Kekler - Pastalar Cikolata soslu Kek [Resimli]

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.298
122
Cikolata tadini sevenlere özel :-)

Yumurtalari ve sütü cirpiyoruz, teker teker diger malzemeleri ilave ediyoruz..Son olarak damla cikolatalarimizi ekliyoruz.. Güzel bi kivam elde etmek icin kek harcimizi uzun bi süre cirpmaliyiz.
Cirpma islemimizden bittikten sonra harcimizi yaglanmis kaliba döküyoruz.. Önceden isitilmis 160 derecelik firinimiza veriyoruz..

3 adet yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı damla cikolata

Üzerindeki sosu icin:
1 paket cikolata cilasi,puding degil

Firindan cikan kekimizi biraz ilimaya birakiyoruz.. Kaynar suyun icinde beklettigimiz 1 paket cikolata cilasini üzerine döküp, sosumuzun donmasini bekliyoruz..

Cikolata cilasi dedigimiz burda Schokoladenglasur olarak geciyor, dogru adini eminim siz hamarat bayanlar biliyorsunuzdur.. :)

Son düzenleme:
1k.gif

2k.gif

3k.gif

4k.gif

5k.gif

Emeğinize sağlık arkadaşım ben çukulata cilası hiç duymadım ve kullanmadım. Marketlerde pasta malzemesi olan reyonu almasam bile hep dikkatle araştırırım ama hiç rastlamadım.

ellerine saglik canim benim
harika görünüyo
ben asiri cukulatali olmadigi sürece arada yerim seviyorumda
a.s.a.s.a.s.

Emeğinize sağlık arkadaşım ben çukulata cilası hiç duymadım ve kullanmadım. Marketlerde pasta malzemesi olan reyonu almasam bile hep dikkatle araştırırım ama hiç rastlamadım.

Cikolata cilasi tam olarak karsiligi degil, bilen arkadaslar vardir mutlaka..
Disarda satilan dondurmalar vardir, cikolata sosu isteriz üzerine aninda donar o bu
kitir cikolata iste... :asigim:

Incituanam afiyet olsun bidenem,asiri cikolatayi sevmememe ragmen buna hayir diyemiyorum :jeyyar: kaydirigubbakcemile3

burada hiç görmedim çukulata cilası onun yerinebaşka ne kullanabiliriz ??

Ellerine sağlık :* bu da çok hoş görünüyor canım.
Baton kalıpları çok seviyorum ben de yanlız biraz daha zor ve uzun pişiyor sabırsızlanıyorum ben beklerken:)

X