• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Çıldırmak üzereyim!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

firefly38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
180
3
116
Kızım 8.ayının içinde.Zaten ek gıdalara geçiş sorunluydu.Bu gün yapılan testlerle iyice canım sıkıldı.Kızımda inek sütüne karşı alerji var.Süt ve süt ürünleri içeren ürünleri ne kızım nede emzirdiğim için ben yiyemeyeceğiz.:( kızım zaten zar zor yiyordu şimdi ben ne yedireceğim yaaa?Özelikle sabah kahvaltıları için acil önerilerinizi bekliyorum.Kızım zayıf düşecek diye çok korkuyorum:((Çok canım sıkkın...senağlama

canım üzülme allah büyük dert vermesin emziriyormuşsun heralde emzirmene devam et sadece süt ve süt ürünlerinimi tüketemiyor inek sütü yazmışsın eğer öyleyse keçi sütünden yapılan peynir yoğurt verbilirsin yumurta yedir benimde iktane bebeğim var küçük olan hiç kahvaltı yapmaz peynir veremiyorum yumurtayıda zar zor bir iki alıyor onuda yemiyor böyle işte hepimizin başında var
canını sıkma seni emdiği için gıdasız kalmaz canım yeterli gıdayı senden alır zaten tabi ek besin vermen gerekiyor doktorun seni bilgilendirmiştir

Gülüm sadece inek sütü değil , keçi manda vs... , ayrıca 1 yaşından önce yumurtada yasak.Ne yapacağımı şaşırdım:( Evet emziriyorum ama ne kadar yetiyordur ki :( bunada şükür tabikide insanın canı sıkılıyor

Nedir önerileriniz.Ben kahvaltıda ekmek içiyle pekmez ve meyve suyunu karıştırayım diyorum.Başka ne ekleyebilirim sizce.Çorba tariflerinide verirseniz sevinirim.

Nedir önerileriniz.Ben kahvaltıda ekmek içiyle pekmez ve meyve suyunu karıştırayım diyorum.Başka ne ekleyebilirim sizce.Çorba tariflerinide verirseniz sevinirim.

bal vere bilirsin aslında meyveler bitmeden armut seftali marmelatı yapa bilirsinen azından kahvaltıda sıkısmazsın
pekmezli nisastalı veya unla muhallebi sadece un su seker ile muhallebi kayısı kurusu ezip kahvaltısına katabilirsin ve birsürü corba ceşidi var su ile yapılan ve bildigim kadarıyla böyle bebekler icin özel mamalar bile var cok sıkıstığın zaman onlardan faydalana bilirsin üzülme annesi herkes süt icerek büyümüyor malesef bir cok bebek var cay ve ekmekle büyüyen hemde bizim cocuklardan daha sağlam bol bol emzir en güzel besin zaten anne sütü yerini hic bir sey tutmaz

cnm eğer kahvaltıda mama yaoıcaksan:
bal için erken bu arada 1 yaş öncesi için önerilmiyo, alerjenmiş
yumurta, ceviz(ezilmiş şekilde)bebe büskivisi, pekmez, tahin , azcıkta tereyağ koysan( arada fazla değil )bunları meyve suyunda, yada ıhlamur içine falan ezip yedirebilirsin

Kendinizi bu kadar yipratmayin bosuna..Sut alerjisi bildigim kadariyla gecici ama bu sure zarfinda 'soya sutu' kullanabilirsiniz.

SOYA SÜTÜ

Soya sütü soya fasülyesinin zengin içerikli sütüdür. Zengin besin değeri sayesinde soya sütü pek çok farklı şekilde kullanılabilir.

Soya sütü Çin ve Japonya'da taze olarak sütü yüzlerce yıldan beri uygulanan basit bir teknikle elde edilmektedir. Ev ortamında basit tekniklerle elde edilebilecek olan soya sütü sağlık için önemli bir yer tutmaktadır.

SOYA SÜTÜNÜN ALINIP SAKLANMASI

Soya sütünü ekolojik ürün mağazalarında bulmak mümkündür.

SOYA SÜTÜNÜN BESİN DEĞERİ

Sade soya sütü, protein açısından zengindir. B vitamini ve demir kaynağıdır. Soya sütünde, süt şekeri laktozu bulunmaz. Bu nedenle soya sütü, laktoz hassasiyeti olan insanlar açısından iyi bir tercih olacaktır.

Soya sütü inek sütüne alerjik olan insanlar ve veganlar (hayvansal hiçbir ürün kullanmayanlar) için de çok iyi bir alternatiftir.

canım bal sakınverme 1 yaşından önce bal çocuklara verilmez çok ağır geliyor felç bile edbiliyormuş

Evet bal 1 yaşından önce ağır olabiliyormuş.Bisküvi de süt ihtiva ettiği için veremiyorumYumutayıda 1 yaşından önce verme dedi doktorumuz.Alerji riski yüksek diye.Sevgili janet bahsettiğin şekilde deniyeceğim muhallebiyi.Soya sütünüde bir araştırayım bakim..Kızlar hepinize ayrı ayrı tşk ederim.ılginiz gerçekten morelimi yerine getirdi.

yumrta yasak olduğunu ilk defa duydum.... peynir yemeyecek yumurta yemeyecek eeee ne yiyecek.....
süt alrjisi olanlar peynir yoğurt yemiyormu...benim bildiğim direk olarak süt yasak.... yoksa süt ürünleri işlem gördüğü için yedirilir.. ayrıca yumurta ya allerjisi olduğunu yedirmeden bilemezsinki.... yedir öyle gör...kaşıntıları olur alerjisi varsa eğer... ben kızıma sabah kahvaltısında az peynir-muz-tatlı kaşığı pekmez- cicibe yada ekmek-yumurta hepsini ılık suyla çatalla ezip verirdim.... çocuklar bayılır böyle kahvaltılara...

evet bal 1 yaşından önce ağır olabiliyormuş.bisküvi de süt ihtiva ettiği için veremiyorumyumutayıda 1 yaşından önce verme dedi doktorumuz.alerji riski yüksek diye.sevgili janet bahsettiğin şekilde deniyeceğim muhallebiyi.soya sütünüde bir araştırayım bakim..kızlar hepinize ayrı ayrı tşk ederim.ilginiz gerçekten morelimi yerine getirdi.

canım çok geçmiş olsun ama yinede bunada şükür demek gerekiyor. Zaten süt alerjisi geçici ama işte geçene kadarda çok bunaltır. Cuma ünüde ben oğluma test yaptıracağım merak ettiğim canı çok yanıyor mu test yaparken . Ben çok tedirginim de o yüzden sordum. Benim oğluma sırtından yapılacakmış

canım bal sakınverme 1 yaşından önce bal çocuklara verilmez çok ağır geliyor felç bile edbiliyormuş

bunu daha öncede duymuştum ama kafama takılan bişey var ozaman neden ballı mamalar var... yada o 1yaşından büyükler için mi? :uhm:

canım çok geçmiş olsun ama yinede bunada şükür demek gerekiyor. Zaten süt alerjisi geçici ama işte geçene kadarda çok bunaltır. Cuma ünüde ben oğluma test yaptıracağım merak ettiğim canı çok yanıyor mu test yaparken . Ben çok tedirginim de o yüzden sordum. Benim oğluma sırtından yapılacakmış

Tşk ederim sehercim , haklısın bunada şükür.Alerji testi yaparken değilde alerji testi yapmaya gerek var mı diye kan tahlili için kan almaya çalıştıklarında çok ağladı.Damarı kolay bulamadılar yavrum çok ağladı bende bayılıyordum sinirden:( 1 yaşından küçük bebeklere alerji testi yapılıp yapılmayacağı kan testi sonucuna göre karar veriliyor.Kızımın ki normalin biraz üzeirnde çıktığı için teste karar veridi.Sağ kolunun iç kısmında 3 yere ufacık iğneyi batırıp üzerine sıvı sürüldü.10 dk bekleyip gözlemlendi.Genel alerji değilde süte alerjisi çıktı.Umarım senin yavrunun bişiyi çıkmaz..

bunu daha öncede duymuştum ama kafama takılan bişey var ozaman neden ballı mamalar var... yada o 1yaşından büyükler için mi? :uhm:

Haklısın valla bende anlayamıyorum.Üzerinde 6 aylıklar için vs yazıyor.Ben yinede 1 yaşından önce kesinlikle vermeyi düşünmüyorum.

Kızlar doktorumuz bir mama kullanmamızı istedi.Adı NEOCATE .Bildiğiniz üzere kızımın süt alerjisi sebebiyle bişi yediremiyorum.Bu mama çok pahalı yaklaşık 200-300 ytl gibi...o sebeple hastanede ücretsiz alabilmemiz için bir rapor hazırlandı.Başhekim ve çeşitli birimlerden onaylatıp eczaneden ücretsiz alabildik.Bu mamayı yediği zaman yeterli besinleri almış olacakmış.Sadece damak tadı gelişsin diye elbette diğer gıdalardanda tatdırabilirsin dedi doktorumuz.Kızıma denedim hiç sevmedi ama yedirmeye çalışcam tabi.Aynı sorunları yaşayan arkadaşların bilgisine....

Kızım 8.ayının içinde.Zaten ek gıdalara geçiş sorunluydu.Bu gün yapılan testlerle iyice canım sıkıldı.Kızımda inek sütüne karşı alerji var.Süt ve süt ürünleri içeren ürünleri ne kızım nede emzirdiğim için ben yiyemeyeceğiz.:( kızım zaten zar zor yiyordu şimdi ben ne yedireceğim yaaa?Özelikle sabah kahvaltıları için acil önerilerinizi bekliyorum.Kızım zayıf düşecek diye çok korkuyorum:((Çok canım sıkkın...senağlama

geçmiş lsun canım zor bir olay eminim duymuştum bazı arkadaşlardan
doktorunuza sorun bakalım keçi sütü verilebilirmi verilebiliyor diye biliyorum ama iyice öğren yinede ve çok besleyici ve anne sütüne en yakın süt olarak bilinir keçi sütü bilgin olsun

geçmiş lsun canım zor bir olay eminim duymuştum bazı arkadaşlardan
doktorunuza sorun bakalım keçi sütü verilebilirmi verilebiliyor diye biliyorum ama iyice öğren yinede ve çok besleyici ve anne sütüne en yakın süt olarak bilinir keçi sütü bilgin olsun

Tşk ederim papatyam.Malesef keçi sütü ,manda sütü de yasak :(

Canım, ben şimdi baştan sona okudum da birşeyi merak ediyorum. Kızına süt içirdiğinde
ne oluyor. Karın ağrısı kusma vs.. Teşhiş kesin doğru mu? Bazen yanlışlık oluyor da. Eğer
öyleyse çocuk sütten mahrum kalmasın.
Ama çareler var tabii. İnek sütü proteinine alerjili bebekler için artık firmalar çok şükür
ürün çıkarıyorlar.

Back