Kekler - Pastalar çilekli kek yardım

hayat777

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
473
76
98
Merhabalar bir konuda yardım isteyecektim..
geçen gün çilekli kek yaptım tadı çok güzel oldu.
kekini normal kek tarifinde yaptım kelepçeli kalıpda güzel de oldu.
üzerine hazır vanilyalı puding tarifinden 1 su bardağı az süt ile pişirdim ve kekin üzerine döktüm.
biraz soğuyunca üzerine
yarım kilo çilek, şeker, nişasta ile püre yapıp pişirip üzerine döktüm.
sonra üzerine çilekleri ikiye bölüp doğradım.
ve en sonda üzerine çilekli jöle döktüm görüntü çok güzeldi.
1 gün sonra kelepçeli kalıpdan çıkarttığım zaman kek hariç hepsi aktı gitti
acaba nerede hata yapmış olabilirim...

Merhabalar bir konuda yardım isteyecektim..
geçen gün çilekli kek yaptım tadı çok güzel oldu.
kekini normal kek tarifinde yaptım kelepçeli kalıpda güzel de oldu.
üzerine hazır vanilyalı puding tarifinden 1 su bardağı az süt ile pişirdim ve kekin üzerine döktüm.
biraz soğuyunca üzerine
yarım kilo çilek, şeker, nişasta ile püre yapıp pişirip üzerine döktüm.
sonra üzerine çilekleri ikiye bölüp doğradım.
ve en sonda üzerine çilekli jöle döktüm görüntü çok güzeldi.
1 gün sonra kelepçeli kalıpdan çıkarttığım zaman kek hariç hepsi aktı gitti
acaba nerede hata yapmış olabilirim...
muhtemelen pudingden kaynaklanmıştır çünkü puding akışkan bir yapıya sahip

her döktüğünüz kat için 1er saaat bekletip digerini dökmeliydin. vanilyalı puding döktün 1 saat dolapta yada dondurucuya atıcaktın yarım saat. sonra püre dökücektin oda 1 saat dolapta durucaktı. sonra digerı vs . vs. hepsını kontrol ede ede dökecektin. bıraz soguma ile olmuyor öyle kat kat seyler.zaman gerekli

Puding zaten sıvı olduğu için dedikleri gibi o yüzden bozulmuştur, puding yerine pastacı kreması da çöm güzel olur :KK200:

her döktüğünüz kat için 1er saaat bekletip digerini dökmeliydin. vanilyalı puding döktün 1 saat dolapta yada dondurucuya atıcaktın yarım saat. sonra püre dökücektin oda 1 saat dolapta durucaktı. sonra digerı vs . vs. hepsını kontrol ede ede dökecektin. bıraz soguma ile olmuyor öyle kat kat seyler.zaman gerekli
aynen beklettim bende

Tek üzerine bu kadar çeşit krema koyduysaniz ondan olmuştur

Ben pastası kreması yapıyorum bunun limonlusunu vanilyalı puding sıvı gelir katı olması lazım muhallebi gibi

aynen mantıklı pudingdendir ben benden kaynaklı değildir. :KK9: yapınızı pasta kreması varmı
Hazır paket halinde satılanlar var onları çok denedim güzel oluyor ama yok hazır kullanmak istemiyorum derseniz nette bir sürü var çoğu da bire bir tarif :KK200:

Hazır paket halinde satılanlar var onları çok denedim güzel oluyor ama yok hazır kullanmak istemiyorum derseniz nette bir sürü var çoğu da bire bir tarif :KK200:
hazır hiç denememiştim ben
genelde nette labne peynir ile var tatını bilmediğim için cesaret edemedim.

Tart kalıbına yapıyorum ben 2 yumurtalı normal kek içine 1 limon kabuğu rendeliyorum bide yarım çay bardağı limon suyu neyse kek oluyor soğuyor sonra un margarin süt şeker muhallebisini yapıyorum onun da içine 1 tatlı kaşığı limon rendeliyorum en son da krema koyuyorum sonra keki tart kalıbının çıkarıp ortasına muhallebisini döküyorum limon seven herkes çok beğeniyor isterseniz bide üstüne limonlu jöle yapabilirsiniz

hazır hiç denememiştim ben
genelde nette labne peynir ile var tatını bilmediğim için cesaret edemedim.
Pastacı kremasında labne olmaz, tiramisu kremasında olur :KK22:
Denediğim bir tarif;

2 su bardağı süt
2 kaşık un
Bir kaşık nişasta
Bir su bardağı toz şeker
Bir adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir paket vanilya

Yapılışı:
Tencerenin içine sütü dökün.
İçine un ve nişastayı ekleyerek hızlıca karıştırın. Ancak bu işlemi yaparken ocağın altını yakmayın.
Un ve nişasta sütün içinde eridikten sonra ocağın altını yakın ve hızlı bir şekilde her zaman aynı yöne doğru karıştırın.

Daha sonra içine şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Krema kıvam almaya başlayınca içine yumurtayı kırın ve hızlıca karıştırmaya devam edin.
Krema katılaşınca ve fokurdamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilya ile tereyağını içine atın. Tereyağı, eriyinceye kadar çırpın.
Pastacı kremasını ister sıcak isterse soğuk kullanabilirsiniz.

Tart kalıbına yapıyorum ben 2 yumurtalı normal kek içine 1 limon kabuğu rendeliyorum bide yarım çay bardağı limon suyu neyse kek oluyor soğuyor sonra un margarin süt şeker muhallebisini yapıyorum onun da içine 1 tatlı kaşığı limon rendeliyorum en son da krema koyuyorum sonra keki tart kalıbının çıkarıp ortasına muhallebisini döküyorum limon seven herkes çok beğeniyor isterseniz bide üstüne limonlu jöle yapabilirsiniz

bende
kek
muhallebi
çilek püresi
çilekli jöle

QUOTE="hayat777, post: 60350322, member: 809691"]
bende
kek
muhallebi
çilek püresi
çilekli jöle
[/QUOTE]
Çok güzel olur çilekli de ya bi de dolapta beklettin mi oyyy soğuk soğuk :kk77:

QUOTE="hayat777, post: 60350322, member: 809691"]
bende
kek
muhallebi
çilek püresi
çilekli jöle
Çok güzel olur çilekli de ya bi de dolapta beklettin mi oyyy soğuk soğuk :kk77:
[/QUOTE]

1 gün beklettim de dağıldı :(
hazır pastacı kreması kullanacağım yarın akşam tekrardan yapacam eşim istedi iş yerine götürecekmiş umarım dağılmaz

Pastacı kremasında labne olmaz, tiramisu kremasında olur :KK22:
Denediğim bir tarif;

2 su bardağı süt
2 kaşık un
Bir kaşık nişasta
Bir su bardağı toz şeker
Bir adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir paket vanilya

Yapılışı:
Tencerenin içine sütü dökün.
İçine un ve nişastayı ekleyerek hızlıca karıştırın. Ancak bu işlemi yaparken ocağın altını yakmayın.
Un ve nişasta sütün içinde eridikten sonra ocağın altını yakın ve hızlı bir şekilde her zaman aynı yöne doğru karıştırın.

Daha sonra içine şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Krema kıvam almaya başlayınca içine yumurtayı kırın ve hızlıca karıştırmaya devam edin.
Krema katılaşınca ve fokurdamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilya ile tereyağını içine atın. Tereyağı, eriyinceye kadar çırpın.
Pastacı kremasını ister sıcak isterse soğuk kullanabilirsiniz.

teşekkürler deneyeceğim yaptığımda sizede yazarım

Back
X