cildim neden böyle :.(

nemida

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
1.301
8
senağlama
Yaşım 30, Ama yaşını göstermeyenlerdenim. Yani ben yaştakilerin ciltlerine bakıyorum daha yıpranmış zaten 30 um deyince inanmıyor kimse. Yıllardır güneş kremsiz sokağa adım atmam.
Cildim eskiden aşırı yağlıydı 25 ten sonra dengelendi tabii.

27-28 yaşımdan itibaren eşimle şehir değişikliği nedeniyle nemli havası olan bir yerden havası daha kuru ve soğuk olan kara iklimli bir yere geldik. Ne olduysa ondan sonra oldu zaten, cildim feci şekilde kurudu. Özellikle geçen kış mahfoldu diyebilirim. Ne yaptıysam fayda etmedi, sokağa çıkarken susam yağı bile sürdüm iyi gelmedi, yüzüm çatladı kurudu yüzeyi kırış kırış kırış kırış kırış oldu.

Biraz da az su içiyorum galiba bu da etkiliyor mudur?

Nemlendirici sürdüğüm zaman cildim pamuk gibi 10-15 dakika hiçbir problem yok daha sonra tekrar başlıyor o ince kırışıklıklar, mesela güldüğüm zaman yanaklarım, burun çevrem - ki yağlıdır güya- minik çizgiler geri geliyor. Bu kadar kuruluğa rağmen hala sivilce siyah nokta problemim devam ediyor ya ne diyeyim.

Neyse kızlar fazla uzatmadan sorayım sorumu, cildim tekrar normal haline döner mi, nemlendirici sürdükten sonraki o çizgisiz pürüzsüz hali normal hali midir yoksa kremin etkisi mi yapay? Yoksa artik yaş kemale erdi bu haliyle yetinmem mi gerek?

Tekrar nemli havası olan yere gidince düzeliyor bir de...

Ve bu kuruluktan kurtulmak için ne yapmalıyım varmıdır bir çaresi?

Ve tabii ki hem gece hem gündüz için iki ayrı nemlendiricim var kullandığım.
Biraz karişik anlattim anlaşilmayan birşey varsa anlatırım. Yeter ki siz bir yardım ediverin.

su en büyük etken ...bende senin gibi az su tüketenlerdenim ,biraz su içmeye özen gösterdimmi cildim daha diri ve taze oluyor...sende bir dene bakalım günde en az 8 bardak su içince ne gibi değişiklikler olucak...sonuç eminim ki hoşuna gidicek ...kolay gelsin...sağlıcakla kal...

bence tamamen hava değişiklinden,nemli ortama gidince düzeliyorum diyosun .
bulunduğun ortama cildin alışacaktır tabi sen düzenli olarak nemlendiricini kullanmaya devam et.
en az zararla atlatırsın umarım

Çok teşekkurler canlarım, tamam 8 bardak suyu deniyeceğim. Hatta unutmayayım diye her bardağa bir çentik atacağım not defterine,

Ve evet cildim hava değişiminden böyle oldu ama ben burada uzunca bir süre kalacağım ve 2 küsür yıldır alışamadım bu kadar yavaş mi olur alışma devresi? Hoş ilk geldiğimde havanın kuruluğundan nefes bile alamıyordum artik öyle değil en azından :)

Bol bol su içip güneş kremini yaz kiş ihmat etme.meyve sebze protein tüketmelisin

evet cnm ilk olarak bol bol su içmeye başla bunun dışında cilt kuruluğuna iyi gelen besinler tüket ..kuru kayısı maydonoz ve yoğurt gibi...bunları düzenli olarak her gün hiç aksatmadan 1 ay boyunca tüket..bak hemen nasıl farkediceksin değişikliği ....nemlendiriciyide ihmal etme tabi cnm ama umarım kullandığın nemlendirici cildin için uygun bir üründür..

hergün 4-5 tane ceviz ye canım,ben roacutane kullanırken öyle yapıyodum çok da faydasını gördüm ki o da cildi çok kurutan bi ilaçtır.

Su gerçekten cilt konusunda ihmal edilmemesi gerekn birşey...
Ben bu aralar yine az su tüketmeye başladım ve siyah noktalarım belirginleşti sanki...
Bence bol bol su içmelisiniz tabi abartmayında fazla içimde böbreklere zararlı yerimseniben
İnşaallah düzelir cildiniz... :teselli:

cildin zaten yagli veya karma, sivilce siyah nokta olduguna gøre...
susam yagi falan surme birde ayrica..

Haftada iki defa nem maskesi kullan, cilt uzmani veya doktoruna gørun øncelikle, ve nemlendiricinde yine cilt uzmaninin veya doktorunun ønerdigi bir krem olsun.

Nem maskesini istersen haftada bir uygula, ayricada haftadabir bal maskesi uygula.. hem dirilestirir hem nemlendirir bal. bøylece yine haftada 2defa maske uygulamsi olursun.

yagli seyler surme cildine nemlendirmeye øzen gøster ilk olarak, yoksa sivilceler siyah noktalar cogalir.

Ve tabiki bol su ic. e-vitamini yogun olan kremler en guzelidir nemsiz cilde.. ama tabi cildinin tipi ne neye ihtiyaci var gørmek gerek..bunun icinde uzmanin gørmesi sart.

Gecmis olsun =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…