- 16 Ağustos 2010
- 292.910
- 602.599
- 43
Merhaba Yemek Yarışması Takipçileri
Kategorimiz "Sütlü Tatlılar"
Bende bu ay milli tatlımız olan pudingi yapmak istedim. Yani bana tarif kalmadığı için değil özgür iradem ile bunu yapmak istedim
Puding genelde hazır paketlerde alınır ve yapılır. Ama ev yapımı ayrı güzel olur. Hem doğal hem lezzetli puding tarifimi mutlaka denemenizi istiyorum. Genelde evde kendim yaparım. Bizde çoğunluk çikolatalı veya kakaolu puding yapılır.
Ev yapımı pudingin temel malzemeleri süt, şeker, un ve nişasta… Yani sadece bu dörtlüyü kullanarak puding yapabilirsiniz. Ancak tabii ki pudingi puding yapan asıl şey aroma veren meyve ya da diğer malzemeler. Yazın çilekle, kışın muzla enfes pudingler yapabilirsiniz. Kakao, Vanilya, ve damla sakızı gibi aroma verici tatlarla veya orman meyvesi, karamel gibi malzemeler de dört mevsim puding yapmak isteyenlerin emrine amade…
Pudinginizin kıvamının yumuşacık olması ve görüntüsünün parlaklığı ise içine ekleyeceğiniz tereyağının sonucu. Pudingi ateşten almadan son anda eklenen tereyağının yaratacağı kremamsı görüntüye bayılacaksınız.
İsterseniz kurabiye veya pastalarda iç dolgusu olarak kullanabilirsiniz.
Ev Yapımı Çikolatalı Puding
Puding Malzemeleri
Süsleme İçin Malzemeler
Yapılışı
Öncelikle tenceremizden süt, un, nişasta, kakao ve şekeri ekleyip karıştırıp ocağın altını açıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Karıştırmazsak dibine tutar.
Pişen pudingimize bir kaşık tereyağı ve çikolatayı ekleyip çırpma teli ile çırpıyoruz. Sonra ocağı kapatıp pudingi ılımaya bırakıyoruz.
Soğuyan pudingleri bardağa veya istediğimiz şekilde koyup süslüyoruz.
Ben bisküvi, ceviz ve kremşanti kullandım.
İsterseniz direk kase veya cuplara koyup soğumaya bırakabilirsiniz.
Sunum yapacağım için ben ılımasını tercih ettim.
Kremşantimizi pakette bulunan talimata göre bir kaba koyup çırpıyoruz.
Bisküvimizi rondodan geçiriyoruz.
Bardağa koyduğumuz pudingimizin üzerine bisküvi ve ceviz koyup tekrar puding koyuyoruz.
Daha sonra kremşanti ile süslüyoruz.
Üzerini ceviz, orman meyvesi jelibon ve çikolata rendesi ile süslüyoruz.
Afiyet olsun
Kategorimiz "Sütlü Tatlılar"
Bende bu ay milli tatlımız olan pudingi yapmak istedim. Yani bana tarif kalmadığı için değil özgür iradem ile bunu yapmak istedim
Puding genelde hazır paketlerde alınır ve yapılır. Ama ev yapımı ayrı güzel olur. Hem doğal hem lezzetli puding tarifimi mutlaka denemenizi istiyorum. Genelde evde kendim yaparım. Bizde çoğunluk çikolatalı veya kakaolu puding yapılır.
Ev yapımı pudingin temel malzemeleri süt, şeker, un ve nişasta… Yani sadece bu dörtlüyü kullanarak puding yapabilirsiniz. Ancak tabii ki pudingi puding yapan asıl şey aroma veren meyve ya da diğer malzemeler. Yazın çilekle, kışın muzla enfes pudingler yapabilirsiniz. Kakao, Vanilya, ve damla sakızı gibi aroma verici tatlarla veya orman meyvesi, karamel gibi malzemeler de dört mevsim puding yapmak isteyenlerin emrine amade…
Pudinginizin kıvamının yumuşacık olması ve görüntüsünün parlaklığı ise içine ekleyeceğiniz tereyağının sonucu. Pudingi ateşten almadan son anda eklenen tereyağının yaratacağı kremamsı görüntüye bayılacaksınız.
İsterseniz kurabiye veya pastalarda iç dolgusu olarak kullanabilirsiniz.
Ev Yapımı Çikolatalı Puding
Puding Malzemeleri
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı damla çikolata veya istediğiniz bir çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süsleme İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 paket kakaolu kremşanti
- 1 paket sade kremşanti
- Krem Şanti için 1 su bardağı süt
- Ceviz
- Bitter çikolata
- Orman meyveli jelibon
- Dilerseniz meyve kullanabilirsiniz.
Yapılışı
Öncelikle tenceremizden süt, un, nişasta, kakao ve şekeri ekleyip karıştırıp ocağın altını açıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Karıştırmazsak dibine tutar.
Pişen pudingimize bir kaşık tereyağı ve çikolatayı ekleyip çırpma teli ile çırpıyoruz. Sonra ocağı kapatıp pudingi ılımaya bırakıyoruz.
Soğuyan pudingleri bardağa veya istediğimiz şekilde koyup süslüyoruz.
Ben bisküvi, ceviz ve kremşanti kullandım.
İsterseniz direk kase veya cuplara koyup soğumaya bırakabilirsiniz.
Sunum yapacağım için ben ılımasını tercih ettim.
Kremşantimizi pakette bulunan talimata göre bir kaba koyup çırpıyoruz.
Bisküvimizi rondodan geçiriyoruz.
Bardağa koyduğumuz pudingimizin üzerine bisküvi ve ceviz koyup tekrar puding koyuyoruz.
Daha sonra kremşanti ile süslüyoruz.
Üzerini ceviz, orman meyvesi jelibon ve çikolata rendesi ile süslüyoruz.
Afiyet olsun
Son düzenleme: