Kekler - Pastalar Çikolata Toplu Yaş Pasta-İçim Süt Sponsorluğunda

Nana

🕊🕊🕊🕊
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
28.222
82.840
Pandispanya Tarifi

Malzemeler;
  • 2.5 su bardağı un
  • Kakao
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Kabartma tozu
  • Vanilin
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • Bir tutam tuz
cats1.jpg

Yapılışı;

4 yumurtanın sarısını ve akını ayırıyoruz. Yumurta sarılarının üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyip rengi açılana kadar mikser ile iyice çırpıyoruz. Rengi açıldıktan sonra yarım çay bardağı ılık suyu ekleyip biraz daha mikser ile karıştırdıktan sonra üzerine un, vanilin ve kabartma tozunu 'eleyerek' koyuyoruz. Bundan sonra mikser yerine karıştırmak yerine spatula yardımı ile yavaşça karıştırıyoruz.

Not-1; Unu elememizin sebebi topak topak olmamasını önlemek için.

Yumurtanın beyazına bir tutam tuz ekleyererek iyice köpürene kadar (yüksek ayarda) çırpıyoruz. İyice köpüren yumurta akını diğer karışıma ekleyip spatula yardımıyla birbiri ile iyice özdeşleşene kadar dıştan içe doğru karıştırıyoruz. İyice karışan pandispanya hamurunu altına yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli tepsimizin içerisine koyup 160 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Not-2; Tepsinizin boyutu çok önemli. Ben 20 cm lik tepsime göre yapmıştım fakat kelepçe kısmı bozulduğu için 26 cm lik tepsimi kullanmak zorunda kaldım.

Not-3; Fırını kekiniz pişene kadar açmamaya dikkat edin yoksa kekiniz sönebilir.

cats2.jpg

cats3.jpg

Pastacı Kreması;
  • Pastacı kreması
  • Süt
  • Margarin
cats4.jpg

Ben hazır krema kullandım. 1.5 su bardağı süt ve 1 kaşık margarin ile kremayı iyice çıptım.

Üzeri İçin Çikolata Sosu;
  • Kakao
  • Süt
  • Pudra Şekeri
  • Margarin
  • Vanilin
  • Nişasta
cats5.jpg

1.5 su bardağı sütü bir kaba koyup üzerine 4 çorba kaşığı (dolu dolu) kakaoyu ve 1 su bardağı pudra şekerini ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Bir paket vanilin ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynamaya başladığında bir kapta 2 yk nişanta ve yarım su bardağı sütü karıştırıp üzerine döküyoruz. Daha katı kıvam aldığında margarini ekleyip altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra mikserle çırpıp pastanın üzerine döküyoruz ve biraz dinlenmesi için buz dolabında bekletiyoruz.

Not-4; Sosu sıcak dökmeyin. Önceki pastacı kremanız erir.

Pastanın Süslenmesi;

Antep Fıstıklı ve Hindistan Cevizli Çikolata Topları İçin Malzemeler;
  • Hindistan Cevizi
  • Antep Fıstağı
  • Kalan çikolata sosu
  • Bisküvi

• Parça çikolata
Pasta süsünü yapmakiçin sostan kalan malzemeyi kullandım. Sos iyice donduğu için daha katı kıvam aldı ve bunun içine yarım paket bisküviyi iyice ezerek ekledim. Elde ettiğim harçtan küçük yuvarlaklar oluşturup hindistan cevizine ve antep fıstığına buladım.
cats6.jpg

cats7.jpg

IMG-20171118-WA0033.jpg

IMG-20171118-WA0032.jpg

IMG-20171118-WA0031.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Nevreste Nevreste canım bakar mısın . dilim halini sonra ekleyeceğim şimdilik anca bu kadar yapabildim

Eline sağlık canım :KK68:

Ellerine emeğine sağlık Lunyam:KK60:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK66::KK200:
Çok teşekkür ederim nevroş :KK60::KK200:

Eline sağlık canım :KK68:

Ellerine sağlık canım:KK15:

ellerine sağlık
Çok teşekkür ederim canlar , umarım güzel bir yarışma geçiririz :KK68: :KK68:
Kayıp cadımız bulundu :-)...

Eline sağlık fıstıgım :KK60:
Kız ablam nevroş ne zaman kayboldu da bulundu :KK53::KK53::KK53:

Oooo ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor bu kategoride çikolata patlaması yaşadık gözlerimiz bayram etti :KK200::kk77:

Amanın da amanın Lunya sahalara mı dönmüş :halay:
Ellerine sağlık canım pastan çok iştah çekici duruyor,başarılar dilerim canım.:KK68:

X