Çılrırıcam (kaşıntı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Postu okurken beni aldi bi kasima Bibicim :)) bende yaz kış kasinirim ara sıra. Havayla alakali olduğunu düşünüyorum yaşadığım yer cok sıcak ve havasi kuru

Kan dolaşımı hızlanıyor bibicim duştan sonra istersen bisey yoktur ama dr git icin rahat etsin .

hamıleyken aynen boyle kasınmıstım bacaklarım yara ıcındeydı uyuyamazdım cok fenaydı cok

cıldıyeye gıtmen lazım oncelıkle

gecmıs olsun
Hamilemiyim yoksa dahiliyeye ilk gitsem daha iyi değilmi cildiye kan testi yapıyormu.
Annemde de aynı durum vardı.
Dr kuruluk dedi. Cildiyeci. Sıcak suyla duş almamasını ve kullandığı sabunu değiştirmesini önerdi.
Ve kremler kremler tabi.
Çok Geçmiş olsun
Söyleyeceklerim bu kadar
Sağol canım dahiliyeye ilk gideyim diyorum olmadı o cildiyeye yollar

Postu okurken beni aldi bi kasima Bibicim :)) bende yaz kış kasinirim ara sıra. Havayla alakali olduğunu düşünüyorum yaşadığım yer cok sıcak ve havasi kuru
Bendeki sürekli izmirdeyim burasıda yeterince soğuk ama nemli

Kan dolaşımı hızlanıyor bibicim duştan sonra istersen bisey yoktur ama dr git icin rahat etsin .
Bende kanla alakalı bişey olabilir diye düşünüyorum çünkü dediğim gibi ayağımı elimi biyere dayayınca ordaki kan çekiliyor sonra kan geri gelince daha bir kaşıntı oluyor inş. Anlatabilmişimdir

Aile hekiminize danışın sizi yönlendirir ,ebenizde kontrol eder sağlık ocağında...geçmiş olsun.

Ben de senin gibi duştan sonra, ağdadan sonra kaşınırdım.Doktora gittim sana yazdıkları ilacı verdiler.Kullanınca geçer gibi oldu ama çare olamadı. Bir gün halka tatlısı yedirdi oğlum, çocukluğumdan beri yememiştim ,o gece deli gibi kaşındım, bütün vücudum kabardı, acilde iğne yaptılar. Ertesi günü cildiye uzmanına gittim, ürtiker dedi, ilaç verdi. Alerji testini hiç önermedi. İlaçlar fayda etmedi. Tatlı meyve yediğimde kiraz gibi mesela, elimin üstü pütür pütür olur ve kızarır , kaşınırdı. Bir gün aç karnına şeftali yemiştim, o gün ben şerit düşürdüğümü gördüm. Araştırınca bunun sebep olduğunu anladım. Sonra eczaneden hap alıp tekrar içtim. O günden beri kaşıntım kalmadı. Tahlil yaptırıyordum ama tahlilde çıkmıyor bu meretler. Bunu bir düşün diye hatırlatmak istedim.

Kaşıntıdan sonra kabarıklık oluyorsa karaciğerle alakalı olabilir.

Onun harici cildiyeye gidin anlatın gerekirse test yaptırır.

Birde alerjin olabilir güneşe bitkiye vs.
Ben mesela eve çiçek aldık şu yeşil yapraklılar durmadan kızarmaya kaşınmaya başladım meğerse bitkilere ağaç çiçek yaklaşmamam gerekmiş hapşırık tutuyor ya da aşırı kaşınma oluyordu.

Küçükken çikolataya tatlıya alerjim vardı incidal içerdim ama sonra öyle bir şey kalmadı gene olmuş olabilir mi ki?
Teşekkürler canım yarin gidicem inş. Genelde kabariklık yok çok nadir

Bibi banyoda sabun kullanıyosan oda kaşıntı yapar nemlendirici dene

Yoksa alerji bölümüne git
Her yaşta insanın alerjisi çıkabilir
Özellikle karaciğer enzimlerine baktır

Birde gün içinde neler yiyorsun not al

Geçmiş olsun canım

Çilt bölümü benim abim ve babam da duştan sonra kaşınır.Taki vucut eski ısısını alana kadar.Soguk suyla duş alıyorsan o yapa bilir.Vücudun nem kaybediyor da olabilir.

Sağol canım genelde hep aynı şeyleri yiyorum devlet hastanelerinde direk alerji poklikliniği varmı ki ben ya dahiliye yada cildiyeye alayım diyodum

Geçmiş olsun ciddi bişey yoktur umarım.
Ablamda annemde bir süre sizin gibi kaşındılar sonra cildiye doktoru şampuan yazmıştı ablama geçmişti. Anneminde heryeri kabariyordu onunkide strese bağlı çıkmıştı.
Bu arada ben zaten kaşınıyordum gebelikten ötürü şimdi iyice arttı :))

Sağol canım genelde hep aynı şeyleri yiyorum devlet hastanelerinde direk alerji poklikliniği varmı ki ben ya dahiliye yada cildiyeye alayım diyodum
Hastanenin internet sitesinde var mı yok mu öğrenebilirsin canım
Eğer yoksa diğer iki bölümde olur
Bu arada unutmuşum yazmayı bol bol su iç :)

Küçükken çikolataya tatlıya alerjim vardı incidal içerdim ama sonra öyle bir şey kalmadı gene olmuş olabilir mi ki?

Teşekkürler canım yarin gidicem inş. Genelde kabariklık yok çok nadir

Kabarıklık kocaman böcek ısırığı tarzında,hamamböceği ısırığı gibi olursa karaciğerle alakalı oluyor.

Ben baya uyuz gibi kaşınıyordum da araştırmıştım.

Cildiyeye git belki yediğin bir şeye alerjin vardır geçmiş olsun canım

bu kaşıntının çokça sebebi var aslında.malesef bu bitlenme dediğimiz durum da mümkün herhangi bir yerden kapmış olabilirsin mikrobu onun dışında stres, bir ilacın yan etkisi vs .ben mesela 2 ay önce aynı senin gibi bacaklarımdan ve bileklerimden başlayıp kaşınmaya başladım.kesin bitlendim falan diye kafayı yiyordum, vize haftamdı sonra geçti.araştırdım kullandığım bir ilacın yan etkisinde vardı ya da stresti sebebi.ayrıca farketmediğin çok ufak şeylere alerjide olabilir mesela şampuanını değiştirdin mi o bile sebep olabiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…