Nişan çıldırıcam sanırım:((

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

brcnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
80
0
86
Tekirdağ
selam arkadaşlar.....nişan öncesi canım sıkıldı sizinle paylaşıyım fikir verirsiniz diye düşündüm...... benim bildiğim nişan bohçası kızla beraber hazırlanır yani kızla birlikte çıkılır beğendiği şeyler alınır... ama benim sevgilim ailesi bohçayı bana sormadan etmeden kendileri yapmışlar.....bende çok üzüldüm bu duruma, çünkü beğenmediğim bişeyi kullanmam ayrıca aldıkları şeylerin bana olucağıda belli değil....peki ben napıyım şimdi??? sinirlerim tepemde resmen..... işin içinden nasıl çıkıcam bilmiyorum...... kötü niyetten yaptıklarını düşünmüyorum ama yinede bana sorsalardı keşke...... BİDE bişey daha var size sorucam.....bu nişanda erkek tarafının takıcağı takıları falan kızmı aldırıyor şunları istiyorum falan diye berabermi alıyoruz yani......ayyy lütfen yardımcı olun bana çünkü çok az zamanım kaldı((

genelde ailelerle beraber çıkılıyor alışverişe
ama ben o gerginliğe gelemicemi bildiğim için uygun bi dille söyledim
sonuç nişan bohçasına alınıcakları sözlümle aldık onlar bi havlu seccade takımı falan koycak
beraber kuyumcuya gittik bilezkleri aldık günlük kullanıma uygun bide beyaz altın set aldık
alyanslarımızı aldık
nişan için elbise diktirdim yine sözlümle gittik beğendik diktirdik daha ailesi görmedi
hepsini beraber yaptık ne onun ailesi ne benm ailem karıştı
böyle olsun istedik
keşke önceden sana sorsalarmış yada sen onlardan önce davranıp deseydin

sana sormaları gerekirdi elbet. ama nişan bohçası bence formalite. olmazsa olmaz birşey değil. Ben gitmemiştim ama kendim istemiştim gitmemeyi. Banada "şunu alın bunu alın bunu beğendim bunu beğenmedim" demek ayıp geliyor. ama ikiniz gidebilirdiniz. Yinede çok sorun yapma böyle şeyleri. Önemli olan seninle nişanlının ağız tadı.. Ufak ayrıntılara takılı kalma bence.. denersin olmazsa kibar bir dille olmadı bu diyip değiştirirsin..

Birlikte hazırlanır senin isteklerine göre hareket edilmeliydi.Konuş nişanlınla ne münasebet canım öyle şeymi olur daha işin başında.Gerekirse yeniden oluşturt.Bildiğim kadarıyla senin yüzüğünü karşı taraf sende karşı tarafın alyansını sen alıyosun düğün karşı tarafa ait.Bence vazgeç sen evlilik neymiş:roflol: sempatiksalakcinni

ben eşimle beraber çıkıp almıştım.
ne benim ne onun ailesi gelmişti.
ama düğünde takıları ayrı memlekette olduğumuzdan bana sormadan aldılar.
ama o kadar beğendim ki..
şimdi bu olaylar sana dünyanın en büyük şeyi gibi gelir normaldir ama sonra anlıyorsun ki hepsi fasa fiso.
hem belki aldıklarını beğenirsin, boşuna üzülme şimdiden.
önemli olan huzur...

sonuç olarak sormaları gerek elbette...hiç bişey sormadan etmeden bohçamı yapılır başım ağrıdı resmen sinirden.....ben bana şunu alın bunu alın demedim çünkü benden büyük insanlar daha iyi bilmeleri lazım bu işleri...ben olmadan beğenmeden takıyı falan nasıl alıcaklar

cok ama cok haklısın benimde sözümde aynı sey basıma geldi hatta ben sepet bişiy de beklemiordum bana sorulmadan !!!süprizzzz!!! bir sekilde hazirlanmiş hersey, nyse ki begendim ve bunun önüne nişanimda gecmek için cok caliştim...önümüzde ki ay nişanim var ve nişanlimi aldim karsima tek tek mantıklı sebeblerimle anlattim neden benimde nişan alişverisinde olmak istedigimi..bence sende git nişanlinla konus. oda ailesiyle, onlarin anladigi ve onlarin hosuna gidecek bir sekilde konussun...bak bizim söylersek unutulmaz, biz istersek gelin oluruz ama ogullari isterse yada rica ederse mantıklı bir istek olur ) bende cok yedim kendimi sonrada bu yolu buldum inş seninde işine yarar...

bana daha gelmedi bohça falan sadece yapıldı dendi bende erkek arkadaşıma söyledim tabiki oda konuşmuş ama sonuç nolucak bilmiyorum.... sıkıldım ben herkese laf anlatmaktan yoruldum yani.

canim anliyorum ama napican yapmislar bikez..., sana sormadan almislar etmisler simdi onlar öyle yapti diye hayir ben istemiyourm bunlari deyip parlicak halin yok sanirim... hem kalpleri kirilir hemde senin hakkinda iyi düsünceler olusmaz..., yani yapmislar bikez belki iyi niyeetlerinden yapmislardir.. mesala bende bilmiyorum bana nasil gelecek , senin dedigin gibi kimisi gelin kizla kaynana nisan bohcasi alis verisine gidiyor kimisi nisanlisinla gidiyor... ... bizim burlardada hep gördüm arkadaslarimda kaynana hazirliyor gelin kiza yolluyor.. yani beraber secmek yok.., benim icinde güzel olur kendim secip aldirmak ama acikcasi o secse bile yine sükür ederim sagolsunlar kullanirim zevkime göre :) bence üzülme sen napalim olmus artik... önündeki diyer alisverisi düsün ona göre önemini al derim:)

yani bende alın bunları istemiyorum demem ama kullanmam beğenmezsem onlarda anlarlar o zaman yaptıklarının yanlış olduğunu sanırm.... ama beğenirsemde kullanırım iyi olur.... valla bu nişan önce dönemler oldukça kötüymüş onu anladım insanı hakketen çıldırtma noktasına getiriyor.

evet can sıkıcı bi durum ama acaba ne koydularki
yani ne aldılar yoksa sadece tülbent seccade çeyizlik eşyamı koyucaklarda böyle bişey yaptılar.
sonuçta kıyafet alsalardı illaki seni çıkartmaları lazım değilmiydi?

takıları berbaer seçmeniz gerekiyor ama kendileride almış olabilirler
çünkü bohçayıda berbaer düzmeniz gerekiyordu.

canım bence hiç kendini bunlarla sıkma. evlilik öncesi çok zor bir süreç ve oldukça sabır göstermesi gerekiyor insanın.. şimdi kafana takıcaksın ama evlendikten sonra güleceksin boşşveeer :)) ilerisinde eşinle mutlu olun yeter :))

ne oluyo ne bu sinir ? nışan üstü boyle ufak seyler etakılıpta ay cıkdırcam oldum bıttım gıbı konusmak ne sacma. sen daha bu gunlerde boyle trıpler yaparsan alım allah korkulur sneın dugunde yapacaklarından.
bızde gecen hafta nısan yaptık abıme 6 bılezık bı set taktık. bılzeıklerı kendı sectı setı once cok pahalı sectı onu alamayız dedık baska sectı onu aldık. bohcalarıda bız kendımız hazırladık hedıye ettık

canım bizim burlarda pek sormuyolar... Herkes kendisi hazırlar,sen geldiğinde görürsün bohçanı.Bencede saçma ama kız gördüğünde şaşırcakmış falan fıstık.Boşver canım ya takma hiç kafana.begendiklerini giyer Begenmediklerini giymezsin.Kimseyede bişi demezsin… Boşver sonra sen en güzellerinden alırsın...

madem kötü niyetle yapmadıklarını biliyorsun bu kadar takma kafana derim ben. her yerde kız nişan alışverişine çıkartılıyormuş çünkü bende arkadaşlarımdan öğrendim. iş arkadaşımın bohçasını kaynanası kendisi almış ve o kadar güzel şeyler varki kendi seçse bu kadar olamaz yani. ayrıca şu da var nişan bohçasına iç çamaşırı, geçelik makyaj ürünleri havlu patik gibi şeyler koyuyorlar genelde. düşününce sen onların çoğunu uzun vadede kullanmayacaksın zaten. biraz sakin ol bence. her şeyi kafana takıp sorun haline döünştürürüsen kendini üzmekten başka birşey geçmez eline. sana bohçanın yapıldığını erkek arkadaşın söylediyse al karşına konuş onunla. eminim ailen güzel şeyler almıştır ama kendi kullanacağım şeyleri kendim seçmek isterdim falan diye uygun bir dille söyle. ya da ailesi ile görüştüğünde laf arasında düşünmüşsünüz almışsınız ama bende alışverişe birlikte gideriz diye düşünmüştüm diye alttan lafını söyle. eğer bunları mevzu yapıp huzurun kaçsın istemiyorsan sen erkek arkadaşına bohça yapacağın zaman onunla gidin onun istediklerini alın o zaman ailesi yanlış yaptığını mecburen anlar. takı için tavrını şimdiden koy ama mutlaka. kendi zevkine göre almak istediğini en azından erkek arkadaşınla paylaş.
son olarak bunları düşünüp çok sinirlendiğin zaman aklına şunu getir belki daha iyi hissedersin, buradaki forumda çoğu arkadaş bohça bile yapılmadan evlenip nişanlandığını yazmış ya onlar gibi olup hiçbirşey yapmadan nişanlansaydın???

aslında burda önemli olan sevgilinin tepkisi.onların yaptığını mantıklı buluyosa hiç ortalığı bulandırma teşekkür et geç. belki sinirlendiğin için hiç beğenmezsin ama sonradan mutlaka kullanırsın.inan sonradan bunları hiç gözün görmüyo...

yani ne olmuski onlar hazirladilarsa.. iclerinden gelmis hazirlamislar.. bende böyle konusup triplere gerek yok ..., tamam güzel tsk de gec ne olmus yani , 2 kiyafet 1 canta zevkine göre alinmadiyse ölmessin ya. , bukadar kücük seylere hem sinirlenmeye hemde kafaya takmaya degmez.. sükret halin..., kimisi var nisan istiyor nisanlanamiyor.. , sense bohcaya takiyon:).. bosverrrr gitsin

Nişanda adettir.Nişan alışverişine kız tarafı ile erkek tarafının anneleri ve akrabalarından bazıları gider. Aslında adet böyle diyorum ama ben nişanlımla farklı şehirlerde olduğumuz için nişan alışverişimde kayınvalidem gelmedi. Benim annem de gelmedi. Biz nişanlımla yaptık.
Seninki ilginç bir durum olmuş. Sen de beğenmediklerini kullanmazsın olur biter.

aman canım sende dert ettiğin şeye bak!

walla bizim nişan alışverişinde kıyafetim,ayakkabılarım,çantam,iç çamaşırım,geceliklerim alınmıştı.

onlarda ek olarak çetik,tülbent,seccade koymuşlardı...

pek önemseme yahu önemli olan kıyafetler değil eşin olacak kişinin huyu.

bi tane burma bilezik,alyans ve tek taş(tek taşı da zorla aldırtmıştım)

evlenince eltime 8 bilezik takmışlar bana 4 tana...!

bunları neden dert edeyim arkadaşım.

o bana o zaman istediklerimi almaz,istediğim kadar takı takmaz ama ben sonrasında istediğim herşeyi alabilirim maddi ölçümde.

sonuç olarak kıyafette,bohça da,takı da boş..!

önemli olan eşinin nasıl olduğu...!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…