Merhabalar bu iş biraz nasip işi. %100 doğal yoldan hamile kalamazsın demek yanlış olur ama tabi çikolata kisti zorlaştırıyor. Yaşınız genç ise bi süre doğal yoldan deneyebilirsiniz veya yumurta takibi aşılama gibi seçenekleri Deneyebilirsiniz tüp bebek öncesi. Ben 5 sene uğraştım malesef. Baktık 1 sene doğal yoldan olmadı yumurta takibi, klomen, soğan kürü, bilmem ne kürü vs hepsini denedim yine olmayınca mecbur aşılama 3 aşılama oldu yine sonuç yok, tüp bebek sürecine girdik herşey harika gitmesine rağmen bi türlü hamile kalamadım yine derken 5.tüp bebek denemem de kızım oldu çok şükür ve işin daha enteresan kısmı kızım 12 aylıkken doğal yoldan süpriz şekilde hamile kaldım. Hamilelik ve emzirme sürecinde çikolata kistleri baskılandığı için hamile kalmak kolaylaşıyormuş meğer. Biz çok şeyler denedik ama son tedavimde transfer öncesi 3 ay resveratrol diye bir antioksidan kullandım çikolata kistlerine iyi geldiğini duymuştum ben onun çok faydası olduğunu düşünüyorum. Bi araştırıp deneyin isterseniz. İnşallah benim kadar beklemeden çabucak anne olursunuz, ki çikolata kisti olduğunu hamile kaldıktan sonra öğrenenler bile oluyor yani kesin doğal yoldan olmaz diye bişey yok.