Kaşıntının çok sebebi var Bibi, içten gelen bir şey olabilir, dış etkenler olabilir, psikolojik olabilir, fizyolojik olabilir her şeyi didik didik etmelisiniz.
Dahiliye ile başlayın, alerji testlerin yapılsın, çıkan sonuca göre devamı gelir.
Kaşıntıyla ilgili bir örnek vereyim umulmadık bir durum tabi bu:
Anneannem dedemin vefatından sonra bir süre tek başına yaşadı müstakil evinde, kimseye gelmek istemedi.
Biz torunları, evlatları ara ara yanına gittik yatıya kaldık, okuldan-işten fırsat buldukça.
En son bir kaşınma peydah olduydu kadıncağızda... Doktora götürdüler, ıcık cıcık bi ton test yapıldı edildi, bir şey çıkmadı.
Haliyle psikolojik olduğuna karar verdiler, ona göre ilaçlar kullanıyordu, kaşıntıyı kesmesi için kremlerle destekleniyordu filan. Neyse, kısa keseyim; bir gün ben kalayım dedim yanında, çok da hassastır cildim. Aman Allah'ım ne biçim bir kaşıntı, yer yer var gibi yok gibi bacaklarımda. Yıkadım bacakları, daha da arttı vs.
Sonra gittim güneşin altına, bacaklarımı uzattım, elime de aldım anneannemin yakın gözlüğünü büyüteç gibi kullanmak için. Ve ten renginde, gözle görülmesi gerçekten çok zor bir sürü böcü gördüm ayağımın üzerinde. Kaşıntıyı yapan onlarmış meğer. Evini komple ilaçlattık, aldık getirdik, elbiselerini çöpe attık vs vs... Kadının kaşıntısı kesildi. O böcekler belli bi kan mıdır artık nedir, onun kokusuna gelirmiş, bi anneannemle beni kaşındırmıştı.
Yani her şeye bakılması lazım Bibi.