How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Çılrırıcam (kaşıntı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaşıntının çok sebebi var Bibi, içten gelen bir şey olabilir, dış etkenler olabilir, psikolojik olabilir, fizyolojik olabilir her şeyi didik didik etmelisiniz.

Dahiliye ile başlayın, alerji testlerin yapılsın, çıkan sonuca göre devamı gelir.
Kaşıntıyla ilgili bir örnek vereyim umulmadık bir durum tabi bu:
Anneannem dedemin vefatından sonra bir süre tek başına yaşadı müstakil evinde, kimseye gelmek istemedi.
Biz torunları, evlatları ara ara yanına gittik yatıya kaldık, okuldan-işten fırsat buldukça.

En son bir kaşınma peydah olduydu kadıncağızda... Doktora götürdüler, ıcık cıcık bi ton test yapıldı edildi, bir şey çıkmadı.
Haliyle psikolojik olduğuna karar verdiler, ona göre ilaçlar kullanıyordu, kaşıntıyı kesmesi için kremlerle destekleniyordu filan. Neyse, kısa keseyim; bir gün ben kalayım dedim yanında, çok da hassastır cildim. Aman Allah'ım ne biçim bir kaşıntı, yer yer var gibi yok gibi bacaklarımda. Yıkadım bacakları, daha da arttı vs.

Sonra gittim güneşin altına, bacaklarımı uzattım, elime de aldım anneannemin yakın gözlüğünü büyüteç gibi kullanmak için. Ve ten renginde, gözle görülmesi gerçekten çok zor bir sürü böcü gördüm ayağımın üzerinde. Kaşıntıyı yapan onlarmış meğer. Evini komple ilaçlattık, aldık getirdik, elbiselerini çöpe attık vs vs... Kadının kaşıntısı kesildi. O böcekler belli bi kan mıdır artık nedir, onun kokusuna gelirmiş, bi anneannemle beni kaşındırmıştı.

Yani her şeye bakılması lazım Bibi.
Ay çok ilginçmiş ama ben şimdiye kadar görürdüm o böcukleri heralde çok iyi görüyorum uçan tozu bile görürüm :70: dediğin gibi butün testleri yaptırmam lazım artık :110:

Karaciğerinde mi bir yorgunluk var acaba bibim ? Karaciğer sorunları kaşıntı yapar çünkü.
Olabilir canım malum şisman bir kadınım elbet birşey var şuanda sağ kolumun üstü kipkırmızi bi size yaziyorum bi yandan da kaşınıyorum :bicak:

Ay çok ilginçmiş ama ben şimdiye kadar görürdüm o böcukleri heralde çok iyi görüyorum uçan tozu bile görürüm :KK70: dediğin gibi butün testleri yaptırmam lazım artık :110:

Olabilir canım malum şisman bir kadınım elbet birşey var şuanda sağ kolumun üstü kipkırmızi bi size yaziyorum bi yandan da kaşınıyorum :bicak:

İhmal etme bebeyims :KK200:

Ay çok ilginçmiş ama ben şimdiye kadar görürdüm o böcukleri heralde çok iyi görüyorum uçan tozu bile görürüm :KK70: dediğin gibi butün testleri yaptırmam lazım artık :110:

Şimdiden geçmiş olsun diyelim o zaman.
Bari çıplak elle kaşıma, eğer cilt üzerindeki bir durumsa yayarsın da.
Hiç dayanamıyorsan bi mendil gibi bi şeyle yavaşça kaşı.

Şimdiden geçmiş olsun diyelim o zaman.
Bari çıplak elle kaşıma, eğer cilt üzerindeki bir durumsa yayarsın da.
Hiç dayanamıyorsan bi mendil gibi bi şeyle yavaşça kaşı.
Heryerim kaşınıyor zaten canım yayılmıs yayılacağı kadar :27: ama hep kolanya falan sürüyorum da pek fayda etmiyor 2dk kesiyor

Duştan sonra demişsiniz.

Duş jeli, şampuan ve sıcak su da yapabilir. İlk ikisini değiştirin. Geçmezse doktora gözükün bir.

Alerji sonradan da oluşabiliyor annemin 45 yaşından sonra bazı bitkilere alerjisi başladı. Kadın doğdu doğalı bağda bostanda çalışırdı bir şey olmazdı. Sen de eğer evinde bitki filan varsa deterjan şampuan filan değiştiysen ondan da olur. Evinde çiçek varsa cinsini öğrenip fotoğraf çekip gidersen işine yarayabilir. Bana sormuşlardı evdeki çiçeklerin cinsini.

Aynısı bende de olmuştu. Duş sayımı iki günde bire indirdim. Keseyi falan her dusta yapmamaya başladım. Üreli bir krem verdi doktor, onu kullandım ve geçti. Ürederm veya exipial lipo olabilir.

Ben de dustan sonra inanilmaz kasinirim ama benimki mevsimsel oluyor, belki seninki de oyledir. Dustan cikinca hemen kasinan neresi varsa kurut havluyla, ve kasinan bolgeyi isit. Ben bu sekilde kasinmadan atlatiyorum

Bir tanidigimizin suya alerjisi var, yikandikca deli gibi kasiniyor. Ama dus disinda da kasiniyormussun. Acaba yemek aliskanligini falan mi degistirdin. Doktora mutlaka git bence. Kasinti cok fena bir sey, benim de marmara denizine alerjim var bilirim.

Alerji sonradan da oluşabiliyor annemin 45 yaşından sonra bazı bitkilere alerjisi başladı. Kadın doğdu doğalı bağda bostanda çalışırdı bir şey olmazdı. Sen de eğer evinde bitki filan varsa deterjan şampuan filan değiştiysen ondan da olur. Evinde çiçek varsa cinsini öğrenip fotoğraf çekip gidersen işine yarayabilir. Bana sormuşlardı evdeki çiçeklerin cinsini.
Çicek yok ama ya yediğim bişey bu yaştan sonra(35) yada deterjan falan etkiliyor diye düşünüyorum bende canım

Aynısı bende de olmuştu. Duş sayımı iki günde bire indirdim. Keseyi falan her dusta yapmamaya başladım. Üreli bir krem verdi doktor, onu kullandım ve geçti. Ürederm veya exipial lipo olabilir.
Inş. Benimde geçer bir dr gideyimde sanki suanda ayaklarimı bişey dişliyor off :olamaz:

Ben de dustan sonra inanilmaz kasinirim ama benimki mevsimsel oluyor, belki seninki de oyledir. Dustan cikinca hemen kasinan neresi varsa kurut havluyla, ve kasinan bolgeyi isit. Ben bu sekilde kasinmadan atlatiyorum
Teşekkür ederim canım denicem :KK15:

Bir tanidigimizin suya alerjisi var, yikandikca deli gibi kasiniyor. Ama dus disinda da kasiniyormussun. Acaba yemek aliskanligini falan mi degistirdin. Doktora mutlaka git bence. Kasinti cok fena bir sey, benim de marmara denizine alerjim var bilirim.
Ay suya alerjim olmasın lütfen :KK17: çok yıkanırim yıkanmadan duramAm :silah:

Bende de her banyodan sonra değil de bazı zamanlar oluyor kaşıntı, özellikle kollarımda. Çıldıracak gibi oluyorum bende. Giyindikten bir süre sonra geçiyor. Tutamayıp kaşınsam her tarafım yara bere içinde kalır. Zaman zaman sular mı mikroplu akıyor acaba diye düşünüyorum çünki her zaman olmuyor bu kaşıntı.

Bende de her banyodan sonra değil de bazı zamanlar oluyor kaşıntı, özellikle kollarımda. Çıldıracak gibi oluyorum bende. Giyindikten bir süre sonra geçiyor. Tutamayıp kaşınsam her tarafım yara bere içinde kalır. Zaman zaman sular mı mikroplu akıyor acaba diye düşünüyorum çünki her zaman olmuyor bu kaşıntı.
Benim her banyodan sonra maalesef daha çok kaşınıyor bugün daha duş almadım ama hala kaşıntım var heryerim kaşınıyor :olamaz:
apse var mı dişinizde o da kaşıntı yapıyomuş
Dişlerimde bir problem yok :110:

Kızlar bayağı bir zamandır kıştan beri diyeyim vücudum kaşınıyor. Önceden daha çok ayak bileklerim ayaklarım bacaklarım kaşınıyordu, şimdi ise özellikle duş aldiktan sonra ( her gün duş alırım) çıldırır vaziyette kaşınıyorum en son bu kaşıntıya kafamda eklendi :olamaz:

Bu kaşıntı batma gibi kaşımadan durmam mümkün değil :silah: bazen kaşıdığım yerde hiç birsey olmuyor bazen minik kızarıklık oluyor :deli:
Şimdi bana bi yardımcı olun ben hangi dr a gideyim alerji testimi yoksa kan tertimi ne yaptırıcam bezdim artık :hasta:

Başlığıda yanlıs yazmışım ya :KK11:
hamıleyken aynen boyle kasınmıstım bacaklarım yara ıcındeydı uyuyamazdım cok fenaydı cok

cıldıyeye gıtmen lazım oncelıkle

gecmıs olsun

Annemde de aynı durum vardı.
Dr kuruluk dedi. Cildiyeci. Sıcak suyla duş almamasını ve kullandığı sabunu değiştirmesini önerdi.
Ve kremler kremler tabi.
Çok Geçmiş olsun
Söyleyeceklerim bu kadar:dondurma:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back