evet o kremın adını yazdım almayı dusunuyorum ama sey demısler yuz ıcın kullanmayın kızarıklıklar olabılır fln dıye :44: yuzumu o garnıer 3in1le yıkayınca gerılıyo suratım cnm rosense nin gul suyu varmıs evde onu doktum pamuga sürdüm yüzüme dün aksam bılmıyorum ıyımı geldı anlayamadım
ya kızlar yüzüm düzen tutmuyorhodan yağı iyi dediler iki gece yatmadan sürdüm suratım sivilce tarlasına döndü.
cildimi nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum. kullandıımda hıc bısey yok.. yüzümün her yeri pul pul dökülüyor elimi söyle bi sürsem hooop ölü deriler heryerim pul pul oluveriyor.
yaptıgım tek şey banyo yapmak iki güne bi yüzümü ovalıyorum banyoda resmen yüzülüyo gibi hani çok kirli olursunuz keselenirken kalıp kalıp çıkar ya öyle oluyo resmen ya. niye böyle bilmiyorumki.
düzenli olarak bişeyler yapmaya karar verdim ama ne kullanmalı bilmiyorum.. yanak çevremdede benek benek kırmızı lekeler var. bu arada yaşım 24
hangi markanın neyini nasıl kullanmalıyım kızlar yumusacık bi yüzüm olsun istiyorum hem temiz... talaş gibi yüzüm kuuupkuru ve sert
konu ile ne kadar ilgileniliyor şu anda bilmiyorum ama eğer yüzünüz dokunduğunuzda dahi pul pul dökülecek kadar kuru ise, önce bir cildiyeciye görünmenizi öneririm. belki metabolik bir problem vardır da çok basit bir müdahale ile çözülebilir.
onun dışında dışardan aldığınız herhangi bir peeling ürününü kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. ne kadar doğal olduklarını iddia ederlerse etsinler, yüzünüzü kimyasallara maruz bırakıyor olacaksınız. peeling yapmak için kahve telvesi idealdir. kahvenin içindeki yağ pek kıymetlidir ve cildinizi hırpalamadan, yuvarlak hareketlerle ovuşturarak uygulanmalıdır.
onun dışında seba-med'in cildin ph dengesine uygun yüz temizleyicileri var. sabah-akşam önce yüzünüzü bu temizleyici ile yıkayın (bunun yerine güvendiğiniz bir markanın saf zeytinyağlı sabununu da kullanabilirsiniz ama lütfen normal beyaz sabunu cildinize değdirmeyin. sabun cildi çok çabuk kurutur.) yıkadıktan sonra BEBAK'ın ACI BADEM SÜTÜ'nü (acıbadem kremi değil, dikkat!) yüzünüze yedirin. bebak bir çok kozmetik üründen daha ucuz ve daha etkilidir. bir diğer muadili de çoma acıbadem sütüdür fakat onu kullanmadığım için hakkında yorum yapamayacağım. akşamları da yüzünüsü bir pamuğa damlattığınız has gül suyu ile veya maden suyu ile ıslatın. gül suyu ve maden suyu (doğal mineralli su olmayacak, dikkat!!) en etkili ve en doğal toniklerdir. bu saydıklarım dışındaki ürünlerden uzak durun.
kesinlikle bebek yağı, badem yağı, kayısı yağı vs'yi cildinize sürmeyin. yağlar, ciltte ince bir film tabakası oluştururlar ve cildin nem kaybetmesini engellerler. nem kabetmeyen cilt ''e zaten nem kaybetmiyorum, nem üretmeme gerek yok'' diyip nem üretmeye son verir, tembelleşir. bu da uzun vadede cildi kurutur. en etkili nemlendiriciler, cildin kendi kendini nemlendirme mekanizmasını uyararak cildin nem üretmesini sağlarlar.
canım dediğim yanlış anlaşılmış sanırım. doğal yağları eğer cildinizde kuruluk problemi varsa kullanmamalısınız. çünkü cilt zaten nem üretmek konusunda tembel, üstüne bir de yağ sürerseniz üretilen nemin buharlaşmasını engellemiş olursunuz. cilt su kaybetmeyince de nem üretmeye uğraşmaz. zaten kuru olan cilt iyice kurur. habire yağa kreme sarılır ondan sonra.
kayısı yağını cildinize sürebilirsiniz eğer kronik bir kuruluk problemi yoksa. benim annem de kullandı, o da karma cilt tipine sahip. benim gördüğüm kadarıyla kayısı yağı cildinin rengini açtı. ama öyle lekeler üzerinde kullanılacak kadar etkili olduğunu sanmıyorum. böyle hafifçe bir ton kadar açtı yüzünü. hani sigara kullanan adam 1-2 hafta bırakırsa yüzünün rengi nasıl açılır, öyle açıldı.
üzüm çekirdeği yağının saç dökülmesine çok çok iyi geldiğini biliyorum. saç çıkartıyor. hatta fi tarihinde kullandığım bir saç serumunun etken maddesinin üzüm çekirdeği yağından alındığını okumuştum. ama lekeler üzerindeki etkisini bilemeyeceğim. saç çıkartma özelliğinden dolayı yüzünde tüylenme de yapabilir, daha önce kullanan birileri varsa çevrende sor istersen.
cilt lekeleri için cildiyeye görünmelisin bence. onun dışında benim bildiğim expigment diye bir krem var, leke açmakta çok etkili. fakat dediğim gibi cildiyeciye görünmeden bu kremi kullanmaman gerektiği kanaatindeyim.
cnm burdakı bıpaylasımdan bı arkadasın da arkadası kullnmıs lekelerıne ıyı gelmıs bende evde varken surum dedım bılgın ıcın de cok sagol cnm :) bu arada sımdı tırstım vala ben netten de bı arastırım sac cıkarttıgını bılmıyodum sımdılık gerek yok o zaman o yaga benımpekı cnm bılgın varsa bu goz altlarına ıyı gelıyomus bu uzum cekırdegı yagı tvde doktor demıstı 20 yasındayım goz altıma surummu kı kırısıklık yok morluk cok cok az sımdıden sursem bı yan etkısı olur mu ya da erkenden surmek ıyı mı ılerde olmaması acısından ?? cnm alnımda leke var benı cok sınır etmıyo ama edıyo leke sonucta :) bı ara gıdıcem zaten de artık burdakı yorumları okuyunca doktorlarada guvenım kalmıyo (
bence daha bu yaştan göz altlarınla oynama mervemervemerve. biliyorsun yüzün en hassas, derinin en ince olduğu yer gözaltları. ben 26 yaşındayım, ben de temizleyip nemlendirmekten başka hiçbir şey uygulamıyorum. cilt yapın müsaitse buton da oluşabiliyor yağlı ürünler kullanıldığında. kırışıklık başlangıcı varsa sana bildiğim 3 şeyi tavsiye edebilirim: 1. bol bol c vitamini tüketmek, c vitaminin çok olduğu besinleri tercih etmek. 2.kırmızı eti menünden eksik etmemek. 3.bol bol su içmek.
bu üçüncü maddeyi uygulayan bir arkadaşım vardı, kız günde 3 litre su içmeye başladı. göz altlarındaki kırışıklıkların hafiflediğini bizzat gördüm. bunların dışında bildiğim bir şey maalesef yok.
ya kızlar yüzüm düzen tutmuyorhodan yağı iyi dediler iki gece yatmadan sürdüm suratım sivilce tarlasına döndü.
cildimi nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum. kullandıımda hıc bısey yok.. yüzümün her yeri pul pul dökülüyor elimi söyle bi sürsem hooop ölü deriler heryerim pul pul oluveriyor.
yaptıgım tek şey banyo yapmak iki güne bi yüzümü ovalıyorum banyoda resmen yüzülüyo gibi hani çok kirli olursunuz keselenirken kalıp kalıp çıkar ya öyle oluyo resmen ya. niye böyle bilmiyorumki.
düzenli olarak bişeyler yapmaya karar verdim ama ne kullanmalı bilmiyorum.. yanak çevremdede benek benek kırmızı lekeler var. bu arada yaşım 24
hangi markanın neyini nasıl kullanmalıyım kızlar yumusacık bi yüzüm olsun istiyorum hem temiz... talaş gibi yüzüm kuuupkuru ve sert
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?