yok benim cildim bembeyaz diil öyle hafif bir sarımtıraklık var bende yine açık tenliyim ama öyle porselen gibi değilim :) makyajla oluyorum ama fondöten pudra saolsun :)) amacım biraz ten rengim açılırsa daha az makyajla o halde durmak. çünkü özellikle yazın yüzüm çok terliyor fondöten ve pudra kullanamıyorum. Hem erkekler özel geceler haricinde gündelik hayatta daha az makyaj yapan hatunları daha doğal buluyor ve daha çok beğeniyorlar kendimiz için de sağlıklı olması bu durumun cabası! bir de tabii koyu renk saçlıyken daha da beyaz duruyordum ama saçları bu kadar açınca cilt rengim de hafif de olsa daha koyu durdu bence o eski açıklığı böyle elde edebilmeyi deniycem bakalım :)
bunların hepsi para tuzağı ve çoook tehlikeli Allah yaratırsa olur..onun dışındakiler hep kimyasal...
O zaman senin beyazlaman kolay olur. Ama bu kremlerin etkisi gecici oluyor, cildimiz malesef saclarimiz gibi degil, cabuk yeniliyor kendini. Ha bu krem bana iyi geldi hep kullanirim ben bunu diyorsan orasi ayri tabi. Bu kremleri kullanirken boynuna ve dekoltene de sürmeyi unutma yoksa renk farki olusur arada ve kötü görünür. Önümüz yaz 50 faktörlük günes kremini eksik etme yüzünden yoksa mazallah lekeler olusur yüzünde. Ben UNTin günes kremiyle ilgili konu acmistim ama pek ilgi görmedi. Cildi günesten korurken ayni zamanda beyazlatiyormus. UNTin ürünlerine bir bak istersen cilt beyazlatici ürünleri bol onun. Bu arada eger kremler ise yaramazsa pirinc suyu kullan. Ben bir ara kullaniyordum pambik gibi oluyordu cildim.Pirincte kojik asit varmis o yüzden beyazlatiyor yüzü. Bal-limon maskesi de ise yariyor. Limonda bol c vitamini var. Bal da cilt beyazlatmada etkiliymis. Kremleri kullanirken bu maskeyi yapabilirsin. Iyi sanslar...
Bende bir süre sonra cildime beyazlatma serüvenime başlıycam.Suna Dumankaya'nın veya kızların sitede paylaştıkları açıcıları deniycem yararsa sanada yazarım canım.Takip ediyorum seni
resimdeki sensen normal halinde güzel inş başarılı olursun yan etki falan yapmaz inş
benim smashboz ürünüm geldi bugünilk kez sürdüm bakalım bana sanki beyazladım accık gibi geldi tabi muhtemelen bu placebo etkisidir hehehe
Kremim de gelsin ikisini sabah akşam düzenli kullanıcam bakalım nolucak ... Ama bu arada ben de üstte ki mesajların birinde pirinç suyuyunun cildi beyazlattığı tavsiyesini okumuştum o çok içime sindi bir de onu deniycem, yalnız nasıl yapıcaz onu bilmiyorum şimdi bir internete bakım olmadı burdan sorarız :) sende de işe yarar gözle görülür bir gelişme olursa paylaşırsan sevinirmmmm:79:
Pirinçli tarif basit ama mantıklıymış bence. Şimdi şöyle yapıcakmışız 1 yemek kaşığı birinci 1 bardak suya atıp 3-4 saat bekletip çıkan suyla yüzümüzü siliyoruz ve haftada 2 kez olarak devam ediyoruz. Kimileri de pirinci kaynar suya atarak bekletiyor ve çıkan nişastalı suyu soğutup aynı işlmei gerçekleştiriyorlarmış. Çin ve Japon kadınlarının teninin duruluğunu ve beyazlığını buna bağlıyorlar. Bence doğru olabilir japon veya çin mutfağına meraklılar bilir pirinç çok sık tüketilen bir üründür. Çin de pirinç tarlalarında çalışan kadınların su olmadığından yüzlerini yıkadıkları pirinçlerin sularıyla yıkamaları sonucu güneş altında çalışmalarına rağmen bronzlaşmadıkları hatta giderek beyazladıkları öğrenilmiş. Dermotologica markasının sahibi de bu durum üzerine pirinci araştırarak hemen kendi ürünlerinde kullanmaya başlamış...evet bugünden itibaren pirinç olayını deneyeceğim arkadaşlar süper işe yararsa hemmen burdan duyururum!