Pudra, Fondöten, Kapatıcılar Cilt tonuma göre fondöten arıyorum

hasretim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
118
0
Arkadaslar öncelikle mrb benim sorunum
Fondoten hangi markayı denediysem
Cilt tonuma goresini bulamadım :KK43:
Mağazada deniyorum eve geldigimde
Ton farkını görüyorum hemde bariz ortada
Bu sorunu nasıl cozebilirm????
Sizler nasıl aluyosunuz ben başaramıyorum
YA ve cok çirkin duruyor:KK43: bayadir da kullanmıyorum
Simdi loreali deniycem Yada mac i önerilerinizi
Bekliyorum teşekkürler !!

m.a.c pahalı bir üründür ama her ürününü öneririm birde mac i deneyin bence

misha bb krem i tavsiye ederim ton farklarını yok ediyor kapatıcı fondoten pudra ve koruma faktorü ve nemlendirici hepsi bir arada. forumda da konusu açılmıştı bi okuyun fikir olsun.

cnım ben yaklaşık 15 senedir fondoten 1nolu makyaj ürünümdür ve 15 senedir denemediğim marka ve her markanın denemediğim serisi kalmadı...
mağazada denediğin fondoten eve gelince farklı çıkma sebebi uv ışınları. kozmetiklerde(kuyumculardada olduğu gibi) yüksek ve sivri ışınlar tonları çok farklı gösteriyor, yani photoshoplu gibi, o yüzden denerken bileğinin iç kısmına dene ve diğer elinle gölge yap, yani yukarıdan gelen ışığı kes ki bileğindeki rengi yansımasız görebil....

cildin yağlıysa mat fondotenler tercih et, güzel ama ucuz birşey iistiyorum dersen flormartın matte fondoteni gayet kapatıcı ve güzel
kaliteli olsun dersen estee lauder double wear harika, ama bunlar önemli değil kapatıcı olsun porselen gibi dursun yüzüm dersen kryolan supracolor muhteşem...

fondotenler renk olarak ta açıklık koyuluktan ziyade en önemlisi pembelik bejlik sarılık olarak değerlendir. mesela sarı ton seçtiysen zaten onun açık koyu orda tonlarında karar kılmak için dene bileğine. bi pembe bi bej sürme, böylece seçenek azalır ne istediğini bilirsen... tenine uygun rengi seç ki , açık yada koyu kalsa bile eve gelince maske gibi durmasın...

biraz yardımcı olabildiysem ne ala:)

cnım ben yaklaşık 15 senedir fondoten 1nolu makyaj ürünümdür ve 15 senedir denemediğim marka ve her markanın denemediğim serisi kalmadı...
mağazada denediğin fondoten eve gelince farklı çıkma sebebi uv ışınları. kozmetiklerde(kuyumculardada olduğu gibi) yüksek ve sivri ışınlar tonları çok farklı gösteriyor, yani photoshoplu gibi, o yüzden denerken bileğinin iç kısmına dene ve diğer elinle gölge yap, yani yukarıdan gelen ışığı kes ki bileğindeki rengi yansımasız görebil....

cildin yağlıysa mat fondotenler tercih et, güzel ama ucuz birşey iistiyorum dersen flormartın matte fondoteni gayet kapatıcı ve güzel
kaliteli olsun dersen estee lauder double wear harika, ama bunlar önemli değil kapatıcı olsun porselen gibi dursun yüzüm dersen kryolan supracolor muhteşem...

fondotenler renk olarak ta açıklık koyuluktan ziyade en önemlisi pembelik bejlik sarılık olarak değerlendir. mesela sarı ton seçtiysen zaten onun açık koyu orda tonlarında karar kılmak için dene bileğine. bi pembe bi bej sürme, böylece seçenek azalır ne istediğini bilirsen... tenine uygun rengi seç ki , açık yada koyu kalsa bile eve gelince maske gibi durmasın...

biraz yardımcı olabildiysem ne ala:)

canim tesekkur ederim bilgilerin icin... cildim cok yagli dedigin gibi mat tercih etmem gerekiiyor.kimi diyorki cenenin alt kisminda denersen daha iyi sonuc alirsin
:)))) cok tesekkur ederim aldigimda sonucu paylasacagimmm

dderyaa çok güzel söylemiş :KK9:
ben de çok müzdariptim bu konudan. görenler falan niye koyu aldın fondöteni falan derlerdi malbuki alırken tam uyuyodu yani :KK76:
neyse eğer ışığı kesemezsen yada kesersen bile mutlaka boynunda dene oraya olursa tamamdır.
biir de aldığın fondöten sonradan koyulaşıyorsa yüzünde bunun sebebi bazen de oksitlenmesidir bunu nasıl engelleriz bilmiyorum ama :KK50: başka fondöten denemekten başka yolu yok heralde :KK50:

kizlar bende yarin heryeri dolasicam ayy insallah bu sefer istedigim gibi olur renk farki olmaz evet boynumda deneyecegim
sanirim esmerlerde bu sorun fazla olmuyor acik tenli bayanlarda daha bi sorun sanki onlar hemen buluyorlar benim gördügüm yani:KK66:

bende eskiden fondoten konusunda çok dertliydim, bi açık kalırdı bi koyu, tutturamazdım bir türlü... ama püf nokasının açıklık koyuluktan ziyade renk tonunda olduğunu anladım. bi ara kozmetiktede çalışmıştım 1 yıl, onunda büyük etkisi oldu.... benim tenim sarı tonlu, ve sarı fondoten aldığımda açık koyu yada orta yüzümde abest durmuyor, çünkü tenimin tonları onlar, ama gidip pembe tonlu bi fondoten alsam, tenim açık olmasına karşın yine açık tercih etsem bile olmuyor, yakışmıyor, yapay ve maske gibi duruyor...

ten renginde pembelik olanların pembe tonları tercih etmesi gerek, buyday olanların bej tonları, sarı olanların sarı tonları, esmer olanların bronz..
açıklık koyuluk seçimi öyle kolay olyorki sonrasında.... ten renginize bakın aynada, kumralsanız teniniz buyday gibiyse, fondoten almaya gittiğinizde bej tonlarında fondoten istiyorum diyin...

hatta cildiğiniz yağlıysa, "bej tonlarında mat fondoten istiyorum",
yüzünüz fazla lekeli ve pürüzlüyse, "bej tonlarında yoğun kapatıcı mat fondoten istiyorum" satıcının size vereceği en açık tonu bileğinizin iç kısmına birde orta totonunu deneyip 2 dakikada doğru karar verebilirsiniz.... ama fontoten istiyorum diye girdiğiniz mağazada onlarca fondoten, ton renk ve yapısal işlevinden hangisini seçeneğinize karar veremeyip allasen birini alıp çıkmak "ya tutarsa" diyip riske atmak igibi oluyor

ten renginize göre fondoten alırsanız hafif koyu bile kalsa yapay durmaz, zaten makyajı tamamlarken fırçada kalan fondoteni boynunuzada yüzeysel gezdirmeniz gerek, bu hem bütünlük sağlar hemde %1 farklılık varsada kapatır....

Tatlım bendede aynı problem var gibiydi Garnier BB Krem kullanıyorum 2 haftadır ve sonuç mükemmel :) Şiddetle tavsiye ederim:21:

estee lauder double wear.. tek geçerim.
mac aldım. duruyor bir kenarda. hiç beğenmedim.

Çünkü mağazadaki spot ışığı farklı gösteriyo. Cildine yakın bikaç tonun testerini isteyip kendi uygula güneş ışığında gör :)

Konu içeriği nedeniyle "Pudra, Fondöten, Kapatıcılar" başlığına taşındı.

garnier bb kremin(yeni çıkan uzun kaplı serisi) kapatıcılığını yorumlar mısınız kızlar?Nasıl?

X