- 22 Mayıs 2017
- 3.989
- 6.177
- 78
- 34
Merhabalar sevgili kadinlar klubu uyeleri taniyanlar tanimayanlar uzun suredir yoktum ozledim buralari... (ay duygulandim suan
)
Cikolatali yaş pasta yaptim. Begenmenizi umuyorum herkese basarilar. Bu arada butun yas pastalar guzeldir
oy verenlee zorlanacak çünkü dünyanın en güzel şeyi yaş pastaaaaaaa ![KK71 :KK71: :KK71:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk71.gif)
PANDİSPANYA
2 yumurta(3 daha iyi olur yumurta kokusundan rahatsız olduğum 2kymustum)
4fincan toz şeker
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
krem şanti
çikolata sosu
krema için;
3 kasık un
150 gr margarin
4 bardak süt
vanilya
1 çay bardağı şeker
1 kaşık nişasta(buğday)
pandispanyayı yaparken yumurtalarla şekeri çırptım sonar diğer malzemeleri ekleyip karıştırıp 180 derece fırında pişirdim.
krem şantiyi sütle çırpıp dolaba koydum
krema;
tencereye margarini koyup erittim unu koydum kavurdum üstüne sütü ve şekeri ekleyip karıstırdım en son vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirdim
kekimi parçalara ayırdım tabağa ilk katı koydum üzerine kremadan sürdüm kapattim diger kata krem şanti sürdüm üzerine çikolata rendeleyip serptim ve diğer keki kapattım bu şekilde tekrarlayarak pastayı bitirdim dolaba koydum o dolaptayken çikolata sosunu hazırladım
DİKKAT; çikolata sosu soğumadan pastanın üzerine dökmeyin
çikolata sosu soğudugunda pastanın üzerine tencereyi ters çevirerek boşalttım
pürüzsüz bir görünümü oldu
vee pastamız hazır şimdi üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
ben tarçın çubukları, çikolata topları topitanem, çikolata ve krem şantiyle süsledim
Tarifim![KK31 :KK31: :KK31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
SU KISMI COK ÖNEMLİ BURADA CIKOLATALIBSOSU DOKERKEN HICBIR SEKILDE KASIK VS KULLANMADAN DIREKT OLARAK TENCEREDEN DOKTUM KIVAMI IYI AYARLADIYSANIZ O BU SEKILDE TAMAMEN DAGILIYOR
Masaya damladigi icin ortalik biraz kirlendi kusura bakmayin diyorum :)
Eki Görüntüle 2065031 Eki Görüntüle 2065032
![Frown :cry: :cry:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk41.gif)
Cikolatali yaş pasta yaptim. Begenmenizi umuyorum herkese basarilar. Bu arada butun yas pastalar guzeldir
![KK72 :KK72: :KK72:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk72.gif)
![KK71 :KK71: :KK71:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk71.gif)
PANDİSPANYA
2 yumurta(3 daha iyi olur yumurta kokusundan rahatsız olduğum 2kymustum)
4fincan toz şeker
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
krem şanti
çikolata sosu
krema için;
3 kasık un
150 gr margarin
4 bardak süt
vanilya
1 çay bardağı şeker
1 kaşık nişasta(buğday)
pandispanyayı yaparken yumurtalarla şekeri çırptım sonar diğer malzemeleri ekleyip karıştırıp 180 derece fırında pişirdim.
krem şantiyi sütle çırpıp dolaba koydum
krema;
tencereye margarini koyup erittim unu koydum kavurdum üstüne sütü ve şekeri ekleyip karıstırdım en son vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirdim
kekimi parçalara ayırdım tabağa ilk katı koydum üzerine kremadan sürdüm kapattim diger kata krem şanti sürdüm üzerine çikolata rendeleyip serptim ve diğer keki kapattım bu şekilde tekrarlayarak pastayı bitirdim dolaba koydum o dolaptayken çikolata sosunu hazırladım
DİKKAT; çikolata sosu soğumadan pastanın üzerine dökmeyin
çikolata sosu soğudugunda pastanın üzerine tencereyi ters çevirerek boşalttım
pürüzsüz bir görünümü oldu
vee pastamız hazır şimdi üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
ben tarçın çubukları, çikolata topları topitanem, çikolata ve krem şantiyle süsledim
Tarifim
![KK31 :KK31: :KK31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
![1510162552521.jpg 1510162552521.jpg](https://www.kadinlarkulubu.com/data/attachments/1641/1641765-9b0683361a68909a038078c589a0286c.jpg?hash=mwaDNhpokJ)
SU KISMI COK ÖNEMLİ BURADA CIKOLATALIBSOSU DOKERKEN HICBIR SEKILDE KASIK VS KULLANMADAN DIREKT OLARAK TENCEREDEN DOKTUM KIVAMI IYI AYARLADIYSANIZ O BU SEKILDE TAMAMEN DAGILIYOR
Masaya damladigi icin ortalik biraz kirlendi kusura bakmayin diyorum :)
![IMG-20171108-WA0002.jpg IMG-20171108-WA0002.jpg](https://www.kadinlarkulubu.com/data/attachments/1641/1641612-3ecd35b25e1907d8d4cbda39f9f2c781.jpg?hash=Ps01sl4ZB9)
Eki Görüntüle 2065031 Eki Görüntüle 2065032
Son düzenleme: