Kekler - Pastalar Çikolatalı Yaş Pasta- Torku sponsorlugunda

Saricik3

Omg!!!
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2017
3.989
6.177
78
34
Merhabalar sevgili kadinlar klubu uyeleri taniyanlar tanimayanlar uzun suredir yoktum ozledim buralari... (ay duygulandim suan :cry:)

Cikolatali yaş pasta yaptim. Begenmenizi umuyorum herkese basarilar. Bu arada butun yas pastalar guzeldir :KK72: oy verenlee zorlanacak çünkü dünyanın en güzel şeyi yaş pastaaaaaaa :KK71:

PANDİSPANYA
2 yumurta(3 daha iyi olur yumurta kokusundan rahatsız olduğum 2kymustum)
4fincan toz şeker
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

krem şanti
çikolata sosu

krema için;
3 kasık un
150 gr margarin
4 bardak süt
vanilya
1 çay bardağı şeker
1 kaşık nişasta(buğday)

pandispanyayı yaparken yumurtalarla şekeri çırptım sonar diğer malzemeleri ekleyip karıştırıp 180 derece fırında pişirdim.

krem şantiyi sütle çırpıp dolaba koydum

krema;
tencereye margarini koyup erittim unu koydum kavurdum üstüne sütü ve şekeri ekleyip karıstırdım en son vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirdim

kekimi parçalara ayırdım tabağa ilk katı koydum üzerine kremadan sürdüm kapattim diger kata krem şanti sürdüm üzerine çikolata rendeleyip serptim ve diğer keki kapattım bu şekilde tekrarlayarak pastayı bitirdim dolaba koydum o dolaptayken çikolata sosunu hazırladım

DİKKAT; çikolata sosu soğumadan pastanın üzerine dökmeyin

çikolata sosu soğudugunda pastanın üzerine tencereyi ters çevirerek boşalttım
pürüzsüz bir görünümü oldu

vee pastamız hazır şimdi üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

ben tarçın çubukları, çikolata topları topitanem, çikolata ve krem şantiyle süsledim

Tarifim :KK31:
IMG-20171108-WA0001.jpg

IMG-20171108-WA0003.jpg
IMG-20171108-WA0002.jpg
1510162552521.jpg
1510162552521.jpg
IMG-20171108-WA0002.jpg
IMG-20171108-WA0000.jpg

SU KISMI COK ÖNEMLİ BURADA CIKOLATALIBSOSU DOKERKEN HICBIR SEKILDE KASIK VS KULLANMADAN DIREKT OLARAK TENCEREDEN DOKTUM KIVAMI IYI AYARLADIYSANIZ O BU SEKILDE TAMAMEN DAGILIYOR
1.jpg

Masaya damladigi icin ortalik biraz kirlendi kusura bakmayin diyorum :)

IMG-20171108-WA0002.jpg

Eki Görüntüle 2065031 Eki Görüntüle 2065032
1510145317470.jpg
1510145296925.jpg

1510155163797.jpg
1510155163797.jpg

1510145269618.jpg

Son düzenleme:
Merhabalar sevgili kadinlar klubu uyeleri taniyanlar tanimayanlar uzun suredir yoktum ozledim buralari... (ay duygulandim suan :cry:)

Cikolatali yaş pasta yaptim. Begenmenizi umuyorum herkese basarilar. Bu arada butun yas pastalar guzeldir :KK72: oy verenlee zorlanacak çünkü dünyanın en güzel şeyi yaş pastaaaaaaa :KK71:

Tarifim :KK31:
Eki Görüntüle 2065002
Eki Görüntüle 2064997 Eki Görüntüle 2064998 Eki Görüntüle 2064999 Eki Görüntüle 2065001
Kek şu şekilde annemin fincanlı bi tarifi var 4 fincan un 4 fincan şeker kabartma tozu vanilya 2 yumurta o şekilde karıştırıp pişirilir.

Kreması için

• 4 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağı bem margarin kullandım
Margarini erittim üzerine umu döküp kavurdum kavrulunca sütü nişastayı sekeri ekleyip pişirdim.

Çikolata sosu tarifine göre yaptım
Krem şantiyi taridine göre yaptım
Eki Görüntüle 2064998
Pandispanyanım üzerine kremayı sürdükçe çikolata rendeledim kapattım diğer katı koydum. Bir kat krem santi bir kat krema sürdüm En son katın üzerime çikolata sosunu döktüm tabagın kanerlarına da krem şantiyle çiçekler yaptım üzerini çikolatalarla süsledim topitanem krem santi çiçekleri cubuk tarçınla susler yaptim

Eki Görüntüle 2065031 Eki Görüntüle 2065032 Eki Görüntüle 2065033 Eki Görüntüle 2065035
Eki Görüntüle 2065109 Eki Görüntüle 2065109
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor bol çikolata koktu burası:kk77::kk77:basarilar:KK200:

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş :kk77:
Pandispanyanın yapılışını göremedim sitede mi bir sorun var acaba o_O

Tesekkur ederim begenmene cok sevindim onure oldum :KK36:
Cok basarili buldugum biri olarak bu yorumu senden bu yorumu almak cok mutlu etti :KK200:
Yaş pasta değince bendede akan sular durur..:hamarat:yemesinide, yapmasını da çok severim:kk77:pastaniz şahane olmuş.tam Bir yaş pasta:kk77:yas Pasta uğraş ve emek istiyor.ellerin dert görmesin ve benim için düşünceleriniz içinde teşekkür ederim :KK68:

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş :kk77:
Pandispanyanın yapılışını göremedim sitede mi bir sorun var acaba o_O
Tesekkur ederim :KK68:
Pandispanyanin yapilisini yuklememisim hemen atiyim pandispanyamin alt kismis yapıştığı icin evdeki kekten kapattim ust katina o da farkliymis biri kakaolu biri sade oldu biraz orasi kotu oldu ama tadinda bozukluk olmadi :KK70:

Son düzenleme:
Yaş pasta değince bendede akan sular durur..:hamarat:yemesinide, yapmasını da çok severim:kk77:pastaniz şahane olmuş.tam Bir yaş pasta:kk77:yas Pasta uğraş ve emek istiyor.ellerin dert görmesin ve benim için düşünceleriniz içinde teşekkür ederim :KK68:
Cok tesekkur ederim :KK200: benimde en sevdigim yemek yas pasta. Yemek diyorum bakin cunku o kadar cok seviyorum her ogun yerim :D

Bu katagori hepimizi yoldan çıkaracağa benziyor bu ara pasta almalıyım :kk77:

Elinize sağlık başarılar dilerim, şahane görünüyor.

Çok sekersiniz ya. Sanırım fotoğraflardan ötürü anlayamadım. Pandispanyayi hem sade hem kakaolu mu hazirladiniz? Aralara hem krem şanti hem krema mi kullandınız? En üstteki ganaj mı ?:KK48:
Tesekkur ederim siz de oyle :) tabi anlatiyim hemen kusura bakmayin bi fotoyu 2kez yuklemisim biraz daginik olmus duzenlicem simdi bilgisayara gecip. Bir kata yaptigim kremadan surdum digerine krem santiden surdum kapattim en ustteki normal hani cikolata sosu diye satilanlar varya ondan yaptim ama biraz sivi yaptim ki soguyana kadar katilasmasin diye biraz ilidiktan sonra tencereyi egip direkt doktum hic kasikla dokunmadim ki puruszsuz olsun diye. Kakaolu yapmadim kakaolu yapacaktim sonra evdekiler sade yap ustunde de cikolata var kakaolu agir gelmesin dedi neyse efendim sade pandispanya yaptim baktim dumduz degil kenari yanmis orayi kestim neyse dedim bu ince oldu bende pasta keki varya ondan evde kakaolu vardi benim kek sade evde bulunan kakaoluydu ama napiyim o satten sonra gidip alamazdim pastayi hemen yapmam gerekiyodu bende en uste o hazir keki kapattim 2renkli pasta oldu :D

Back