Çilek

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10
Sivilcelere karşı çilek ideal
Bol miktarda A, B ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineral maddeler içeren çilek, kansere karşı da önemli bir kalkan.
26 Haziran 2007 Salı 09:11
Bol miktarda A, B ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineral maddeler içeren çilek, kansere karşı da önemli bir kalkan.

Uzmanlara göre çilek; kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler taşıyor. Bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek olan çilek; çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkiye de sahip.

Romatizma ve gut hastalığına da iyi gelir
Çileğin diğer faydaları şöyle sıralanabilir: Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi var. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür. Ancak çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir.

Lekesiz olanları seçin
Çilek satın alırken; canlı kırmızı renkli ve lekesiz olanları seçin. Satın aldıktan hemen sonra tüketin. Buzdolabında 1-2 gün saklayacaksanız, saplarını koparmadan ve yıkamadan geniş bir kase içinde saklayın. Çilekleri yıkarken saplarını ayıklayın. Taze olarak sofrada yararlanılmasının yanı sıra çileğin pastası, reçeli, marmelatı, kompostosu, dondurması, şırası ve likörü de yapılabilir.

alıntı

Son düzenleyen: Moderatör:
tabii ki bunlar alerjisi olmayanlar için geçerli benim kardeşimin alerjisi var malese bırak yemeyi çocuk dokunmuyo bile çok fena gerçekten:çok üzgünüm:
bide şimdik çilekler hep hormonlu malesef ayva kadar çilekler var...:uhm:
yani dikkatli olmak lazım derim ben

Sivilcelere karşı çilek ideal
26 Haziran 2007 Salı 09:11

Uzmanlara göre çilek; kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler taşıyor. Bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek olan çilek; çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkiye de sahip.

Romatizma ve gut hastalığına da iyi gelir
Çileğin diğer faydaları şöyle sıralanabilir: Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi var. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür. Ancak çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir.

Lekesiz olanları seçin
Çilek satın alırken; canlı kırmızı renkli ve lekesiz olanları seçin. Satın aldıktan hemen sonra tüketin. Buzdolabında 1-2 gün saklayacaksanız, saplarını koparmadan ve yıkamadan geniş bir kase içinde saklayın. Çilekleri yıkarken saplarını ayıklayın. Taze olarak sofrada yararlanılmasının yanı sıra çileğin pastası, reçeli, marmelatı, kompostosu, dondurması, şırası ve likörü de yapılabilir.

alıntı
harikasınız.bende dutur bılgıleri çok severım ve çevremdekılerı bılgılendırırım.doktor musunuz pardon........

Dişlerinizin daha beyaz ve daha parlak olması için bir çileği ortadan kesip iç kısmı ile dişlerinizi ovabilirsiniz..Gerçekten faydalı oluyor..Çileğin bunca faydasının yanına bunu da ekliyim dedim..Catherina Zeta-Jones ve ben dişlerimizin beyazlığını çileğe borçluyuz...sırnaşık şeyyerimseniben

bende çileği çok severim yiyorumda
ama şu hormon olayı kafamı karıştırıyo

sağolasınız paylaşım için şimdi tamda mevsimi gelmişken süper oldu zaten bayıla bayıla yiyodum şimdi ise hiç ayılmadan yerim :):):)):)

X