bugday yagıda lekelere ıyı dıyorlar bugun aldım
kesinlikle buğday yağı ıyı geliyor
kızlar size bi maske tarifi vereyim içinden işinize geleni alın , gelmeyeni yapmayın,
kendi kendime oluşturduğum bır maskem var benim, öyle kendi kendime dediysem, kafadan atma değil, hangsinin ne işe yarayacağını bilerek katıyorum..
temizlenmiş cilde, beyaz kil, yaş maya, bir- iki damla süt, yoğurt, toz içme sodası, yumurta akı, çok az limon suyu, yulaf unu , çok az elma sirkesi, aynısefa, buğday, kayısı, gül, nar çekirdeği yağı, bir damla biberiye yağı, yarım çay kaşığı toz şeker...
hepsını iyice karıştırıyorum, bir saat kadar bekletiyorum, bir saat içinde 3 kere yeniliyorum, en son yenilemeniz kuruyana kadar bekleyin ki çıkarırken ovarak çıkarabilesiniz, ölü hücreleri atabilmek için, ovarken çok yıpratmayın yüzünüzü, yüz kasları yanlış uygulamayla aksi tesir edip kolayca deforme olabilir aman dikkat, ılık suyla yıkayın, hakiki gül suyuyla tonikleyin, eğer gündüz saatleriyse koruyucu güneş kreminizi sürün ( dışarı çıkmayacak dahi olsanız) gülsuyu yoksa sade maden suyunu kullanın, hatta maden suyunu buz kalıplarında dondurun..Ben bu maskeyi 10 günde bir yapıyorum, hemen etki etsin diye süreyi kısaltmayın, cilt kendini şaşırmasın, göreceksiniz lekelere, sarı görünüme elveda diyeceksiniz.. Gece yatarken cildimi sadece nemli pamuğa döktüğüm kayısı yağıyla temizliyorum, başka hiç bir temizleme sütü-jeli vs kullanmıyorum çünkü güvenmiyorum, yüzümde kalan kayısı yağının üstüne bir şişede karıştırdığım aynısefa yağı ve buğday yağını sürüp yatıyorum, göz kapaklarım ve çevresi dahil, deneyin, ben çok memnun kaldım, bu larışım bitsin ilerleyen zamanlarda nar çekirdeğive gül yağını karıştırıp sürücem... paylaşmak istedim sevgiler...