Bebek Beslenmesi çikolata ve gaz sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kızlar bebeğim dün gece hiç uyumadı sürekli ayakları oynadı.gaz sorunu vardı sanırım..gazını çıkartıyoruz 2 dk geçiyor tekrar kıvranmaya başlıyor.napacağımızı şaşırdık..kıvranmaktan ememedi bile doğru düzgün...dün gece yatarken çikolatalı bişeyle yemiştim.acaba o mu sebep olmuştur?internette çikolatanın uykusuzluk ve gaza sbep olduğu yazıyor ama aslı var mı bilmiyorum...benim de canım bu aralar acayip çikolata çekiyor......

çikolata gaz yapar doğru nerdeyse baklagiller kadar gaz yapıcı bişey malesef kakaolu ürünlerde yapar hatta kaç aylık bebeğiniz?

Kişiye göre değişiyor. Ben bulgur yediğim zaman oğlum gazdan kıvranırdı ama çikolata etkilemedi hiç.

ne güzel benim oğlum gaz yapıcı herşeyden etkileniyodu çok şükür artık yediklerim hiç etkilemiyo ama hala gazlıyız o ayrı :(

çikolata yiyorum bir kaç gündür hem de bol bolopuyorumnanaktanyemediğim ayların acısını çıkararak..gaz falan olduğu yok gayet sakin:nazar: ayaklarını üşütmemek gerekiyor ve yuttuğu havayı çıkarmak önemli..

sana bol bol kolaylık diliyorum çok zor zamanları şimdi gaz yüzünden karnına bol bol masaj yap ayaklarını karnına doğru ittirerek masaj yap kucağında tempolu yürüyerek rahatlamasını sağla ben doğumdan 15 gün öncesine kadar neler yiyemiyodum bi bilsen sabırlı ol yememeye çalış yoksa onun kıvranan halini gördükçe daha çok üzülürsün

Benim bebeğim de çok ağlıyordu, gaz sancısı sanıp doktora gittik. Kolik olmuş bebeğim. ınternette çikolatanın etkileyebileceği yazıyordu. Birkaç gündür daha da arttı sancıları. Kola içmemden kaynaklandığını sanmıştım. Nasıl vicdan azabı çektim, anlatamam ya! Bugün doktor kontrolümüz vardı. Doktorumuza sorduğumda gazının sebebi kola vs. olamaz dedi. Dış dünyaya alışma süreci olsa gerek.

Back