Ciltte kararmaya yol acan sebze

Çok garipsiniz diye sadece ben yazdığım için cevap hakkımı kullanıyorum izninizle , ilk kez yemek yapmadığınıza göre cildiniz beklenmedik bir reaksiyon vermez heleki daha doğrama aşamasında hiç vermez .
Yemek yapmayı bilmemek aşağılanmak sebebide değildir , ne yani bilenler çok ulu üstün insanlarmı .
Sizin alınganlığınız ve kabak patlıcan mücadeleniz burda gayet düzgünce cevap veren kimseyi kötü kalpli yapmaz .
Afiyet olsun .

Fotoğraftan tam belli olmuyor.

Kırmızı biberin içinde yeşil biber çıkmış , geçen haberlerde izledim.

Her türlü kimyasal madde var artık sebzelerde.

Icine sineni es geçiyorum , dışı için her sebzeyi önce yıkıyorum sonra sirkeli suda bekletiyorum. Daha sonra yeniden su değdirmeden ( malum sularda sıkıntılı ) yapiyorum yemegi.

Geçmiş olsun.
Sirkeninde vitamini öldürdüğünü söylüyorlardı geçen haberlerde :KK43:

Alerji olabilir mi? Kaşınma var mı?
Benim de kimyasallara alerjim var. Laboratuvarda calisirken parmak uclarim kizariyor ve soyuluyor. Ayni zamanda kasiniyor.
Cilt renginin koyulasmasi da patlicandan olabilir diye dusunuyorum.

Manav depo gibi bir yerden getirmisti havuclari. Kirmizi et icin dahi kimyasal kullanildigini biliyoruz, insan her seyden suphe ediyor. Yiyip hasta olmaktansa buraya sormak daha mantikli geldi. Yurt disinda yasiyorum, Turkiye'de tatildeyim, belki 7 8 yildir Turkiye'de yemek yapmamisimdir. Yoreden yoreye gore dahi lezzet, yapi degisiyor degil ki ulkeden ulkeye. Avuc iclerim parmaklarim pul pul hala uyusukluk var, buna ragmen yedim ve bir sorun yasamadim sukur. Sadece ciltte alerji yapti sanirim sebzeler. Ulkemin sebzesini kotulemiyorum, yanlis anlasilmasin. Sorun bizim cildimizde.

Merhaba arkadaslar. Az once firina kabak, havuc, patates ve patlican attim. Iki uc dakika sonra cildimde kararma ve parcalanma fark ettim. Tarim ilaci veya havuctan suphe ettim ve yemek icime sinmedi. Ziyan olsunlar da istemiyorum. Bunun sebebi ne olabilir, yememde sakinca var midir? Ilk defa boyle bir seye rastliyorum, renk giderek yayiliyor ve parmak uclarimda uyusma var.
patlıcandan canım o en organiğinide alsan yapar daha evel dikkat etmemişsindir

• Beğen
Reactions: glo
Bu arada soyulan kabagin sumuksu yapisi degil, bildiginiz cildim patir patir dokuluyor, parca parca oldu yuzeyi. Her seyi acikladik diyelim uyusukluk nedir anlayamadim. Renk kaybolmaya basladi ama tirnaklarimin diplerini gectim altlari dahi uyustu ve kasiniyor. El kremi yatistirdi biraz neyse ki.

İlk mutfak deneyiminiz hayırlı olsun

Hayat böyle zor olur ama herşeyi kafaya takmayın biraz salın

İlk kez mı patlıcan yapıyorsunuz? Patlıcan karartır cildi :)

Hepinize cok cok tesekkur ederim. Bicak kullanmadim, soyucu kullandim, buna ragmen parmak uclarim ve avcum catlak catlak oldu, derim parca parca soyuluyor, renk de avcuma kadar yayilmis durumda su an. Manav bir seyler mi cevirdi diye dusunecektim neredeyse cunku patatesin birinde cok kotu bir koku vardi, hepsi birbirine karisinca reaksiyon olmus olabilir, haklisiniz. Cildim cok hassastir zaten diyecegim ama arkadasimin da elleri mahvoldu. Yiyoruz, bir daha yazamazsam elveda kadinlar kulubu. :)

kabaga alerjim var benim. annem yıllarca inanmadi. herkesin eli öyle oluyo dedi. sonra bı gün gösterdim bi daha kabaga elleme sen dedi :D
elimi parcaliyo derimi kaldırıyo kabak benim

E bunlar çok normal, bana da hep oluyor, köylü pazarından alıyorum ben üstelik. Merak etmeyin ölünmüyor :KK53: yani bu kadar korkup buraya yazcak ne vardı çok enteresan..
Benim de cildim.çok hassastır bu arada berbat oluyor ellerim ama yağlı krem sürüp yatınca sabaha iyi oluyor.

Olabilir bende kabak soyduğumda ellerim yeşil boyanmıştı patlıcanda boyayabiliyor endişe edilecek bir durum yok :hamarat:

Back
X