How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Çılrırıcam (kaşıntı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bibibella

Pro Üye
20 Ocak 2010
45.984
163.585
1.123
43
Kızlar bayağı bir zamandır kıştan beri diyeyim vücudum kaşınıyor. Önceden daha çok ayak bileklerim ayaklarım bacaklarım kaşınıyordu, şimdi ise özellikle duş aldiktan sonra ( her gün duş alırım) çıldırır vaziyette kaşınıyorum en son bu kaşıntıya kafamda eklendi :olamaz:

Bu kaşıntı batma gibi kaşımadan durmam mümkün değil :silah: bazen kaşıdığım yerde hiç birsey olmuyor bazen minik kızarıklık oluyor :deli:
Şimdi bana bi yardımcı olun ben hangi dr a gideyim alerji testimi yoksa kan tertimi ne yaptırıcam bezdim artık :hasta:

Başlığıda yanlıs yazmışım ya :KK11:

Kızlar konu çok eski :70:

Son düzenleme:
Kuruduğunu düşünmüyorum kurusa farkederim sağol :KK50:
Tatlım ben de arkadaşa katılıyorum.
Bir arkadaşım vardı,kadın kaşımaktan koparıyordu her yerini.Özellikle de banyodan sonra.
Doktor kremler vs verdi ve dedi ki kesinlikle nemlendirici kremini eksik etme.Her banyodan sonra tüm vücuda.
İlahiyatçılardan bile duydum aynı şeyi.
Geçen ay da ben öyle kaşınmaya başlamıştım ve nemlendirici sürünce geçti.

muz ye bibi bol bol..
vücutta birşey eksikliğinden kaynaklanıyorda şimdi adını unuttum..
kanata kadar kaşırdım bacaklarım yara bere içindeydi hamileyken..

Büyük ihtimal alerjik bi hastalık. Bir cildiye doktoruna görünun bence. Ayrıca bir iç organ hastalığının da belirtisi olabilir kaşıntı. Ihmal etmeyin derim. Geçmiş olsun..

Uyuz mu oldunuz acaba? Onda insanın kaşıdıkça kaşıyası gelirmiş yanlış anlamayında :ıslık:
Yok canım yanlış anlamam ama uyuz değil eminim :KK48:
bence alerjik gibi duruyor
benim elim de una değince öyle oluyor
Bende acaba deterjana veya yediğim bişeymi dokunuyor diye düşünmekteyim :110:

Tatlım ben de arkadaşa katılıyorum.
Bir arkadaşım vardı,kadın kaşımaktan koparıyordu her yerini.Özellikle de banyodan sonra.
Doktor kremler vs verdi ve dedi ki kesinlikle nemlendirici kremini eksik etme.Her banyodan sonra tüm vücuda.
İlahiyatçılardan bile duydum aynı şeyi.
Geçen ay da ben öyle kaşınmaya başlamıştım ve nemlendirici sürünce geçti.
Denicem ama ben daha çok alerjik olduğunu düşünüyorum canim sağol :KK15:

Ha birde birşey daha eklim mesela elimi veya ayaklarımı biyere dayadım tuttum (biraz sıkı sekilde) sonra çektikten sonra o kısımlar çok daha fazla kaşınıyor

muz ye bibi bol bol..
vücutta birşey eksikliğinden kaynaklanıyorda şimdi adını unuttum..
kanata kadar kaşırdım bacaklarım yara bere içindeydi hamileyken..

Büyük ihtimal alerjik bi hastalık. Bir cildiye doktoruna görünun bence. Ayrıca bir iç organ hastalığının da belirtisi olabilir kaşıntı. Ihmal etmeyin derim. Geçmiş olsun..
Teşekkür ederim kızlar :KK50:

Psikolojik olabilir. Bende de bu durum vardı cildiyeye gittim kan testi yaptı bir şey görünmüyor dedi ilaç verdi bir süre kullandım geçti.

Kaşıntının çok sebebi var Bibi, içten gelen bir şey olabilir, dış etkenler olabilir, psikolojik olabilir, fizyolojik olabilir her şeyi didik didik etmelisiniz.

Dahiliye ile başlayın, alerji testlerin yapılsın, çıkan sonuca göre devamı gelir.
Kaşıntıyla ilgili bir örnek vereyim umulmadık bir durum tabi bu:
Anneannem dedemin vefatından sonra bir süre tek başına yaşadı müstakil evinde, kimseye gelmek istemedi.
Biz torunları, evlatları ara ara yanına gittik yatıya kaldık, okuldan-işten fırsat buldukça.

En son bir kaşınma peydah olduydu kadıncağızda... Doktora götürdüler, ıcık cıcık bi ton test yapıldı edildi, bir şey çıkmadı.
Haliyle psikolojik olduğuna karar verdiler, ona göre ilaçlar kullanıyordu, kaşıntıyı kesmesi için kremlerle destekleniyordu filan. Neyse, kısa keseyim; bir gün ben kalayım dedim yanında, çok da hassastır cildim. Aman Allah'ım ne biçim bir kaşıntı, yer yer var gibi yok gibi bacaklarımda. Yıkadım bacakları, daha da arttı vs.

Sonra gittim güneşin altına, bacaklarımı uzattım, elime de aldım anneannemin yakın gözlüğünü büyüteç gibi kullanmak için. Ve ten renginde, gözle görülmesi gerçekten çok zor bir sürü böcü gördüm ayağımın üzerinde. Kaşıntıyı yapan onlarmış meğer (Bakımsız kalan çatıyı böcü basmış tahta kurdu gibi değişik bir şey işte, oradan da evin içine girmişler). Evini komple ilaçlattık, aldık getirdik, elbiselerini çöpe attık vs vs... Kadının kaşıntısı kesildi. O böcekler belli bi kan mıdır artık nedir, onun kokusuna gelirmiş, bi anneannemle beni kaşındırmıştı.

Yani her şeye bakılması lazım Bibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back