Tatlı Tarifi Çilekli Tartolet- Efsane Un Sponsorluğunda

retro_hippo

🏅🏅
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2018
9.937
37.180
498
Çilekli tartolet 🍓

Bugün sizlere harika bir pastacı kreması ile yaptığımız çilekli tartoletlerle geldim 🤗 ben çilekli yaptım ama siz istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz 😄

Malzemeler
20191018_145929.webp

Pastacı kreması
3.5 su bardağı süt
2 kaşık tepeleme nişasta
2 kaşık tepeleme un
2 yumurta sarısı
Vanilya
1 çay bardağı toz şeker
Krem şanti
1 tatlı kaşığı Tereyağ

Tartolet hamuru
125 gr tereyağ
1 yumurta
2 bardak un
4 kaşık pudre şekeri
Yarım paket kabartma tozu

Üzeri için
Çilek
20191018_192225.webp

Yapılışı
Öncelikle tartoletlerimizin hamurundan başlayalım. Unu bir karıştırma kabına alalım . Orta kısmına oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve kabartma tozunu aktarın.

Orta kısmından kenarlara doğru tüm malzemeyi karıştırmaya başladığınız tart hamurunu özleşene kadar elinizle yoğuralım. Streç filmle sarıp buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirilelim.

Toparlanan hamuru, hafif bir şekilde unladığınız mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın.

Küçük tartolet kalıplarının iç kısımlarını kaplayacak hamurları yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ağzıyla kesin.

Hamurları hafifçe bastırarak tart kalıplarına yayın, kalıbın kenar kısımlarının şeklini hamurun da almasını sağlayın. Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine küçük delikler açın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15 dakika hafif bir renk alana kadar tartolet hamurlarını pişirin.

Şimdi gelelim pastacı kremasına.. krem şanti ve tereyağ hariç bütün malzemeleri küçük bir tencere alalım ve kıvam alana kadar pişirelim. Sonrasında sıcakken tereyağı ekleyip eritelim.. ara ara karıştırarak soğumasını bekleyelim.. iyice soğuyunca 1 paket toz krem şantiyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpalım. En az 6-7 dakika.. Sonrasında hazır olan kremamızı sıkma poşetine o yoksa buzdolabına poşetine koyalım.

Kremamızı poşet yardımı ile tartolet hamurlarımızın üstüne sıkıp çilek veya başka bir meyve ile süsleyelim. Buzdolabında krema donana kadar dinlendirelim.

Ve sunum
20191018_195207.webp

20191018_193821.webp
20191018_195238.webp
20191018_195100.webp

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😊

Son düzenleme:
Nevo cilekle suslu tatlilar kaldirilsin:53:cok şık duruyo cunkum:45:saka yapiyorum tabi ki ellerinr saglik hipo cum❤️❤️❤️
Ellerine saglik canim :KK68:
Hazır gibi olmuş🥰Ellerine sağlık canım,yarışmada bol şanslar :KK68:
Ellerine sağlık tatlım başarılar😘
Ama ben cok sevirem ;) :KK200:
Çok teşekkür ederim hanımlar mesjları şimdi gördüm 😊 güzel duruyo ama klasik tatlıların yanında pek şansı olmaz 😁

Back
X