Paniğe gerek yok. Ben de tropik bir sebze mi denendi diye bir merakla açtım konuyu içinden kabakla patlıcan çıktı iyi mi

Duzgunce cevap veren herkese tesekkur ederim, sizler iyi kalpli insanlarsiniz. Cildim beklenmedik bir tepki de vermis olabilirdi. Hic kimsenin hayatini, hastaliklarini, kullandiklari ilaclari bilmiyoruz, insanlar ozelini sizinle paylasmak istemeyebilir diye endiselerini anlayamayacak kadr yuzeysel veya kotu kalpli olabilirsiniz. Yemek yapmayi bilmiyor diye asagilamaya kalktiginiz insanin temelde cok baska bir cilt sorunu veya saglik sorunu da olabilir. Alttan alta dalga gecmeye calisanlar bence cok garipler.

Elinizde mi dogradignz patlican yapar genelde kabak da

Fotoğraftan tam belli olmuyor.

Kırmızı biberin içinde yeşil biber çıkmış , geçen haberlerde izledim.

Her türlü kimyasal madde var artık sebzelerde.

Icine sineni es geçiyorum , dışı için her sebzeyi önce yıkıyorum sonra sirkeli suda bekletiyorum. Daha sonra yeniden su değdirmeden ( malum sularda sıkıntılı ) yapiyorum yemegi.

Geçmiş olsun.

Reactions: glo
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…