Bisküvi - Kurabiye Tarifi Çikolatalı çatlak kurabiye (sponsorum 2012 kasım anneleri:)

Be_Ni_1012

Dört yapraklı yoncayız:)
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
5.231
3.690
198
Merhabalar hepınıze arkadaslar:KK3:
Bırkac yarısma oncesı kesfettım burayı baya keyıflı vede hamaratsınız masallah:KK9:
Bende yaptıgım nerdeyse tek ve cok sevılen bı kurabıyeyle katılmak ıstıyorum
:KK33:
yumusacık brownı tadında super bır lezzet:KK37:
Hepınıze basarılar dıleyıp tarıfe gecıyorum:KK52:

CİKOLATALI ÇATLAK KURABIYE

image.webp

Malzemeler:
2 yumurta
Yarım su bardagı seker
150 gr bıtter cıkolata
100gr tereyag
3 corba kasıgı sut
1 corba kasıgı kakao
1 su bardagı+ 3/4 su bardagı un ( 1.su bardagı tam dolu 2.su bardagı 2 parmak kadar eksık)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılla
Bır cımdık tuz

ÜZERINI BULAMAK ICIN
Pudra sekerı

YAPILISI
Once tereyag ve cıkolatayı benmarı usulu erıtıp uzerıne kakaoyu ekleyıp ılınması ıcın kenara alıyoruz..

image.webp

image.webp

Yumurta ve sekerı tuzla beraber cırpıyoruz sonra cıkolata ve sutu ekleyıp karıstırıyoruz en son un kabartma tozu vanılla ekleyıp karıstırıyoruz..

image.webp

image.webp

image.webp

Hamurumuz kurabıye hamuru gıbı degıl kek hamurundan bıraz katı bır hamur oluyor onun ıcın unu kontrollu eklemenızı onerırım bazen unun yada cıkonun markasından bıle degısıklık olabılıyor..

image.webp

image.webp

Hamurumuzu ustunu kapatıp en az 4 saat buzdolabında bekletmemız lazım sertlesmesı ıcın ben aksamdan yapıp buzdolabına koyuyorum daha pratık oluyor, sabah cıkarıp cevızden buyuk yuvarlaklar yapıyoruz .

image.webp

image.webp

Sonra bolca pudra sekerıne buluyoruz 190 derece onceden ısıtılmıs fırında 10, 13 dak arası pısırıyoruz.

index.php

index.php

AFIYET OLSUN..:kk77:

index.php

index.php

index.php

index.php

index.php

index.php

index.php

Son düzenleyen: Moderatör:
image.webp image.webp image.webp image.webp image.webp image.webp image.webp image.webp
Merhabalar hepınıze arkadaslar:KK3:
Bırkac yarısma oncesı kesfettım burayı baya keyıflı vede hamaratsınız masallah:KK9:
Bende yaptıgım nerdeyse tek ve cok sevılen bı kurabıyeyle katılmak ıstıyorum
:KK33:
yumusacık brownı tadında super bır lezzet:KK37:
Hepınıze basarılar dıleyıp tarıfe gecıyorum:KK52:

CİKOLATALI ÇATLAK KURABIYE
Malzemeler:
2 yumurta
Yarım su bardagı seker
150 gr bıtter cıkolata
100gr tereyag
3 corba kasıgı sut
1 corba kasıgı kakao
1 su bardagı+ 3/4 su bardagı un ( 1.su bardagı tam dolu 2.su bardagı 2 parmak kadar eksık)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılla
Bır cımdık tuz
ÜZERINI BULAMAK ICIN
Pudra sekerı

YAPILISI
Once tereyag ve cıkolatayı benmarı usulu erıtıp uzerıne kakaoyu ekleyıp ılınması ıcın kenara alıyoruz..
Yumurta ve sekerı tuzla beraber cırpıyoruz sonra cıkolata ve sutu ekleyıp karıstırıyoruz en son un kabartma tozu vanılla ekleyıp karıstırıyoruz.. Hamurumuz kurabıye hamuru gıbı degıl kek hamurundan bıraz katı bır hamur oluyor onun ıcın unu kontrollu eklemenızı onerırım bazen unun yada cıkonun markasından bıle degısıklık olabılıyor..
Hamurumuzu ustunu kapatıp en az 4 saat buzdolabında bekletmemız lazım sertlesmesı ıcın ben aksamdan yapıp buzdolabına koyuyorum daha pratık oluyor, sabah cıkarıp cevızden buyuk yuvarlaklar yapıyoruz sonra bolca pudra sekerıne buluyoruz 190 derece onceden ısıtılmıs fırında 10, 13 dak arası pısırıyoruz..
AFIYET OLSUN..:kk77:

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    119 KB · Görüntüleme: 950
Yardıııımmm nevreste hanım acemıyım beceremedım galıba resımlerım cok karısık cıkmıs:mad:

Seninde bizden geri kalır yanın yokmuş :nazar: Aramıza hoşgeldin :KK19:
Eline sağlık :kk77:

Ben de beğeniyorum bu kurabiyeyi.Seninki de çok güzel görünüyor.:kk77:Sunum da başarılı.Eline sağlık canım.

Ne güzel gider kahveyle :kk77: Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Sunumların da çok güzel.:KK68:

Canım öncelikle ellerine sağlık :KK19:galiba bir sorun var ben biraz baktım ama tabletle url alamıyorum :KK43: durumu bildirdim tatlım şimdi ilgilenir Nevreste :KK19:yarışmada bol şanslar:KK68:

Ellerine emeğine sağlık :) herşey çok güzel gözüküyor :) yarışmada başarılar tatlım :)

Canım ellerine emeğine sağlık harika olmuş:kk77:İlk mesajı düzenledim eksik veya yanlış varsa tekrar düzenleyebilirim.:KK60:.Yarışmada bol şans diliyorum:KK9::KK36:

Canım ellerine emeğine sağlık harika olmuş:kk77:İlk mesajı düzenledim eksik veya yanlış varsa tekrar düzenleyebilirim.:KK60:.Yarışmada bol şans diliyorum:KK9::KK36:
Tesekkur ederım:KK68:
Super olmus yalnız 6. Resımden sonra unu eledıgım resmı koyabılırsenız bıde tepsıdekı pudra sekersız kurabıyebılerın altına kasedekı pudra sekerını koyabılırsek cok seymı ıstemıs olurum:oops:
Boylelıkle ıkıncı msjada gerek kalmıycak zaten ılk msja aktarmıssınız herseyı:KK19:

Back
X