Sivilceli Ciltler Cildim berbat halde (Resimli) Isotretinoin/Accutane/Roaccutane-tedavisindeyim.

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

TorneRose

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
160
1
0
- Yurtdışı
Merhaba kizlar.

19 yasindayim, sonbahara 20 yasima giriyorum.
3-4 senedir az/cok sivilcelerim ve lekelerim var.

Bi cok krem verdi doktor, denedim, kisa süreli etkisi oldu.
Artik vakti gelmisti kesin cözüm olacak birsey bulmanin.
1 ay önce doktoru aradim, kontröle gittim. Bana Isotretinoin'i önerdi, fakat bi cok yanetkisinin oldugunuda uyardi.
Her ay kan aldirmam gerekiyor kontröle gitmeden, cünkü gercekten bi cok yanetkisi var.

Roaccutane kadar agir bi ilac degil fakat bi alt seviyede, yani isotretinoin ( Zoretanin ) roaccutane maddelerindende iceriyor ki bukadar tehlikeli oluyor.
Bi cok yerdede accutane olarakda geciyor, fakat icerigi ayni.

Aslinda cildim baya düzelmisti, iyiye gidiyordu yani. Sirf lekerimden dolayi sikayetciydim en cok, bide cok acik gözeneklerimden. Siyah noktalar olurya, onun beyazlari vardi bende bi cok.

Suan 20 gün oluyor iso-tedavisine baslayali. Ilk 4-6 hafta yüzün cok kötü olur dedi doktor, cilt icten temizliyormus ilk haftalar, sonra cok güzel olacak, sevinmelisin dedi.
Cok heyecanliyim. :18: Suan cok moralim bozuk, is'e falan gitmek istemiyor canim, ama sabretmek zorundayim. :43:

Dudaklarim kurumaya basladi, dudaklarim icin A-derma kullaniyorum eczaneden.
Cilt kurulugum icinde Avene Clean-Ac, özellikle cilt tedavisinde olanlar icin hazirlanmis bi krem. Kurumayi ve kizarikligi engelliyor - tam engelleyemese bile.

Dedigim gibi 20. günümdeyim :18:
Dudaklarim kurumaya basladi, cildim asiri yagliydi, artik yagli degil. Aslinda cildi cok kurutuyor, ama cildim yagli oldugu icin benim icin sorun degil :ssz:
Bel agrilarim basladi, basim agriyor, ve sac diplerim kasiniyo :18: Bunlarda en dogal yan etkilerden. :43:
Saclarim dökülmesinde... :20::18:

Yurt disinda yasiyorum, 2 hafta sonra Izmire gidecegim, o sicakta günesden iyi korunmam gerekiyor, cünkü cilt bu tedavide cok hasas oluyor! Günes lekeleri istemiyorum! :(

Hergün bi hap aliyorum simdilik, cuma günü tekrar kontröle gidecegim, bakalim doktor artiracakmi gündelik hapi. Dün kan aldirdim, insallah sonuclar iyidir. :/

Resim ekliyorum, sürekli güncelemeye calisacagim ki sizlerde yorum yapin, nasil gelisiyor falan diye bakin :) :34:

Aranizda bu tedavide olan varsa yorum yazsin, birbirimize moral verelim - coook ihtiyacim var.
Erkek arkadasimla bulusmak bile istemiyorum :((( Makyajla kapatiyorum, tam kapamiyor tabi, ama makyaj malzemelerim sivilceli cilde uygun oldugu icin baya kapatiyor, ama makyajsiz olmak istiyorum ya :5: $IMG_9972.jpg $IMG_9974.jpg $IMG_9979.jpg $IMG_9983.jpg $IMG_9993.jpg $IMG_9994.jpg $IMG_9995.jpg $IMG_9996.jpg $IMG_0001.jpg $IMG_0002.jpg

$IMG_9997.jpg
Bu arada, cildim hic bukadar berbat olmadi, tedaviye basladiktan sonra oldu, ama düzelecek biliyorum :)))) :17:

Ilk resimler ilk günler cekildi. Sonda ki resimler en yeni resimler.

Bu arada Zoretanin ve isotretinoin ayni sey, Zoretanin türkcesi :)))

Son düzenleme:
Merhaba kizlar.

1 ay önce doktoru aradim, kontröle gittim. Bana Isotretinoin'i önerdi, fakat bi cok yanetkisinin oldugunuda uyardi.
Her ay kan aldirmam gerekiyor kontröle gitmeden, cünkü gercekten bi cok yanetkisi var.

Roaccutane kadar agir bi ilac degil fakat bi alt seviyede, yani isotretinoin ( Zoretanin ) roaccutane maddelerindende iceriyor ki bukadar tehlikeli oluyor.

Aslinda cildim baya düzelmisti, iyiye gidiyordu yani. Sirf lekerimden dolayi sikayetciydim en cok, bide cok acik gözeneklerimden. Siyah noktalar olurya, onun beyazlari vardi bende bi cok.

Suan 20 gün oluyor iso-tedavisine baslayali. Ilk 4-6 hafta yüzün cok kötü olur dedi doktor, cilt icten temizliyormus ilk haftalar, sonra cok güzel olacak, sevinmelisin dedi.
Cok heyecanliyim. :18: Suan cok moralim bozuk, is'e falan gitmek istemiyor canim, ama sabretmek zorundayim. :43:

Cilt kurulugum icinde Avene Clean-Ac, özellikle cilt tedavisinde olanlar icin hazirlanmis bi krem. Kurumayi ve kizarikligi engelliyor - tam engelleyemese bile.

Dudaklarim kurumaya basladi, cildim asiri yagliydi, artik yagli degil. Aslinda cildi cok kurutuyor, ama cildim yagli oldugu icin benim icin sorun degil :ssz:
Bel agrilarim basladi, basim agriyor, ve sac diplerim kasiniyo :18: Bunlarda en dogal yan etkilerden. :43:

Yurt disinda yasiyorum, 2 hafta sonra Izmire gidecegim, o sicakta günesden iyi korunmam gerekiyor, cünkü cilt bu tedavide cok hasas oluyor! Günes lekeleri istemiyorum! :(

Hergün bi hap aliyorum simdilik, cuma günü tekrar kontröle gidecegim, bakalim doktor artiracakmi gündelik hapi. Dün kan aldirdim, insallah sonuclar iyidir. :/

Resim ekliyorum, sürekli güncelemeye calisacagim ki sizlerde yorum yapin, nasil gelisiyor falan diye bakin :) :34:

Aranizda bu tedavide olan varsa yorum yazsin, birbirimize moral verelim - coook ihtiyacim var.
Erkek arkadasimla bulusmak bile istemiyorum :((( Makyajla kapatiyorum, tam kapamiyor tabi, ama makyaj malzemelerim sivilceli cilde uygun oldugu icin baya kapatiyor, ama makyajsiz olmak istiyorum ya :5:Eki Görüntüle 447774 Eki Görüntüle 447775 Eki Görüntüle 447777 Eki Görüntüle 447778 Eki Görüntüle 447779 Eki Görüntüle 447780 Eki Görüntüle 447781 Eki Görüntüle 447782 Eki Görüntüle 447783 Eki Görüntüle 447784

Eki Görüntüle 447788
Bu arada, cildim hic bukadar berbat olmadi, tedaviye basladiktan sonra oldu, ama düzelecek biliyorum :)))) :17:

çok geçmiş olsun kuzenim aynı tedaviyi oldu önceleri cildi berbattııı dudakları soyulmustu halszlk vardı sürekli 9aylık tedaviden sonra bebek gibi oldu yuzu.benimde yanagmda 2 3 tabe sivilce izi var bnde üzülüorum ama ilaçli tedavi dusunmuorum cnku o kadar agır ddeil

sabretmek lazım evet..benım yuzumde sivilce pek yoktu ama cildim acayip yaglıydı..alerjik reaksiyonlarım vardı..en sonunda roactune verdi doktor,20 mg...3 gun sonra 1 aydır kullanıyor olucam..benım de cok sıvılce cıktı yuzumde,kocaman agrılı buyuk sıvılceler..bi de hep yuzumun onunde..agız ve burun civarınd,yanaklarda bi sey yok..sinir oluyorum..kuruyor kabuk baglıyor soyuluyor sıvılce sonra orda kırmızı lekeler kalıyor,onlar da sıvılce gbı gorunuyor...gorenler kızamık mı oldun dıyor ya :( fondoten kapatıyor kapatmasına da cildimde hangi fondoten olursa olsun kararıyor..bembeyaz tenım var,fndoten kullanınca 3 ton kapanıyor yuzum..ne kullandıysam oyle oldu..o yuzden fondoten de kullanmak ıstemıyorum sokaga cıkasım gelmıyor..poff..ama sabredicez napalım

sabretmek lazım evet..benım yuzumde sivilce pek yoktu ama cildim acayip yaglıydı..alerjik reaksiyonlarım vardı..en sonunda roactune verdi doktor,20 mg...3 gun sonra 1 aydır kullanıyor olucam..benım de cok sıvılce cıktı yuzumde,kocaman agrılı buyuk sıvılceler..bi de hep yuzumun onunde..agız ve burun civarınd,yanaklarda bi sey yok..sinir oluyorum..kuruyor kabuk baglıyor soyuluyor sıvılce sonra orda kırmızı lekeler kalıyor,onlar da sıvılce gbı gorunuyor...gorenler kızamık mı oldun dıyor ya :( fondoten kapatıyor kapatmasına da cildimde hangi fondoten olursa olsun kararıyor..bembeyaz tenım var,fndoten kullanınca 3 ton kapanıyor yuzum..ne kullandıysam oyle oldu..o yuzden fondoten de kullanmak ıstemıyorum sokaga cıkasım gelmıyor..poff..ama sabredicez napalım

yaa herkesin sivilceleryle başı belada millet bisürü su yontemi denedm bu yöntemi denedm gecti fln dio ama bence en güvenilir yöntem tedavi olcam benim yüzümde şükür sivilce yok ama 2ay önce hayatmda ilk defa sivilcelendim 3 4 tane küçük iz var beni acaip rahatsz edio kapat kapat nereye kadar aha bakım die bişi var leke tedavisi hemde 1ayda bitirio haftada 1kez gidiosun 4 seansta bitio eger gecmezse ekim gibi onu yapcam ins hepimzn yüzü pürüzsüz olurr yaaa

geçmiş olsun canım ya ben resim koysam korkarsın 13. gün bügün zoratenine başlayalı
benimde cildim özellikle çene ve burun alın acayip yağlıydı şu an kupkuru ama çıkan şeylerden iltihap fışkırıyo
dr 1 ay sonra gel dedi ama ben perşembe tekrar gidecem yoksa moralim acayip bozuk
aslında bana hep başka teşhislerde konuldu rozacea gibi

bende resim atarım şu an yok resimlerim iş yerinde

tüm yan etkilerini görmezden geliyorum kuruluk , saç kaşınması ama çenem dağıldı resmen insanlar garip garip bakıyo genede takmamaya çalışıyorum

sen 20 yaşındasın gene ergenlik kaynaklı olabilir ama ben o yaşlarda sivilce nedir bilmezdim 33 yaşındayım şu an son 2 yıldır gezmediğim dr kalmadı

dr a gidince sonucu yaz gene bende yazarım :(((((((((((((((

Ben kullanirken cok sukur bu sekilde kusma olmadi
O yuzden birsey dyemem
Ama biray oldu tedavim biteli yaklasik 3 aydir yalniz 1 sivilce cikti cenemde
Su an hic cikmiyor
Umarim sorunsuz sekide atlatirsin

Merhaba kizlar.

Erkek arkadasimla bulusmak bile istemiyorum :((( Makyajla kapatiyorum, tam kapamiyor tabi, ama makyaj malzemelerim sivilceli cilde uygun oldugu icin baya kapatiyor, ama makyajsiz olmak istiyorum ya :5:Eki Görüntüle 447774 Eki Görüntüle 447775 Eki Görüntüle 447777 Eki Görüntüle 447778 Eki Görüntüle 447779 Eki Görüntüle 447780 Eki Görüntüle 447781 Eki Görüntüle 447782 Eki Görüntüle 447783 Eki Görüntüle 447784

Eki Görüntüle 447788

günaydın akşam yazmıştım bunlarda benim resimlerim:(
$SDC12942.JPG $SDC12950.jpg

Gecmis olsun. Nemlendirici kullaniyomusun?

hayır hiç bişi kullanmıyorum
bu gün dr a gittim istersen bırakalım ilacı dedi başka şey vereyim dedi ama
ben o başka ilaçlardan çok kullandım bırakmıyalım dedim:)
görüntüden rahatsız olduğumu düşündü sanırım ilk başta çıkar böle dedi
ben alışkınım çıksın son çare kullanayım dedim
1 aya tamamlanınca gel karar verelim dedi
cildin hassas güneş kremi kullanmamı önerdi cappetone losyon 50 koruma araştırıyorum almadım henüz yağlıysa sürmek istemiyorum zaten çok yağlı cildimama şimdi kurudu hatta soyuluyo:37:
senin kullandığın güneş kremi ve nemlendirici varmı bide yüzünü neyle temizliyosun?
bu tür ilaçları kullananlar ceradolin diye bi krem kullanmış memnun kalmış
netten araştırıyorum kafayı yicem herkesden ayrı yorum, iyi geldi gelmedi falan diye tabi herkesin cilt yapısı farklı

merhaba canım ben roaccutane tedavisi gördüm yaklaşık 2-3yıl önce. ve 6 ay boyunca bir fiil sivilce çıktı. küçükte değil. ve beyaz değil. YEŞİL!! çok ciddiyim benim sivilcelerim YEŞİLDİ! doktor bile şaşırdı kazıyalım ama iz kalır dedi hayır kazıtmam dedim ve 4 ay o yeşil şeyle yaşadım. denize girdi çıktım bi baktım yok :O :|
o yeşil şeylerden kurtuldum ama lekeleri beni bırakmıyor. hala kırmızı lekelerim var. ayrıca bu ocak ayında bütün sivilcelerim yeniden hortladı. hepsi yeni lekeler bırakıp gitti. ama ben yine sevindim hiç değilse beyazlardı :|
bir çok arkadaşım benim yüzümü görünce korktu kullanamam ya böyle olursa falan hatta gittikleri doktorlar inanmamışlardıda yüzümün fotoğrafını çekip göstermişlerdi.
tedaviden sonra bu ocağa kadar yüzüm çok güzeldi sadece kırmızı lekeler vardı.
yeniden hortlamasalardı iyiydi...

cildin hassas güneş kremi kullanmamı önerdi cappetone losyon 50 koruma araştırıyorum almadım henüz yağlıysa sürmek istemiyorum zaten çok yağlı cildimama şimdi kurudu hatta soyuluyo:37:
senin kullandığın güneş kremi ve nemlendirici varmı bide yüzünü neyle temizliyosun?
netten araştırıyorum kafayı yicem herkesden ayrı yorum, iyi geldi gelmedi falan diye tabi herkesin cilt yapısı farklı

canım cildin için nemlendiri kullanman şart bence önceden yağlıydı ama şimdi kurudu tabiki ilacın etkisiyle eğer nemlendirmezsen leke gibi kalır yüzünde. ben 6.aya başladım bu ay bitiriyoruz inşallah gözenekler kapanmadı ama sivilce yok süper bi durum :). güneş koruyucu mutlaka kullanmalısın kullanmazsan güneş yüzüne kahverengi lekeler yapar sonra bide onlarla uğraşmak zorunda kalırsın. ben yüzüm için PİERRE FABRE nin DEXERYL diye bi kremini kullanıyorum çok memnunum tamamen bitkisel bi krem çok ta pahalı degil tedavi boyunca bol bol yetecektir.bepanthene kullanmanı kesinlikle önermem yüzde müthiş tüylenme yapıyor.tabi dudakları unutmamak lazım onlar nemlenmezse gerilip kalıyor insan :) BLİSTEX MED PLUS ı öneririm. hepsi test edildi onaylandı :). bu arada güneş koruyucu olarak la roche posay kullanabilrisin. ben BİODERMA 50 spf kullanıyorum.ilk başlarda önemsemeyip kullanmamıştım yüzümde yanık gibi kahverengi lekeler oldu şimdi güneş koruyucu nemlendirici ve dudak balm ı olmadan kendimi iyi hissetmiyorum :) dudak balmını cebimden çıkarmıyorum hiç :)

Son düzenleme:

Benimde cildim cok yagliydi, artik hic yagli degil:)))
Avene Clean-Ac kullaniyorum, eczanede bulabilirsin. Kesinlikle onu tavsiye ediyorum. Böyle akne tedavisi icin üretilmis bir nemlendirici. :)
Günes kremi olarak yine ayni markadan kullaniyorum, Avène Sun Cleanance SPF30 - yagsiz oldugu icin sivilce yapmiyo, sivilceli cilde özel hazirlanmis bisey.
Dudaklarim cok kuruyor bu ilacda, o yüzden A-derma lip balm (dudak kremi) kullaniyorum, cok faydasini gördüm valla :)
Bu üc ürünü tavsiye ediyorum sana. Hepsini eczaneden bulabilirsin :)))

Bu arada, bugun doktordaydim, 2 x 20 mg yapti. Önceden 1 tane aliyordum, simdi bi sabah bi aksam :) Bakalim nolacak.
Cildim cok düzeldi aslinda. Artik resimlerdeki gibi degil, halbuki 1 hafta bile olmadi resimleri cekeli. Bu hafta sonu size tekrar resim ekleyecegim. Cidden coook mutluyum :) :nazar: Tam düzelmedi tabi baslayali sadece 22 gün oldu, ama yüzümde bi acilma var, kizariklik sadece sabahlari yüzümü yikadigimda oluyor. Suyla yikasam bile. Ama olsun, geciyor :) Insallah hayirlisiyla hepimiz kurtulacagiz bu sivilcelerden :)):3:)

Ha bide ekleyeyim, yüzümü aksamlari temizlerken yine Avene kullaniyorum - Avène Cleanance Gel :) Ciltdeki yaglanmayida engelliyor. Sivilce icin bir ürün.
Yüzümü suyla nemlendirip bu gel'i sürüyorum, hafif köpürüyor, hafif hafif yüzüme masaj yaparak uyguluyorum, sonrada soguk suyla yikiyorum.

Bu arada, bugun doktordaydim, 2 x 20 mg yapti. Önceden 1 tane aliyordum, simdi bi sabah bi aksam :) Bakalim nolacak.
Cildim cok düzeldi aslinda. Artik resimlerdeki gibi degil, halbuki 1 hafta bile olmadi resimleri cekeli. Bu hafta sonu size tekrar resim ekleyecegim. Cidden coook mutluyum :) :nazar: Tam düzelmedi tabi baslayali sadece 22 gün oldu, ama yüzümde bi acilma var, kizariklik sadece sabahlari yüzümü yikadigimda oluyor. Suyla yikasam bile. Ama olsun, geciyor :) Insallah hayirlisiyla hepimiz kurtulacagiz bu sivilcelerden :)):3:)

Ha bide ekleyeyim, yüzümü aksamlari temizlerken yine Avene kullaniyorum - Avène Cleanance Gel :) Ciltdeki yaglanmayida engelliyor. Sivilce icin bir ürün.
Yüzümü suyla nemlendirip bu gel'i sürüyorum, hafif köpürüyor, hafif hafif yüzüme masaj yaparak uyguluyorum, sonrada soguk suyla yikiyorum.

ben 10+20 mg kullanıyorum. güneş koruyucu coppertone 50 losyon aldım tüm ciltler için olanı vermiş dr kullanıp tekrar yağlandırmaktan korkuyorum
çene ve alın bölgesinde kuruma var ama rahatsız etmiyo beni yanaklarım acıyo sadece kurumadan dolayı onun için nemlendirici arıyorum ama arkadaşımda bişi kullanma yağlandırırsın diyo o da 2 yıl önce kullanmıştı bu ilaçlardan beyaz vazelin sür demiş dr aldım ondan az bişi yanaklarıma sürdüm geçirdi o gerginliği rahatladım
temmuz 3 de benimde 1 ay bitecek kontrole gidecem
ben hala kırmızıyım hoş öncedende kızarırdım yorulsam, kızsam,hemen yanaklarım kızarırdı:)
bugün fark ettim burnumum üstündeki siyah noktalar dışarı pörtlemiş resmen

ben bu ilaçta 3. ayımın içindeyim artık yüzümde sivilce çıkmıyor ama izlerden nefret ediyorum
tabiki herkes gibi dudak kuruması başımın belası ama doktorumun eczanede yaptrmamı söylediği bi ilaç sayesinde epeyi rahatladım
bu yine de yemek yerken bile dudaklarımın kanamasına engel olmadı :(
güneş koruyucu kullanmıyorum ben de :/

ben bu ilaçta 3. ayımın içindeyim artık yüzümde sivilce çıkmıyor ama izlerden nefret ediyorum
tabiki herkes gibi dudak kuruması başımın belası ama doktorumun eczanede yaptrmamı söylediği bi ilaç sayesinde epeyi rahatladım
bu yine de yemek yerken bile dudaklarımın kanamasına engel olmadı :(
güneş koruyucu kullanmıyorum ben de :/

canım dudakların için blistex med plus ı öneririm cok güzel birşey ben 6.aydayım şu an bugüne kadar dudaklarımda soyulma yara kanama olmadı. güneş koruyucu olarakta bioderma 50+ kullanıyorum şu an. ilk aylarda senin gibi önem vermedim güneş kremine gerek duymadım yüzümde leke yaptı eczacımda cok uyardı bu konuda kesinlikle kullanman gerek diye.işini şansa bırakma sonra bide bu kahverengi yanık gibi lekelerle uğraşmak zorunda kalıyosun

canım hiç elleme onlar zamanla geçecek bende 20. günümdeyim ama sadece şikayetim kuruluk yüzümün pul pul dökülmesi we burun kanamasından yana onun dışında çok şükür bişeyim yok..yüzümün pul pul görünmesini en azından dışarı çıkarken engellemek için ne yapmam gerekiyo fondoten haricinden fondoten kendimi bildim bileli kullanmadım

Sudocrem diye bir pişik kremi varmış avakado gül yağıyla maske yapılan çok memnun olanlar var hatta demet akalının twıtlerinde gördüm bugün bir bakın.Emel acarın programına çıkan bir güzellik uzmanının önerisi sizede iyi gelirmi bilemem 12 ve 20 liralara satılan bir kremmiş.Bakın bilgilenip deneyin geçer inşaallah bu yaşlarda sivilce olup sonradan düzelen dolu insan var.Gerçi hormonlara karaciğere baktırıp öyle tedavi olmak lazım ama bugün öğrendiğime sizde bir bakın canım

Back