- 11 Mart 2013
- 9.602
- 12.967
- Konu Sahibi kariyerkadin
Benim evde de aynisi oluyorCanavarlar bitirdi bile yenisini yapalım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim evde de aynisi oluyorCanavarlar bitirdi bile yenisini yapalım
Alindacim ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor. Sansin bol olsun kuzum. Başarılar dilerim.Herkese iyi geceleeer! Assolistler en son tarif paylaşırmış deyip son dakika golü atıyorum
Bu kez bol çilekli bir tarifle geldim. Yumuşacık kekin üzerine mis kokulu muhallebi, en üstüne de nefis çilek sosu... Zaten çileğin yakışmadığı bir pasta, bir kek, bir muhallebi olur muymuş hiç Hadi o zaman tarife!
Kekimizin malzemeleri:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ (ben ayçiçek yağı kullandım)
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Eki Görüntüle 2631768
Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
Eki Görüntüle 2631715
Eki Görüntüle 2631769
Ardından süt, yağ, kabartma tozu ve unu ekleyip kıvam alana dek çırpmaya devam edelim.
Eki Görüntüle 2631770
Tart kabımızı bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım ve kek harcımızı kaba dökelim. 170 derece fırında kontrol ederek 20-30 dakika pişirelim. (Fırından fırına değişiklik gösterebilir.)
Eki Görüntüle 2631771
Kekimiz fırında güzelce pişerken muhallebili kremayı hazırlayalım. Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
100 gram Pınar Labne
Eki Görüntüle 2631772
Tereyağı, labne ve vanilin hariç tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Eki Görüntüle 2631725
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekleyelim karıştıralım. Daha sonra soğumaya bırakalım.
Eki Görüntüle 2631773
Eki Görüntüle 2631775
Soğuyan muhallebiye labneyi ekleyelim ve mikserle karıştıralım.
Eki Görüntüle 2631776
Pişen kekimizi fırından çıkaralım. İlk sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
Eki Görüntüle 2631731
Sıcaklığı geçen kekimizi bir servis tabağına ters çevirip koyduktan sonra soğuyan muhallebiyi de kekimizin üzerine dökelim.
Eki Görüntüle 2631777
Sıra geldi işin renkli kısmına: çilekli sos! Malzemeler:
Bir kase çilek (yıkanıp ayıklanmış)
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
Eki Görüntüle 2631778
Çileklerimizi püre haline getirelim. Ben robota attım.
Eki Görüntüle 2631736
Küçük bir sos tenceresine çilek püresini, şekeri ve nişastayı alıp kaynayana kadar karıştıralım.
Eki Görüntüle 2631779
Çilekli sosun ilk sıcaklığı geçtikten sonra muhallebinin üzerine kontrollüce dökerek yayalım.
Eki Görüntüle 2631764
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Biz karadut ve çilek uyumunu çok sevdik. Deneyeceklere afiyet olsun!
Eki Görüntüle 2631782 Eki Görüntüle 2631783 Eki Görüntüle 2631784 Eki Görüntüle 2631785 Eki Görüntüle 2631786 Eki Görüntüle 2631787
Not: Çekimde bolca emeği geçen eşime teşekkürler
Canavarlar bitirdi bile yenisini yapalım
senin tatlı ne zaman geliyo örtmenim :)Alindacim ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor. Sansin bol olsun kuzum. Başarılar dilerim.
Elalisim yapamadım kuzum. Bugün yine hastanedeydim.senin tatlı ne zaman geliyo örtmenim :)
hasta mısınElalisim yapamadım kuzum. Bugün yine hastanedeydim.
Bir dahakine inşallah. Birazcık başım ağrıyor. Mr de bir şey de çıkmadı. İyi olacağım inşallah...
Alindacim ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor. Sansin bol olsun kuzum. Başarılar dilerim.
Çok teşekkür ederim ablacım sana da çok geçmiş olsunElalisim yapamadım kuzum. Bugün yine hastanedeydim.
Bir dahakine inşallah. Birazcık başım ağrıyor. Mr de bir şey de çıkmadı. İyi olacağım inşallah...
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor bol şans yarışmadaHerkese iyi geceleeer! Assolistler en son tarif paylaşırmış deyip son dakika golü atıyorum
Bu kez bol çilekli bir tarifle geldim. Yumuşacık kekin üzerine mis kokulu muhallebi, en üstüne de nefis çilek sosu... Zaten çileğin yakışmadığı bir pasta, bir kek, bir muhallebi olur muymuş hiç Hadi o zaman tarife!
Kekimizin malzemeleri:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Eki Görüntüle 2631768
Eki Görüntüle 2631715
Eki Görüntüle 2631769
Ardından süt, yağ, kabartma tozu ve unu ekleyip kıvam alana dek çırpmaya devam edelim.
Eki Görüntüle 2631770
Tart kabımızı bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım ve kek harcımızı kaba dökelim. 170 derece fırında kontrol ederek 20-30 dakika pişirelim. (Fırından fırına değişiklik gösterebilir.)
Eki Görüntüle 2631771
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
100 gram Pınar Labne
Eki Görüntüle 2631772
Tereyağı, labne ve vanilin hariç tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Eki Görüntüle 2631725
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekleyelim karıştıralım. Daha sonra soğumaya bırakalım.
Eki Görüntüle 2631773
Eki Görüntüle 2631775
Eki Görüntüle 2631776
Eki Görüntüle 2631731
Sıcaklığı geçen kekimizi bir servis tabağına ters çevirip koyduktan sonra soğuyan muhallebiyi de kekimizin üzerine dökelim.
Eki Görüntüle 2631777
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
Eki Görüntüle 2631778
Eki Görüntüle 2631736
Küçük bir sos tenceresine çilek püresini, şekeri ve nişastayı alıp kaynayana kadar karıştıralım.
Eki Görüntüle 2631779
Çilekli sosun ilk sıcaklığı geçtikten sonra muhallebinin üzerine kontrollüce dökerek yayalım.
Eki Görüntüle 2631764
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Biz karadut ve çilek uyumunu çok sevdik. Deneyeceklere afiyet olsun!
Eki Görüntüle 2631782 Eki Görüntüle 2631783 Eki Görüntüle 2631784 Eki Görüntüle 2631785 Eki Görüntüle 2631786 Eki Görüntüle 2631787
Teşekkür ederimmEllerine sağlık çok güzel görünüyor bol şans yarışmada
Rica ederim canımTeşekkür ederimm
Canım mr de bir şey çıkmadı ama beş gündür migrene benzemeyen tuhaf bir ağrı var. Doktor gerginlikten dedi... sağ ol kuzum geçer inşallah.hasta mısın
neden ağrıyor başın
çok iyi ol inşallah ❤
Ellerine sağlık Alinda.Sunumun çok güzel.Oylamadaki önceki görsel daha güzeldi bütün olan.Bir de keşke alt kekin kakaolu olaydı daha iddialı olurdu.Sakın pes etme,annenin izinden gidiyorsun ,çok güzel sunumlarınHerkese iyi geceleeer! Assolistler en son tarif paylaşırmış deyip son dakika golü atıyorum
Kekimizin malzemeleri:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Eki Görüntüle 2631768
Eki Görüntüle 2631715
Eki Görüntüle 2631769
Eki Görüntüle 2631770
Eki Görüntüle 2631771
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
100 gram Pınar Labne
Eki Görüntüle 2631772
Eki Görüntüle 2631725
Eki Görüntüle 2631773
Eki Görüntüle 2631775
Eki Görüntüle 2631776
Eki Görüntüle 2631731
Eki Görüntüle 2631777
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
Eki Görüntüle 2631778
Eki Görüntüle 2631736
Eki Görüntüle 2631779
Eki Görüntüle 2631764
Çok iyi geldi bu değerli yorumun için çok teşekkür ederim kendimi hep daha çok geliştireceğimEllerine sağlık Alinda.Sunumun çok güzel.Oylamadaki önceki görsel daha güzeldi bütün olan.Bir de keşke alt kekin kakaolu olaydı daha iddialı olurdu.Sakın pes etme,annenin izinden gidiyorsun ,çok güzel sunumların