Nişan çıldırıcam sanırım:((

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
yazıklar olsun böylelerine işte... banada bayramda kimse gelmedi işte.. demekki işler ciddiye binince herşey değişiyo(

bence şımarıklığınla bu davranışı haketmişsin arkadaşım kusura bakma! insanlar ellerinden geldiğince bohçalarını hazırlamışlar, seni çağırmamışlarsa ne olmuş yani. onlar da sana sokaktan çöp getirmediler ya, gönüllerini yapmak için bi kaç sefer giyiversen ölür müsün? kötü niyetle yaptıklarını da düşünmüyorum demişsin ama sonra buraya yazdığın gibi onlara da çemkirdiysen, beğenmezsem veririm birisine gibi düşüncelerini onlara da hissettirdiysen neden gelsinler ki. Allah dağına göre kar verir demişler. bu şımarıklığınla dua et de nişanlın seni bırakmasın, bohçayla elin böğründe kalma.

,,,,,,,,

Ne alakası var şımarıklıkla. Hazırlayanlar elli kere hazırlamayacaklar ya bu bohçayı. Özenli olsun ki kızcağız kimseye mahcup olmasın. İnsan istiyor ki herşey gönlümce olsun. İstemeye de devam et güzelim. Elinden geldiğince içinde ukde bıraktırma hiçbir şeyi. Aman masraf olmasın aman şöyle olsun, böyle olmasın deme. İçinde ukde kalınca insan hatırlamak bile istemiyor o anıları. Sen yine ciciliğini bozmadan mudahale et duruma...

Alakası şu ki; insanların kötü niyetli olmadıklarını söylüyor gelin hanım ama aldıklarına da laf ediyor. Demek ki insanların yapabilecekleri bu kadar. Durumla memnun olmamak, daha fazlasını istemek, aldıklarını veririm başkasına beğenmezsem demek de benim fikrime göre şımarıklıktır.

Ya güzelim kızma ama büyütüyorsun daha bunlar neki.bende geçtim bu evreden.kaynanam gelmek istedi bende hadi sırf daha ilk baştan istemiyor beni gelin demesin diye onu ve annemi götürdüm.istediğimi gne aldım.(nişan kıyafetimi özel izmirden almıştım nişanlımla)işte gecelikti,iç çamaşırıydı,ayakkabıydı,çanta falan fıstık başka bişey alınmıyorki.he aldırırsan birde klasik bir takım ama nişanlım ödediğinden ben aldırmadım.senin aldıklarını onlar onların aldıklarını siz ödüyorsunuz.yani 4 saat içinde hepsi bitiyor.bohçada benim için gelen başka bişiy yoktu,yicek içcek hariç:SSS ama ben neden götürdüm düğün alışverişinde sadece nişanlımla gitcek için.nişanda götürdüm düğünde götüremem dicem :))gerçi çok bişeye karışmadı allah var ama çok yoruluyor her gittiğimiz yerde oturuyo buda otomatikman hızımızı yavaşlatıyor.birde cümbür cemaat gidince mağaza sahipleride yoluncaz kaz gibi bakıyor DDDsen hiç takma kafanı böyle şeylere kaldır sandığa gitsin.sen kıyafetini kendin beğen diğerleri önemli değil.gecelikmiş oymuş buymuş.kendin beğendiğini alırsın.

ya arkadaşım sanane ne yazarsam yazarım sanamı sorucam bu benim sorunum... ben onlara hiç bir gün surat asmadım kendi yaptıklarıma karşılık onların yaptıklar ağırıma geldi.. bu kadar isyan ettiysem demekki bi sorun var sen ne biliyosunki horoz gibi ötüyosun sedergine hanım......

bu konuyu başlatan sorunu yaşayan kim bilmiyorum ama şunu söylemek istiyorum sakıun ama sakın sana değer vermeyen birileriyle bu ilişkiye devam etme inanki tek cananı değpil ailesyşle beraber kocanı alıyrsun çok üzülrsn emin ol kimse kjendini ezdrmesn ya herks haddini blsn geln alıyrsan hakkıyla alacaksan he paranmı yok ozaman insan gibi konuşacaksn ki karşındaki hoş göreblsn

ağzına sağlık canım.. biz bunların hepsini konuştuk ve sanki konuşulmamış gibi davranıldı. hayır konuşmasak söylemesek tamam haklılar diyecem... bana deseler kızım elimizden bu geliyo kabul ederim ama öyle bişeyde yok.... bide en çok kızdığım şey şu; bohça getiriyosun temiz olsun dimi? tamam çok önceden almış olabilirsin ama yıka ütüle öyle getir. bohçamı merak edip bakanlar oldu vallahi utandım daha ne söylüyüm bilmemki

sizin beraber çarsıya cıkıp takıları aldırmanız lazım yanı hersey sızın ıstedınız gıbı olması gerek dugun nısan çarsısına bu yuzden cıkılır

allah aşkına kafanı kullan yalvarırım kafanı kullan konuşsan çirkef derler konuşmasan tepene çıkarlar bu insanlar öyle nankör oluyrlarki aman ha sakın ezdirme kendini evlendkten sonra çok üzülürsn çok beklersn sana özen göstersnler diyte ilk gnlerde gsttermynlr sonra hç göstermz tanımam etmem ne seni ne ötekileri ama bu işler böyle canım malesef

bende yeni farkına vardım.. düşünki o kadar iyiyken bunu yaptılar bide ben surat falan yapsam laf söylesem napıcaklar. hiç bişi istemedim yaparlar nede olsa diye ama yok hiçte bişey yapmadılar. şimdi benmi suçluyum isteseydim allah bilir neler olurdu.. ayrıca benim bunlar dile getirmem bana göre ayıp onlar kendileri için yapıcaklardı gelin alıyolar sonuçta

bence cok abartiyorsun, konusulmussa konusulmus belkide onlar utanmislardir kizim elimizden bu geliyor ancak demeye
belki bohcayi hazirlarken dikkat etmemislerdir kirli olup olmadini fark etmemislerdir?
bence cok hata cok abartiyorsun bi bohca icin yaptigin tripler hic normal degil bence, dügün bu hersey istedigin gibi olmiyabilir hersey istedigin gibi alinmaya bilir
birazda altan almaya bakmak lagzim.. bir bohca icin "yaziklar olsun böylelerini" gibisinden laflarda hic hos degil.. bir bohca yüzünden utanmasan sileceksin hepsini
sonucta hepsini kendin alabilirsin veya nisanlinla, yaptigin triplere acikcasi cok sasirdim ve cok yanlis buluyorum bir bohcaya böyle yapiyorsa sen nasil evleneceksin? her istemedigin birsey yaptiklarinda asiri bir tavir yaparsan bilmiyorum o evlilik nekadar sürer....

canımcicim sen benim ne yaşadığımı nerden bilebilirsin acaba, herşey başta belli olur işte ben bunu saygısızlık olarak kabul ediyorum çünkü hiç bir özen yok.. bohça geldiğinde ağzımı tek bi kötü kelime etmedim ellerine emeğinize sağlık çok güzel olmuş dedim hiç hoşuma gitmediği halde ama bayramda yaptıkları tak etti... yine onlara bişey demedim kendi kendime üzülüyorum sadece onlara hiç bişey söylemedim..ben saygısızlık etmedim hiç size anlatsam ağzınız açık kalır neler gördüm bu nişan sayesinde ve hiçte ummazdım....

yasadiklarini bilemem dogru, onlara bisey söylememis saygida kusur etmemiste olabilirsin ama yinede yaptigin tripler hos degil buraya kendin yazmissin bohca geldi birilerinemi versem acaba cöpemi atsam diye" nekadar ayip bu dedigin sözü ben demis olsam kendimden utanirdim , bayrama gelince kimse gelmek zorunda degil sen gelin olacaksin kiz aliyorlar ama herseye ragmen gelmek zorunda degil kimse isleri olmustur bir sey cikmistir birde bu taraftan bak, belki maddi durumlari sIkIsiktir ve dert etikleri icin cogu seyi yapamiyorlardir veya dordürüz yapamiyorlardir, kendini tabikide ezdirmeyeceksin tavrini koruyacaksin ama bu sekilde degil trip yaparak tavir koyarak olmamali bence... ama sen böylesini uygun görüyorsan kendi bilecegin birsey hakkinda hayirlisi olsun

işte sen şunu anlamıyosun canımcciim arkadaşım;ben burda kendi kendime yazıyorum yaptığım bişey yok inanki sadece kendi kendimi yiyip bitiriyorum. yaptıklarını anlatsam az bile sinirlenmişsin dersin ama sesimi çıkarmadım tripte yapmadım hiç kimseye. bohçayı kendileri bile getirmedi nişanlım getirdi bıraktı. ben çok bişey bilmiyorum burdan öğrendim çoğu şeyi bide işin içine girince sordum anneme büyüklere falan. öğrrendiklerimle onların yaptıkları hiç uymuyo ee bişey yapmadıkları için bizimkilerde üzülüyo haliyle.durumlarıda kötü değilki, olsun önemli değil yapmasalarda olur diyeyim.... öyle herşey örf adetlere göre desem çok ağır olur zaten ama ben bizimkilerinde gönlü olsun istiyorum, biraz özensinler sadece birazcık fazla değil gerçekten

hmm anliyorum.. tabiki her anne baba özenir ister hem senin mutlugunu hemde yapilanlari görüpte kendileri mutlu olmak ister
ama insanlara ne yazikki zorla birsey yaptirilmiyor, yapmiyorlarsa öf ve adetlere göre birak bosver kendi ayiplari olsun, hakkinda hayirlisi olsun

saol canım.. yoksa onlara hiç bir yaptırımda bulunmadım sadece dediğimiz şu oldu el içine çıkıcak herşey düzgün olsun herkes elinden geldiğince bişeyler yapsın... onların maddi olarak iyi durumda olduğunu bilmesem hiç bu kadar üzülmem,ellerinde yok zaten diye düşünürüm. ama durumun varkende yapmamak ayıp gerçekten ve ilk erkek çocuk evlendirmiyolar...neyse işte yaa buda böyle geçti diyicem

ilk erkek cocuk evlendirmiyorlar demissin belki tam tekmin yapmislardi diyerlerinde ve baktilarki degmez okadar masrafa.. o yüzden sende yapmiyorlar (yaptiklari yinede yanlis bence) yani kim bilir.. hayirlisi olsun ne diyelim..

Hç nankörlük yapmayın bence,değer vermişler yapmışlar.... Benim nişanıma 1,5 ay var daha ortada bohça muhabbeti bile yok:44: Biz mi diyelim yapacaksınız diye tenezzül bile etmem.dua edin yapmışlar yine herşeyinizi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…